Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 27, 2022

Grüner om sitt smitteutbrudd: - Det måtte jo komme

Grüner har spilt flest kamper i Fjordkraftligaen. Nå har klubben utsatt dagens kamp i Fredrikstad grunnet smitteutbrudd på Løkka.

Dermed er dagens kamp mot Stjernen i Fredrikstad avlyst. Det var i dag tidlig at Grüner måtte kaste inn håndkle da svarene fra covid-testene ankom kontoret til Grüners daglige leder Trond-Erik Larsen. 13 spillere skal være bekreftet utilgjengelige til dagens kamp, og flere spillere tester seg jevnlig.

Grüner var en få klubbene som hadde vært heldig med utbrudd og smitte i troppen.

- Vi har veldig fokus på dette nå. Vi føler et ansvar for oss selv, familiene, laget, klubben og ikke minst de andre klubbene i ligaen, TV-avtaler, sponsorer. Men det er mange hos oss som har jobb og går på skole. Og selv om man har ishockey som jobb, klarer man ikke isolere seg helt. Dette er så tilfeldig, uttalte Larsen til nitten.no tidligere denne måneden.

Kunne ikke unngå dette

Det er en fattet Larsen som bekrefter at det er smitte hos Grüner. Nå håper han at omikron-varianten kan sørge for at spillerne kan komme seg hurtigere tilbake på isen.

- Denne nye varianten virker jo mer hyggeligere enn delta-varianten som herjet i fjor. Vi krysser fingrene for at spillerne kommer seg fort på beina igjen, og kan spille kamper etter karantene og isolasjon-tiden, forteller Larsen.

- Ble det jinx fra sist gang du snakket med oss?

- Ja, ble det ikke sånn da?, flirer Grüner-sjefen.

- Men for å være alvorlig så var vi forberedt på dette og visste det kom til å ramme oss. Vi har spillere som jobber ved siden av ishockeyen på skoler og i barnehager så det er egentlig rart at vi ikke har vært utsatt tidligere. Dette var rett og slett uunngåelig med tanke på de andre lagene som har hatt smitte og samfunnet generelt, forteller han.

Spilt flest kamper

Da ligaen har hatt et flertall av utsatte kamper denne sesongen, så er Grüner det laget som har fått spilt flest kamper denne sesongen. 33 kamper har de spilt, noe som er seks kamper (!) fler enn Oslo-kollega VIF som kun har spilt 27 kamper.

- Gjennomføringen av ligaen har blitt forankret, så nå skal vi spille så mye vi kan frem til 10 mars. Og siden vi er det laget som har fått spilt flest kamper, så har vi ikke brukt opp så mange fremtidige datoer til å spille de utsatte kampene. Skulle antall kamper bli ulikt mellom lagene, så må det blir kjørt prosentregning på poengene, forteller Larsen.

Grüner har et samarbeid med Furuset om å låne spillere, men også der er det smitte i laget. Dermed kan ikke daglige lederen på Løkka fortelle når de er klare for spill igjen.

- Jeg må ta en runde med legen i laget og ta en dag av gangen. Vanskelig å sette noen tid på slik, og det er ikke lett og holde seg oppdatert på de nye retningslinjene fra helsenorge. Men med en gang vi kan stille lag i følge de reglene og retningslinjene som har blitt satt under denne pandemien så er vi klare, avslutter den daglige lederen.


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form