Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 2, 2022

Fyller hallen i åpningskampen: - Det blir en kjempefest!

Frisk Asker har planlagt åpningen av Varner Arena med alt fra 0 til 3800 tilskuere. Etter lettelsene tirsdag, blir det fullsatt i det historiske oppgjøret mot Stavanger Oilers.

Foto: nitten.no

Hockey-Norge har blitt gode på omstillinger de siste årene. Bare de siste to månedene har klubbene sjonglert mellom maks 50, 200, 600 og nå sist maks 1500 tilskuere, men da ved maks kapasitet 50 prosent fordelt på kohorter på inntil 200 personer.

Men fra og med i dag kan norske ishockeyhaller igjen fylles opp. Enhver form for antallsbegrensninger oppheves på idrettsarrangementer med faste tilviste plasser. Alle seter kan benyttes.

- Det kom egentlig litt brått på oss. Vi hadde ikke regnet med at de skulle åpne så mye nå. Det var en veldig positiv overraskelse. Endelig kan vi åpne opp igjen, sier Frisk Asker-sjef Nicolay Sørensen til nitten.no.

Planlegger fest

Lettelsene førte til hektisk møtevirksomhet i Asker dagen derpå. Oppgjøret mot Stavanger Oilers i nye Varner Arena er kun 17 dager unna. Nå blir det fullsatt hall og 3800 tilskuere som kan nyte fasilitetene i caféområdet, kioskene, puben, restauranten over tre nivåer samt i de over 20 losjene.

- Det blir en kjempefest! For oss er det selvsagt prikken over i'en at vi får lov til å ha tilskuere. Interessen og bookingen så langt viser at det blir fullt. Vi holder fortsatt på med planleggingen, men det blir en finfin start i ny arena. Kanskje vi også kjører en markering ved seriestarten til høsten. Det er mye mulig, forteller Sørensen.

Frisk har vært nødt til å planlegge åpningskampen med flere forskjellige scenarier. I desember innrømmet Sørensen overfor nitten.no at publikumsrestriksjoner kunne true hele arrangementet.

Asker-klubben landet senere på å gjennomføre uavhengig av hvor mange som slipper inn. Gårsdagens beskjed viser at «gamblingen» lønnet seg og at timingen for åpning blir mer eller mindre perfekt.

- Vi ønsket hele veien å spille i den nye arenaen. Det ville bli en stor dag og en stor fest uansett. At det ble som det ble nå er vel kanskje ikke noe vi hadde regnet med, men vi hadde håpet innerst inne.

Ferdigstilles

Asker kommune fikk overlevert arenaen fra entreprenøren tidlig i desember. Etter tre uker med testkjøring, fikk Frisk Asker nøklene 3. januar.

Lørdag spilles den siste kampen i gamle Askerhallen på Frisks 100-årsdag! Mot Manglerud Star byr tigrene på gratis inngang slik at flest mulig kan få være med på å ta farvel.

- I går fant vi ut at vi kan ta inn rundt 1400 tilskuere. Da bestemte vi oss for å invitere alle og kline til med en gratiskamp. Det blir litt opplegg der vi blant annet skal ta ned draktene i taket og levere de over i den nye hallen, forteller Sørensen.

- Vi håper å oppleve fullt hus i Askerhallen for en siste gang, og at laget får den støtten den trenger slik at vi kan sikre tre poeng. Den støtten vi opplever med tettpakket Askerhallen er uvurderlig. Hallen fortjener en avslutning verdig dens historie! Vi gleder oss stort til å oppleve dette sammen med alle tilskuerne, feire 100-årsdagen og skape en magisk opplevelse før vi flytter over i Varner Arena, sier trener Vidar Wold til klubbens hjemmeside.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form