Lukk søk

Internasjonal hockey

November 11, 2022

Fristilt Kåsastul kan ende i Norge: - Best at jeg spiller i Europa nå

Allerede fredag morgen lander Christian Kåsastul i Norge. Kontrakten i USA er terminert og backkjempen er på klubbjakt i Europa.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen

- Jeg har bestemt meg for at dette er det beste for meg akkurat nå, sier Kåsastul til nitten.no.

25-åringen fra Skien signerte en ny og forbedret avtale i USA i sommer som medførte at han tilhørte AHL-klubben Ontario Reign og ikke Greenville Swamp Rabbits i ECHL.

Men der det forrige sesong ble totalt 13 kamper i ECHL og 25 matcher for Ontario Reign, Los Angeles Kings' farmerlag, står Kåsastul nå med sju opptredener i ECHL så langt i høst.

Enige om terminering

Kåsastul og Ontario Reign har etter god dialog en periode blitt enige om å terminere kontrakten. Allerede fredag morgen lander backkjempen på norsk jord med flyttelasset.

- Det er ikke på grunn av Ontario eller noe slikt, men de har så mange spillere der nå siden de fikk inn flere uventede fra Kings. Det gjør alt mye vanskeligere for meg. Det er jo egentlig ingen konkurranse heller. Uansett hvor bra jeg spiller, har det ikke veldig mye å si. Da tenker jeg det er bedre at jeg går til Europa. En hel sesong i ECHL er ikke så bra for meg, sier Kåsastul.

- Reign var forståelsesfulle?

- Ja, absolutt. Det var ingen problem i hele tatt. Jeg kjente til denne risikoen da jeg signerte, og jeg hadde nok helt sikkert blitt kalt opp til AHL i løpet av sesongen, men jeg tror ikke det hadde blitt som forrige sesong da jeg var der 95 prosent av tiden.

Kåsastul, som også har vært innom både Vita Hästen og AIK i HockeyAllsvenskan, kommer fra Skien, men gikk tidlig til Frisk Asker der han debuterte på A-laget allerede i 2014/15-sesongen.

Tilbake til Norge?

Nå jobber agent Patrick Gandolfi Hellman med aktuelle løsninger for Kåsastul. Backen selv er åpen for en retur til Norge.

- Jeg vil helst spille et sted i Europa, men har egentlig ikke tenkt så mye på det. Vi får se hva som skjer. Norge er ikke uaktuelt, nei, sier Kåsastul.

I sommer var Vålerenga interesserte og Kåsastul vil selvsagt alltid være et hett navn i Varner Arena der supporterne også har etterlyst en fysisk back etter svak form og en rekke baklengsmål den siste tiden.

- Jeg kommer nok alltid til å snakke med Frisk Asker først, men vi får se hva andre eventuelt også kan tilby. Jeg vet ikke så mye enda. Det er Patrick som styrer dette.

- Det er interesse både i Norge og i utlandet. Så får vi se hva det ender på til slutt, sier Hellman til nitten.no.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form