Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 1, 2021

Friskmeldt Olsen: - Nå har vi fått i gang hele laget

Thomas Olsen var en av fem Vålerenga-spillere som noterte sine første poeng for sesongen mot MS. Oslo-gutten håper det nå har løsnet offensivt for gullfavoritten.

Foto med tillatelse: Dolph Andersen

51 skudd og sju scoringer ble fasiten for Vålerenga i sesongens første Oslo-derby. Thomas Olsen satte inn nummer tre da han snappet pucken foran Ole Morten Furseth, leverte en lekker dragning og la pucken over streken.

- Det var fint å åpne målkontoen. Ikke minst var det en solid seier der flere kom på scoringslisten. Det føles som vi nå har fått i gang hele laget, sier Olsen til nitten.no.

Sesongens første

Og poengmessig stemmer det bra. I tillegg til Olsens første poeng og scoring for sesongen fikk Filip Lalande sine to første assist i høst mens Colin Spaberg Olsen, Jørgen Karterud og Emil Holm Larsen alle noterte sesongens første poeng.

- Vi har ønsket at flere på laget skal produsere. Det er vi avhengige av skal vi henge med i toppen i 45 matcher og i sluttspillet. Jeg syns det har løsnet litt nå, sier Olsen.

Han har brukt tid på å komme tilbake i gammel form etter at han i januar var en av flere Vålerenga-spillere som ble smittet av korona og først ble «småuggen» med feber og de kjente symptomene.

- Jeg har slitt litt siden og hatt en del treningsbegrensninger, men nå er alt bra. Det har løsnet nå, forteller Olsen som lørdag reiser til Hamar sammen med VIF-troppen.

Sendte alle på ekstra-sjekk

I tillegg til å følge alle råd fra Olympiatoppen og deres return to play-program, som handler om gradvis økt belastning etter man er symptomfri, rådførte Vålerenga seg også med flere leger i vinter etter at troppen ble rammet av smitte.

Slik kom de i kontakt med hjertespesialist Erik Ekker Solberg som anbefalte ekkokardiografi (ultralyd av hjertet under aktivitet) av de smittede spillerne.

- De fant noe greier på meg de ønsket å gå videre på da alt er så usikkert med et nytt virus og en ny situasjon, men det var mest for å være føre var og på den sikre siden, forteller Olsen.

- Vi booket inn alle som har hatt korona på Volvat for ekkokardiografi før vi klarerte de for spill. Det var rett og slett for at spillerne skulle føle seg 100 prosent klare. Det er så mye vi ikke vet om korona så vi ønsket å ta alle verktøy, tiltak og hjelpemidler i bruk, forteller VIF-sportssjef Frikk Juell til nitten.no.

- Det ble kostbart?

- Vi følte en forpliktelse for at dette skulle oppleves tryggest mulig. Det var en kostnad vi kjente, men som vi aldri så oss tilbake på. Det var et helt riktig grep og tiltak.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form