Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 11, 2022

Furseth om Booth: - Vant kampen mer eller mindre på egenhånd

MS snakket om hvordan de skulle stoppe David Booth foran torsdagens Jordal-duell, men keeper Ole Morten Furseth måtte til slutt kapitulere mot den gamle lagkompisen.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

- Ja, han har jeg nesten ikke lyst til å snakke om, sier Furseth og ler.

Booth var tema på MS' spillermøte før dropp mot Vålerenga, og planen så ut til å fungere da matchen passerte halvtimen og lillebroren i hovedstaden ledet 2-1.

Men i løpet av 64 sekunder snudde mannen med over 500 matcher i NHL Oslo-duellen med to scoringer. Booths 5-2-mål tidlige i tredje periode avgjorde definitivt etter at Furseth og lagkompisene lenge hadde forsvart seg heroisk.

- Vi satte ham opp i situasjoner der vi vet han er god. Dessverre vant han vel kampen mer eller mindre på egenhånd, sier Furseth.

Takker MS

Booth ble kjent med Norge og norsk hockey da han i desember 2019 ble hentet til nettopp Manglerud Star etter et opphold i Dinamo Minsk.

Med en CV som inneholder spill for Florida Panthers, Vancouver Canucks, Toronto Maple Leafs og Detroit Red Wings, ble amerikaneren en attraksjon i «garasjen». Etter 20 mål på 22 kamper dro Booth tilbake til USA der han ble klubbløs til Vålerenga ringte i vinter.

- Det er en ekstremt god hockeyspiller. Veldig allround og god i mange faser av spillet. I tillegg er han en bra person i garderoben og en veldig fin fyr utenfor isen. Vålerenga er heldige som har fått han inn. Han er helt klart en av de beste jeg har spilt med, sier Furseth.

Booth snakket varmt om MS-tiden etter møtet med gamle lagkompiser torsdag og fortalte blant annet at spillergruppen og minnene fra Oslo var noen av grunnene til at han i vinter valgte å flytte tilbake.

- Det var en veldig god match min første sesong i MS. Han snudde mentaliteten i gruppen ganske raskt. Når man ser slike kamper som denne, er det synd han ikke spiller for oss. Han viste hva han er god for, sier Furseth om en av ligaens store profiler.

Ser mot kvalifisering

MS ligger sist i Fjordkraft-ligaen med kun ti poeng. De gule og grønne har for lengst skjønt at sluttspillet går uten deres deltagelse og at sesongen nå handler om å komme gjennom kvalifiseringen uten å rykke ned.

- Vi skal gjøre vårt for å vinne mest mulig kamper fremover, men alt vil handle om å finne vårt spill og trene på det vi vet vi må prestere i den kvalifiseringen, sier Furseth.

- Hvordan vurderer du styrkeforholdet i en slik kvalifisering?

- Vi vet at lag som Narvik og Lørenskog holder høy standard, men jeg føler vi har levert en god del bra matcher selv om vi har slitt med å få med oss poeng. Vi har ikke spilt 60 gode minutter ofte nok. Mot lag som Vålerenga blir man straffet.

Manglerud Star-målvakten føler likevel det finnes lyspunkter og at to av dem heter Sam Hu og Andrei Kostitsyn - nykommerne som kan bli viktige de kommende månedene.

- De tilfører oss mye offensivt. Mot Vålerenga syns jeg vi gjorde en ganske god kamp selv om det ble hett rundt ørene i starten. Så rotet vi det litt til for oss selv, men det er bedring i spillet, mener 27-åringen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form