Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 30, 2022

Har fått beskjed om at de får forlate LIK: - Alternativet er konkurs

Kveldens lokaloppgjør kan bli det siste i Lillehammer-drakten for Andreas Martinsen og flere andre av klubbens profiler.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Fredag formiddag begynte ryktene å surre i sosiale medier. Kort tid senere bekreftet Andreas Martinsen til lokalavisen GD at han er en av flere Lillehammer-spillere som har fått beskjed om at de kan få forlate klubben.

- Det er kjipt. Samtidig er det forståelig slik situasjonen er nå. Jeg hadde forventet en slik beskjed. Skal de kutte må de starte et sted, og det er ikke til å legge skjul på at jeg er den spilleren som er den største utgiften for klubben, sier Martinsen til GD.

Landslagsspilleren er selvsagt attraktiv for andre klubber i ligaen med sitt norske pass. Allerede før seriestart ble han linket til rivalen Storhamar - kveldens motstander i mjøsderbyet i Eidsiva Arena som trolig blir utsolgt.

Kan reise før nyttår

Etter det nitten.no får opplyst har Martinsen og klubbens utenlandske spillere fått beskjed om at de kan få reise fra Lillehammer dersom et annet tilbud dukker opp etter kveldens match.

William Mäkinen skal allerede være ønsket i flere norske klubber, men gode backer er svært ettertraktet over hele Europa for tiden. Også Henrik Eriksson bør være attraktiv for andre med sine 14 mål og 28 poeng på 28 kamper denne sesongen.

- Situasjonen er ja ... Jeg føler ikke det er noe poeng å skjule akkurat det. Beskjeden er at om klubben skal overleve må det kuttes drastisk i utgifter. Slipper de å betale meg lønn ut sesongen, kan det gjøre at andre får bli og få lønn, sier Martinsen.

32-åringen skrev under en treårskontrakt med Lillehammer i fjor sommer og bosatte seg på en bondegård i nærområdet med plan om å avslutte karrieren i klubben han spilte for allerede som junior.

- Alternativet er at klubben går konkurs, at absolutt ingen får lønn og alt går til helvete. Selvfølgelig må noe gjøres, men det er klart det er kjedelig, sier Martinsen.

Redningsaksjon

Ifølge Martinsen er det «en del 100.000» som må kuttes hver måned. LIK-ledelsen har tidligere anslått at klubben har et kapitalbehov på i størrelsesorden 3 til 3,5 millioner kroner.

Lokalavisen GD har skrevet at de mener å vite at LIK har nærmere fire millioner i negativ egenkapital. En rekke samarbeidspartnere har sagt seg villige til å gå inn med 25 prosent av sitt opprinnelige bidrag i engangssum, supporterne har samlet inn flere hundre tusen kroner og en investorgruppe ser på løsninger.

Det viktigste er selvsagt å unngå konkurs, men lisensen for spill på toppnivå er også i fare selv om Ottar Eide, generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, har gått langt i å antyde at det i så fall neppe skjer før tidligst foran neste sesong.

- Det er nok andre instanser setter ned foten før oss midt i en sesong. Vi har aldri gjort det før og har et sterkt ønske om at alle fullfører. Å avslutte midt i sesongen er det ingen som ønsker på noen som helst måte. Det har med sportslig rettferdighet og respekt for alle de andre lagene å gjøre, sa Eide til nitten.no og understreket samtidig at han ikke konkluderer på noen som helst måte i saken og at det er styret som gjør slike vurderinger i ishockeyforbundet.

Lillehammer IK har siden sommeren 2019 vært underlagt en handlingsplan fra Norges Ishockeyforbund der positiv egenkapital ved utgangen av 2022 er et av målene.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form