Lukk søk

1. divisjon

March 11, 2022

Furuset spiller for å unngå nedrykk: - Det skal bare ikke skje

Den gamle storheten Furuset står i fare for å ramle ned på nivå tre, men mener selv de er store favoritter foran møtene med Haugesund, Bergen og Tønsberg.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Furuset står med fire seriemesterskap og sju NM-titler, men det begynner å bli lenge siden sist. Etter forrige pokal i 1990, har det gått sakte nedover for «Ulvene fra Groruddalen».

Etter en periode som en del av Spektrum Flyers samt en konkurs, forsvant Furuset ned fra øverste nivå i 2009. Denne helgen må Oslo-klubben spille for videre eksistens på nivå to.

- Nedrykk ville vært tungt, men det skal bare ikke skje. Da er det ingen unnskyldninger. Det betyr ikke slutten uansett, men det er mye bra på gang i klubben nå. Vi har full kontroll på økonomien, alt av regninger er betalt, vi har penger på bok, ny markedsansvarlig på plass og en bra materialforvalter. Mye av dette er naturlig i mange klubber, men her har det manglet et skikkelig opplegg i mange år, sier trener Jonas Torgersen og fortsetter:

- Slik har det vært nesten hele veien siden nedrykket. Laget har ikke har ikke vært prioritert, og ting har vært litt halvveis. Det vil være veldig synd dersom det blir 2. divisjonsspill nå.

Åpner mot Bergen

Furuset søkte om å få arrangere 1. divisjonskvalifiseringen sammen med Hasle-Løren mens det ennå var usikkert hvem som ville ende nest sist på nivå to foran jumboen Haugesund.

Og da laget røk i begge de to siste rundene mot nettopp naboen Hasle-Løren, spilles de avgjørende kampene i Furuset Forum.

- Vi har levert bra mot gode lag i mange kamper, men ikke klart å holde helt inn. Alle andre enn Narvik har vi tidvis hatt ok kontroll på, men ofte endt opp med å tape mot. Da blir det kvalifisering, sier Torgersen.

Nå venter oppgjør mot et nylig forsterket Haugesund Seagulls, 2. divisjonsmester Bergen og Tønsberg som har erfaring fra både nivå én og to de siste årene.

- Det skal være ganske stor forskjell på nivået i 1. og 2. divisjon. Nå skal vi passe på ikke å bli for cocky da 2. divisjonslagene har god selvtillit etter å ha vunnet mye og scoret masse mål, men i 2. divisjon er det enorm forskjell på lagene. Hvis vi spiller på det nivået vi vet vi kan, er jeg sikker på at vi skal klare dette, sier den ene delen av Furusets trenertrio.

- I utgangspunktet er dere det beste laget i kvalifiseringen?

- Det er det ingen tvil om, mener vi.

Åtte lag

1. divisjon besto av åtte lag denne sesongen der Narvik og Comet nå skal spille om opprykk og Furuset og Haugesund i teorien kan rykke ned. Påmeldingsserien 2. divisjon inneholdt kun seks lag der Skien og Tromsø plukket seks poeng - til sammen.

- Nedrykk til 2. divisjon betyr at man mister spillere og at det blir vanskelig å rekruttere nye. Det hadde vært bedre for norsk hockey om det var mindre forskjell mellom nivåene, men jeg mener 1. divisjon har nærmet seg Fjordkraft-ligaen. Det er veldig mange 1. divisjonsspillere som kan gjøre en god jobb på øverste nivå, sier Torgersen.

- Hvordan vurderer du de tre lagene dere møter i helgen?

- Haugesund har ganske mange bra spillere, men en tynn tropp. Keeperen Jens August Giæver kan vinne kamper for dem alene i form. Også Bergen har noen kvalitetsspillere med erfaring fra 1. divisjon, og det er ingen tvil om at de har tro på seg selv. Tønsberg er noe tynnere befolket og har svakere målvakt enn Bergen, analyserer Furuset-treneren og fortsetter:

- Men! Det er tre matcher på tre dager. Alt kan skje, skader, suspensjoner, folk blir slitne. De to første kampene blir viktigst så får vi se om det blir en spennende søndag.

Slik spilles kvalifiseringen:

Fredag 11.03 kl 17.15: Bergen - Furuset
Fredag 11.03 kl 20.15: Haugesund - Tønsberg
Lørdag 12.03 kl 14.00: Haugesund - Bergen
Lørdag 12.03 kl 17.00: Furuset - Tønsberg
Søndag 13.03 kl 13.00: Tønsberg - Bergen
Søndag 13.03 kl 16.00 Furuset - Haugesund

Du kan se alle kampene i Furuset Forum eller på TV 2 Play!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form