Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 11, 2022

Fire klubber ønsket Gran: - Telefonen gikk varm

Trym Gran var ønsket av flere, men en forbedret kontrakt med med utenlandsklausul fikk målvakten til å bli på Lillehammer.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

21-åringen fra Sarpsborg spilte i Sparta frem til 2019-2020 sesongen. Da valgte unggutten å fortsette karrieren i Lillehammer, og har denne sesongen dannet en keeperduo med Oliver Dackell.

Etter et godt sluttspillet strakk Lillehammer seg langt for å beholde sin talentfulle keeper.

- Jeg valgte å skrive under ny kontrakt med Lillehammer siden jeg trives veldig godt her oppe. Vi er en gjeng som bor sammen og har blitt en skikkelig kompisgjeng. Tar du med gode fasiliteter rundt laget i tillegg var det ingen tvil, forteller Gran.

Flerer ringte

Keepertalentet bevisste for hele Hockey-Norge under kvartfinaleserien mot Stjernen at han har kvaliteter som andre klubber også ønsket seg. Under sluttspillet så bekrefter Gran at telefonen ringte flere ganger.

- Det var noen løse tråder her og der under sesongen, men under sluttspillet så gikk telefonen varm. Det var vel fire klubber som ringte og tilbød meg kontrakt for neste sesong.

- Hvilke klubber?

- Jeg ønsker ikke å røpe hvilke klubber det var, men det var fire klubber og alle har spilt sluttspill i år. Og som jeg har nevnt tidligere, så hadde jeg ikke spilt i Lillehammer hvis jeg hadde gått etter pengene, røper unggutten.

Klausul til utlandet

Gran har underskrevet en forbedret kontrakt med klubben fra OL-byen som strekker seg over tre år. Men allerede etter det første året kan Gran være tapt for Lillehammer.

- I kontrakten finnes det en klausul som gjør at jeg kan reise til Sverige hvis tilbudet kommer derfra. Men den trer ikke i kraft før etter neste sesong, forteller keeperen.

- Selvfølgelig er drømmen å spille i Sverige. Så da er det vel bare opp til meg selv å bevise at jeg er god nok til å ta et ytterlige steg som keeper kommende sesong for Lillehammer.

Også Oliver Dackell har kontrakt neste sesong.

- Da jeg virkelig fikk sjansen i februar, følte jeg at jeg tok et nytt stort steg. Jeg var ikke med å tape en kamp på fulltid fra februar til sluttspillet, sier 21-åringen.

Roser Smirnov

En som har betydd mye for unggutten er Lillehammer-trener Aleksander Smirnov.

- Han ba meg inn på sitt kontor et par dager i forveien før VIF-kampen hvor han han da fortalte meg at jeg skulle stå U20-kamp. Det sa jeg klart fra at jeg ikke ønsket. Dagen etter ba han om et nytt møte hvor han sa «Du står mot VIF, nå får du din sjanse». Og derfra og ut tapte vi som sagt ikke en kamp med meg i mål på fulltid før sluttspillet.

7.plass og kvartfinale-exit ble fasiten til Gran og Lillehammer denne sesongen. En sesong han ikke er fornøyd med, og nå skal han bruke sommerferien godt.

- Det blir noen dager hjemme hos familien i Sarpsborg. Også reiser laget på tur til Marbella for de pengene vi har tjent opp i botkassa. Det skal bli deilig å få litt sol på kroppen igjen etter en lang sesong, sier Gran.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form