Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 30, 2023

Frisk så på flere trenerløsninger: - Ganske naturlig

Da Jan André Aasland måtte gå, kikket Frisk Asker på flere mulige trenerløsninger før de landet på å flytte sportssjef Vidar Wold tilbake i boksen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Vi så på flere scenarier, men må også forholde til de økonomiske rammene vi har. Vidar skal, som han selv sier, lede et trenerteam. At det ble slik, er ganske naturlig i denne situasjonen, sier Christian Haune, styreleder med ansvar for sport, til nitten.no.

Mandag morgen ble det kjent at Jan André Aasland ikke lenger er hovedtrener i Varner Arena. Wold tar over mens Dan Ratushny vil øke sin tilstedeværelse som sportslig rådgiver. Simon Stolt Wang fortsetter som assistent.

«Som tidligere kommunisert er det klubbens oppfatning at utviklingen og prestasjonene så langt i sesongen har vært for varierende, og at vi har manglet tydelighet, intensitet og effektivitet i vesentlige deler av spillet. Endringene som nå innføres er ikke fattet på bakgrunn av enkeltresultater. De er en konsekvens av brede og hyppige evalueringer gjennom hele sesongen, som har vært intensivert ytterligere etter nyttår» melder Frisk i en pressemelding.

- Kan Wold være aktuell som hovedtrener også neste sesong?

- Vi fokuserer ikke på neste sesong i det hele tatt, svarer Haune.

MS-tap ble det siste

Formsvake Frisk Asker har nå ti poeng opp til Vålerenga på fjerdeplass og styrer mot det som kan bli en vrien kvartfinaleserie. Nettopp et godt sluttspill er målet med å ta grep på trenersiden nå.

- Det er noe timingen. Hvis vi skal gjøre slike ting, må det være noe tid tilgjengelig på å stramme opp. Vi ønsker å tydeliggjøre og skape mye energi. Vi må tørre å trene hardt, spille på måten vi ønsker å spille på og fokusere på hva som skjer fremover, sier Haune til nitten.no.

Frisk Asker står ned fire strake tap og røk borte mot Manglerud Star lørdag. Det ble Aaslands siste som sjef.

- Det er aldri hyggelig å måtte gjøre slike endringer, og spesielt ikke når det får konsekvenser for en god trener og bra person som Janna, som jeg og øvrig sportslig ledelse har jobbet tett og godt med lenge. Vi kan med hånden på hjertet si at vi har vært grundige i evalueringer og oppfølging gjennom hele sesongen, og prosessen som har ledet frem til dette, sier Vidar Wold.

Frisk-gull

Aasland gikk fra jobben som assistent til sjef i Frisk Asker i desember 2018 da Scott Hillman måtte gå og ledet klubben til et overraskende NM-gull kun noen måneder senere.

I vår og sommer var Alexander Bonsaksen en av flere profilerte forsterkninger i nye Varner Arena, men både resultatene og tilskuertallene har vært sviktende i andre halvdel av sesongen.

- Selv om jeg naturligvis ikke er fornøyd med valget klubben har tatt, har jeg forståelse for at klubben velger å ta grep. Jeg er fornøyd med en god del av resultatene vi har fått gjennom store deler av sesongen, der vi helt til det siste har vært bare noen poeng fra toppen. Vi har slått alle lagene foran oss på tabellen. I en så jevn liga som vi har i år, og med konkurrenter som har gjort vesentlige endringer i sine tropper den siste tiden, er det sterkt å ta poeng i 11 kamper på rad, sier Aasland selv i pressemeldingen.

- Samtidig er vi mange som hadde ønsket oss bedre utvikling i vesentlige deler av spillet. Jeg ønsker å takke klubben for et godt samarbeid over lang tid og tilliten de har vist meg, samt en ryddig prosess i forbindelse med min avgang. Jeg ønsker spillerne, trenerne og alle som er glade i Frisk Asker alt godt for sesongen og fremtiden.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form