September 23, 2021

Frisk-fest mot Storhamar: - Endelig scoret vi noen mål!

Frisk Asker fikk en fin opptur torsdag kveld med tre poeng mot et Storhamar-lag som svinger fra det strålende til det begredelige.

- En veldig sterk lagseier. Vi er tre rekker her og slår et av topplagene i ligaen. Det må vi være veldig fornøyde med, sier Eskil Wold til nitten.no.

- Vi gjorde en veldig bra defensiv jobb samtidig som vi endelig scoret noen mål så det må være bra, legger unggutten til.

Det tok bare tre minutter før et skadeskutt Frisk Asker tok ledelsen. Hampus Gustafsson ble kreditert 1-0-målet mot gamle lagkompiser satt opp av David Morley.

Henrik Fayen-Vestavik fikk tillit i Frisk-målet og var god i perioden som fulgte da Storhamar trykket voldsomt på. Det var likevel farligst da Mikael Dokken kom alene gjennom, men ble stoppet av Viktor Kokman.

I spill fem mot fire seks minutter før andre pause skled Eskil Wold gjennom og satte pucken til side for Kokman på backhand.

Ahlholm-redusering

Storhamar fant ikke rytmen offensiven og kunne også kommet under 3-0 da Fredrik Bjørndal misset åpent mål og Esbjørn Leiv Fogstad Vold traff stolpen i samme angrep.

Tredje periode var kun sekunder gammel da Martin Rønnild misset en enorm sjanse. Storhamar red unna et undertall før Rasmus Ahlholm kom alene med Fayen-Vestavik og reduserte.

Seks minutter ut i perioden snek et Patrik André Bovim-skudd seg under Kokman, og hjemmelaget var tilbake i tomålsledelse. Med 6:31 på uret kom også 4-1-målet signert Fogstad Vold.

Stjernen-smell

Serieleder Stjernen slapp til hele 41 skudd hjemme mot Stavanger Oilers og tapte til slutt 2-1. Daniel Bøen Rokseth og Dan Kissel scoret for gjestene før Arttu Niskakangas satte inn reduseringen ti minutter før slutt.

Ringerike ledet to ganger i Sparta Amfi, men gikk på sesongens fjerde (!) 3-2-tap - denne gang i forlengningen der Emil Lundberg ble matchvinner.

I Oslo snudde Lillehammer 2-0 til 2-3 og tok igjen ledelsen 4-3 før Mathis Olimb utlignet 13 sekunder før slutt. I overtiden brukte formspiller Spencer Humphries under ett minutt på å avgjøre for gjestene.

I Grüner-leiren ble det avgitt en positiv koronatest torsdag samtidig som en annen spiller hadde symptomer i forkant av torsdagens møte med MS, men ishockeyforbundet bestemte at kampen skulle spilles.

Nykommer Stian Thorbjørnsen sørget der for 2-0-ledelse til de lilla etter første periode, Steffen Thoresen reduserte ti minutter før slutt, men Grüner holdt unna og tok sesongens første seier.