Lukk søk

Fjordkraftligaen

October 15, 2021

Hanneborg om oppturen i Stjernen: - Bedre backer foran meg i år

Hanneborg har bevisst at han er blant de bedre keeperne i Fjordkraftligaen denne sesongen. Nå er han inne i sitt siste år av kontrakten med Stjernen, og har en en drøm om spill i utlandet.

Jørgen Hanneborg endte på 91,9 i redningsprosent forrige sesong før pandemien avlyste sesongen. Nå står Lørenskog-gutten med 94% etter 9 kamper. Det bryr burvokteren seg svært lite av.

- Jeg blåser rett og slett i den redningsprosenten. Det eneste som er viktig for meg er at vi vinne ishockeykamper, også får det andre komme i andre rekke. Vi ledet 2-0 i går og at jeg spilte helt forferdelig i 25 minutter. Så hadde jeg vært god i går, så hadde vi hatt tre poeng, forteller keeperen som fikk tre pucker av Nitten.no i går.

Du er bedre i år enn i fjor?

- Jeg har bedre backer foran meg i år også. Det hjelper en del det, svarer keeperen kontant.

Var i Finland

Før Hanneborg ankom Norge og Lillehammer tilbrakte 22-åringen flere år i Finland, hvor målet var å utvikle seg som keeper.

- Jeg reiste til Finland i en ung alder, og lærte veldig mye. De har en fin kultur for å fostre gode keepere dere borte, samt at de la mye vekt på de tekniske tingene som det kanskje ikke blir lagt så mye vekt på her i Norge, forteller Hanneborg som var på samme Blues-lag som Jesse Ylönen som har fått en NHL-kamp med Montréal.

- Keepertrener i Stjernen Bjørge Josefsen har skrytt av dine tekniske ferdigheter i mål, kommer det fra Finland?

- De hadde mye mer fokus på de tingene, og ikke minst på dedikerte keeper-treninger. Så jeg har nok tatt med meg mye av det jeg lærte i Finland som målvakt tilbake til Norge.

Ønsket større rolle

Da målvakten valgte å vende hjem til Norge ble Lillehammer klubbvalget for 22-åringen. 46 kamper på to sesongen og én kamps utlån til Gjøvik ble resultatet fra OL-byen. Nå forteller han hvorfor han ønsket å ta flyttelasset til østlandet.

- Miljøskifte var en ting. Men jeg ønsket en større rolle i laget, og følte at jeg kanskje ikke fikk det i Lillehammer. Pluss at jeg følte at min utvikling som keeper kunne bli bedre i Stjernen enn den var i Lillehammer. Etter at jeg kom til Stjernen så har jeg jobbet bra med Bjørge (keepertrener) og fått sjansen til å være med landslaget. Der har jeg også lært utrolig mye, forklarer keeperen har et år igjen av kontrakten med Fredrikstad-laget.

Ønsker seg til utlandet

Keeperen ønsker ikke å snakke om sin kontrakt-situasjon i Stjernen, men har i likhet med mange andre spillere ambisjoner om å nå langt i sin karriere.

- Ja, utlandet er målet. Og jeg vil nå så langt som mulig. Men det skal også sies at jeg trives godt i Stjernen også, forklarer han videre.

- Vanskelig å si hvilken liga som jeg ønsker meg til, så får heller fremtiden viser hvor langt ishockeyen kan ta meg, men akkurat nå så er mitt fokus i Stjernen. Jeg skal uansett kjempe og er nyskjerrig på hvor langt jeg kan komme som ishockey-spiller, avslutter Hanneborg.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form