Lukk søk

1. divisjon

March 30, 2022

Furuset mangler 500.000: - Vi må ut i markedet

Furuset ønsker sterkt å takke ja til den ledige plassen i 1. divisjon neste sesong, men må få inn en halv million på en måned for ikke å ende på nivå tre.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

- Vi må ut i markedet og få inn disse pengene, sier Furuset-trener Jonas Torgersen til nitten.no.

Den tradisjonsrike Oslo-klubben ble tilbudt fortsatt spill i 1. divisjon da Haugesund Seagulls gikk ut med at de melder oppbud og legger ned 1. divisjonssatsingen forrige helg.

På et styremøte lørdag skulle Furuset ta stilling til saken, men avgjørelsen ble utsatt. Etter nedrykket reduserte Furusets årsmøte A-lagets budsjett fra 800.000 til 300.000 med tanke på at det lå an til 2. divisjonsspill i Furuset Forum. Det er en sum langt unna hva som kreves for å konkurrere på nivå to.

Halv million

Furuset har etter dialog med Norges Ishockeyforbund fått utvidet frist til å komme opp med en løsning. Og løsningen er like enkel som den er vanskelig; Oslo-klubben må få inn 500.000 kroner før 1. mai.

- Alle var informert om at Haugesund kunne gå konkurs og måtte gi opp plassen i 1. divisjon. Nå må vi ordne penger til å øke budsjettet. Slik vi forstår det i dialog med forbundet er det okay, sier Torgersen.

- Nå vil vi forsøke å få inn 500.000 kroner før 1. mai slik at Furuset kan spille i 1. divisjon neste sesong. Er det noen der ute som er interessert i et sponsorsamarbeid er det bare å ta kontakt med meg, legger han til.

Som Haugesund har Furuset nå planer om å skille elite- og breddeavdelingen. 7. april er målet å stifte Furuset Hockey Elite med egen ledelse og egen økonomi.

Konkurs

Nyheten om Haugesund-konkursen kom to uker etter 1. divisjonskvalifiseringen der nettopp Haugesund berget plassen og sendte Furuset ned i siste kamp.

Jonas Torgersen snakket før kvalifiseringen om viktigheten av å berge plassen på nivå to da Furuset har mye bra på gang og nivåforskjellen mellom 1. og 2. divisjon er enorm.

-  Vi har full kontroll på økonomien, alt av regninger er betalt, vi har penger på bok, ny markedsansvarlig på plass og en bra materialforvalter. Mye av dette er naturlig i mange klubber, men her har det manglet et skikkelig opplegg i mange år. Det vil være veldig synd dersom det blir 2. divisjonsspill nå, sa treneren foran kvalifiseringen der Bergen vant og rykket opp.

Huugesund Seagulls har slitt med å finansiere 1. divisjonssatsingen og har gjentatte ganger etterlyst større engasjement for hockey i byen. Haugesunds Avis skriver at klubben nylig fikk 500.000 kroner i gave fra skipsrederen Trygve Seglem, men denne tilfalt breddeavdelingen.

Ønsker du å hjelpe Furuset? Kontakt Jonas Torgersen på 48051944 eller Anders Kristiansen på 93078123

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form