Lukk søk

Internasjonal hockey

February 22, 2023

Granholm står bak 1 av 5 Graz-mål: - Veldig lyst til å ta neste steg

Viktor Granholm håper suksess i ICEHL skal sørge for at Graz99ers blir en mellomstasjon på vei mot en av Europas topp fem-ligaer.

Foto med tillatelse: 99ers/Krainbucher

Asker-gutten er i ferd med å fullføre sin første sesong i Østerrike der han i helgen scoret sitt 20. mål for Graz99rs i IECHL.

Foran de to siste matchene, lokaloppgjøret mot Klagenfurt fredag og bunnkampen mot Andreas Heiers Pioneers Vorarlberg søndag, står det om en play in-plass for 10. plasserte Graz99ers.

- Fredag blir det forhåpentligvis fullsatt hall og mye trøkk i en ekstremt viktig kamp for oss. Etter at vi slo Red Bull Salzburg, har vi igjen alt i egne hender, sier Granholm til nitten.no.

1 av 5 mål

I den råsterke seieren over energidrikk-guttene satte han inn mål nummer 20. Det betyr at Granholm har scoret 1 av 5 Graz99ers-mål denne sesongen og vært involvert i nesten 40 prosent av nettkjenningene.

- Vi har ikke prestert helt etter forventingene som lag, men ser man på statistikken har det vært grei produksjon for min del. Jeg ble hentet inn for å gjøre poeng, og jeg antar de også regnet med at jeg skulle score 20 pluss. Gitt omstendighetene føler jeg det har vært en fin sesong. Særlig også med tanke på at det er min første utenlands, sier 25-åringen.

I ICEHL kan lagene stille med hele ti importer, men i helgen hadde Graz99ers kun fire på isen. Niklas Olausson har reist tilbake til Luleå mens andre sliter med skader.

- Vi har vært ganske uheldige. Med en rekke skader og masse folk ut og inn har vi scoret ganske få mål, men kommer vi til sluttspillet, kan alt skje.

ICEHL består denne sesongen av lag fra Østerrike, Italia, Ungarn og Slovenia. Granholm signerte en 1+1-årskontrakt før denne sesongen med en klausul som sier han kan gå til en større liga denne våren.

- Det er ingen krise hvis det blir en ny sesong her. Jeg trives veldig godt, men jeg har veldig lyst til å ta neste steg. Målet er å komme seg videre, sier Granholm som er lagkompis med Tobias Fladeby.

- Hvordan er ICEHL kontra Fjordkraft-ligaen?

- Det er et lite steg opp fra Norge og sånn sett et fint ligaskifte for meg. Et fint springbrett videre. Med tanke på det sosiale, alt rundt laget, profesjonaliteten og byen har alt vært veldig positivt.

Studerer

Da nitten.no snakker med Granholm denne uken, setter toppscoreren opptaket av forelesningen i business analytics på pause. Hockeyspilleren kombinerer nemlig proffspill med studier i den østerrikske byen.

- Jeg er inne i siste året og siste termin av master nå etter å ha tatt bachelor i økonomi og administrasjon. Å gjøre litt skolearbeid ved siden av er bare fint. Jeg har inntrykk av at flere og flere gjør noe ved siden av hockeyen og. Alt er også lettere nå som mye foregår online. Jeg syns bare det er digg å ha noe å gjøre, og da er det ekstra fint med noe som kan være kjekt senere i livet, sier Granholm.

De neste ukene blir viktige for nordmannen med kamp for å nå sluttspillet, muligheter for å vise seg frem for større klubber og ikke minst kjempe for en plass i den norske VM-troppen.

- Jeg håper jeg er tiltenkt å være med på noen samlinger før VM, men det er Tobias (Johansson) som bestemmer. Vi får se hvordan uttakene blir, men jeg har veldig lyst til å bli med til VM, ja.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form