Lukk søk

Fjordkraftligaen

July 7, 2022

Har gått ned åtte kilo på to måneder: - Juger hvis jeg sier det ikke er tungt

Med alarmen på klokken 05:15 har Didrik Nøkleby Svendsen lagt grunnlaget for comeback på toppnivå med fersk Vålerenga-kontrakt.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

- Da Vålerenga kom på banen var det bare å legge ned jobben som kreves og bevise at jeg fortjener en plass i troppen, sier Svendsen til nitten.no.

Kraftpluggen fra Sarpsborg er klar for å returnere til Fjordkraft-ligaen etter et opphold i Comet. Onsdag ble det kjent at Svendsen har signert en ettårskontrakt med Vålerenga som inkluderer en såkalt to måneders tryout.

- Jeg har hatt en bra treningshverdag i Comet også, men dette er et hakk opp. Det handler om at jeg må vise at jeg er i form og tar nivået. Det er bare opp til meg selv, sier 27-åringen.

- Ble du overrasket da VIF tok kontakt?

- Ja, selvfølgelig blir man litt overrasket når en av de største klubbene i Norge ringer og sier de er interesserte. Samtidig vet jeg de har fulgt med meg tidligere. Jeg ble veldig glad og fikk masse motivasjon umiddelbart. Dette blir kjempekult!

122 kilo

Med Vålerenga-kontrakt som fristelse startet Svendsen hardkjøret for åtte uker siden. Dagen startet klokken 05:15 med joggetur, så ventet arbeidsdagen på Kalnes videregående før intervallene måtte slukes.

Sommerferie og paraplydrinker i Syden er byttet ut med svettefest på Østfold-asfalten.

- Hvis jeg legger ned jobben denne sommeren, kan jeg få mye moro igjen for det senere. Nå har jeg trent veldig hardt. Jeg har ligget på rundt 11 økter i uken. Jobben er ikke gjort enda, men jeg har begynt på noe og er delvis i rute.

For to måneder siden viste badevekten 122 kilo. Nå er åtte av dem borte og ytterligere tre-fire skal vekk før Vålerenga-troppen samles igjen i hovedstaden 1. august.

- Jeg må nærme meg 110, men man må sette seg delmål på veien, sier Svendsen.

- Én kilo ned i uka er mye?

- Jeg har lagt om kostholdet og hatt fokus på de rette tingene. Det går i å spise, sove og trene. Kompisgjengen syns jeg har blitt kjedelig, men jeg får heller by dem på en VIP-billett på Jordal etter hvert så får det være greit!

Tung start

Anders Myrvold i VIFs sportslige utvalg har hentet inn Svendsen for at det skal gjøre vondt å være motstander på Jordal den kommende sesongen. Selv med 10-12 kilo borte skal tøffingen fra Sarpsborg ta godt for seg.

- Kroppen er rar. De første par ukene var beintunge. Da lurte jeg på om jeg kom til å klare det, men man blir vant til det. Det blir en rutine når man kommer over kneika. Jeg juger hvis jeg sier det ikke er tungt, men kroppen venner seg til det. Det har gått overraskende bra. Jeg har et bra grunnlag fra Sparta-tiden, og trente bra også i Comet, men må opp et hakk nå, sier Svendsen.

- Noen morgener er tyngre enn andre, men det er en bra gulrot i enden. Da er det bare å banne litt, komme seg opp og gjøre jobben!

Siden midten av juni har 27-åringen hatt ferie fra skolejobben og skjøvet morgenøktene noe til en tid på døgnet der også andre mennesker er våkne og i gang med dagen.

- 1. august skal jeg være i mitt livs form! lover Svendsen på vei inn på gymmen for torsdagens andre økt.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form