Lukk søk

Internasjonal hockey

June 18, 2022

Halmrast valgte Oskarshamn: - Mange har vist interesse

Leo Halmrast var aktuell for en rekke klubber etter en god sesong i Modo og landet til slutt på å fortsette karrieren i SHL-klubben Oskarshamn.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Emil Martinsen Lilleberg og Mikkel Øby-Olsen kan få en norsk lagkompis på SHL-laget i løpet av neste sesong. Leo Halmrast er klar for Oskarshamn og vil innledningsvis tilhøre U20-troppen.

- Planen er at jeg skal være en god U20-spiller som skal få muligheten dersom den byr seg. Det er ikke noe som er skrevet, men spiller man godt blir det fort en realitet, sier Halmrast til nitten.no.

Både Lilleberg og Øby-Olsen har kontrakt også neste sesong med klubben som endte på niendeplass i SHL denne sesongen foran blant andre Malmö og Djurgården. I sluttspillet røk Oskarshamn, som som rykket opp for første gang våren 2019, mot Rögle.

Flere muligheter

Halmrast forteller at det er flere klubber som har vist interesse denne våren og sommeren - både fra Sverige, men også andre store hockeynasjoner.

- Det er mange klubber som har vist interesse, men jeg landet på Oskarshamn til slutt. De har vist at de ønsker meg, opplegget hørtes spennende ut og det er tross alt én liga opp fra HockeyAllsvenskan, sier Halmrast.

19-åringen gjorde 43 poeng på 42 kamper for Modos U20-lag og fikk med seg seks kamper på nest øverste seniornivå i sin første sesong i svensk hockey.

- Jeg begynte litt tregt, men kom meg godt opp i det syns jeg. Det ble helt ok med poeng, men det kunne også vært bedre.

Får med kjæresten

Oslo-gutten forteller at han trivdes ekstremt bra i lille Örnsköldsvik der han bodde for seg selv for aller første gang.

- Det var ålreit det. Vi fikk alle måltider i ishallen så det eneste vi måtte ordne selv var omtrent å sove, sier Halmrast og ler.

Nå er planen å bosette seg i Oskarshamn ute på Sveriges østkyst sammen med kjæresten, men først venter sommerferie og barmarksøkter hjemme i hovedstaden.

- Byen er ikke så stor, men det er ikke akkurat Örnsköldsvik heller. Jeg reiser over i slutten av juli eller starten av august, avslutter den lovende 19-åringen.

Halmrast har vokst opp i Vålerenga-systemet på Jordal, men spilte 13 kamper på utlån i Grüner før han i fjor sommer flyttet til Sverige.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form