Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 20, 2023

Gratulerer Oilers med seriegull: - De kan ikke gi bort dette!

Sikret Dan Kissel i praksis seriegullet for Stavanger Oilers med sin overtidsscoring i Fredrikstad lørdag? Ja, mener hockeyekspertene!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

4-3-målet i spilleforlengelsen i Stjernehallen lørdag sørget ikke bare for at Dan Kissel passerte Christian Dahl-Andersen som tidenes poengkonge i serien for Oilers.

Skal man tro hockeyekspertisen, og det skal man vel av og til, betyr matchvinnergoalen også at seriegullet havner i Stavanger nok en gang.

- Dette tar Oilers hjem! er den korte og tydelige beskjeden fra hockeyekspert Tor Nilsen.

- Kissel bør ha sikret seriegullet, og det er gøy at han gjør det etter å ha passert «CDA». Jeg ser ikke for meg at Oilers taper noen av de tre siste kampene. De har for mye rutine og har spilt seg gode gjennom sesongen, sier TV 2-ekspert Erik Follestad.

- De har lettere kampprogram enn Storhamar og Vålerenga som også møter hverandre. En typisk Oilers-sesong: treg start, men står igjen med gull til slutt!

«Lett» program

Tre runder før slutt leder Oilers med 90 poeng, Storhamar har 89 etter nedsablingen av Sparta i lørdagens toppkamp og Vålerenga 87. Oilers har nå Lillehammer og Manglerud Star hjemme før sesongen avsluttes i Grünerhallen neste tirsdag.

Vålerenga og Storhamar møtes også på Jordal lørdag. VIF har også igjen Sparta borte og MS i «Garasjen» mens Storhamar avslutter med MS borte og Frisk Asker hjemme.

- Kissel sikret langt på vei et nytt seriegull til Oilers lørdag. De har alle forutsetningene på sin side. De har det letteste programmet på papiret og alt annet enn ni poeng vil være en stor overraskelse, sier TV 2-ekspert Jesper Hoel.

Selv Oilers-gjengen, som lørdag vant uten trener Todd Bjorkstrand som for tiden er i USA, innrømmer at det skal mye til dersom det ikke blir nok en fane i taket i DNB Arena om en drøy uke.

- Dette skal vel være i orden for Oilers. De to neste hjemme i DNB Arena taper de ikke. De har hatt noe mer trøbbel med Grüner borte, men de bør dra dette i land, sier hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

Slo tilbake

Oilers avsluttet perioden før landslagsoppholdet med å tape stort for både Storhamar og Vålerenga, men har siden slått både Frisk Asker og Stjernen. Det ekstra poenget lørdag, kan vise seg å bli helt avgjørende.

Storhamar har to poeng å gå på ned til Vålerenga foran det som kan bli en sølvduell på et trolig utsolgt Jordal lørdag. Avhengig av resultatene de to neste rundene, kan det bli gullfest i Stavanger allerede samme dag.

- Alt ligger til rette for seriegull for Oilers nå med tre kamper mot svakere motstand. De kan ikke gi bort dette, sier tidligere Oilers-målvakt og TV 2-kommentator Ruben Smith.

På spørsmål om Dan Kissel sikret seriegullet med overtidsmålet mot Stjernen lørdag, svarer TV 2-ekspert Bjørn Erevik:

- Ja. Bare et feilskjær mot et av de tre bunnlagene kan frata de gullet nå, og det skjer ikke.

- Ja! er det korte og tydelige svaret fra Wang-sportssjef Anders Blegeberg.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form