Lukk søk

Landslaget

May 3, 2021

Første landskamp på 15 måneder - Tor Nilsen blir VM-ekspert

Petter Thoresen har tatt ut sitt første lag på 15 måneder. Både mandagens kamp og VM-oppgjørene vil bli analysert av nitten.nos nye ekspert Tor Nilsen!

Tor Nilsen blir VM-ekspert for nitten.no! Den tidligere hockeyspilleren har en fortid i blant andre Lillehammer, Sparta og tyske Ingolstadt og har også trent LIK i hele ni sesonger. De siste årene har han jobbet som hockeyekspert for lokalavisen Hamar Arbeiderblad.

- Det skal bli gøy med hockey igjen, og vi som har lidenskapen for dette har måttet vente lenge. Med en nedstengt hjemlig toppserie siden januar gleder jeg meg til å se landslaget på isen i kveld, sier Nilsen.

- Når landslaget skal ut å møte de beste i verden kunne vi utvilsomt ønsket oss bedre forutsetninger med flere spillere som hadde spilt flere kamper. De fleste andre ligaene har holdt spillet i gang, noe som gir de andre nasjonene en fordel mot Norge etter min oppfatning. Det å være litt rusten er neppe noe man slipper unna med på dette nivået. Det er derfor positivt et er bra Norge har fått til fem treningskamper før VM slik at spillerne kan få en mulighet til å komme i kamp modus igjen, fortsetter hockeyeksperten.

Haukeland i mål

Det norske landslaget spiller sin første kamp siden februar 2020 i det TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo-sendte oppgjøret mot Sverige klokken 20.00 i kveld. Henrik Haukeland starter mellom stengene.

Ken André Olimb er en av de siste ankomne i Malmö mens målvakt Jonas Arntzen, Jacob Lundell Noer, Max Krogdahl, Sondre Olden og Mathias Emilio Pettersen slutter seg til troppen etter kampen mot Sverige tirsdag kveld.

- Vi har dialog med Michael Haga, Stefan Espeland og Mats Rosseli Olsen som alle tre pleier skader på hjemmebane så lenge, forteller sportssjef Petter Salsten til Norges Ishockeyforbunds Twitter-konto.

Fornøyd sjef

Trener Petter Thoresen fortalte til nitten.no i helgen at han er fornøyd med det han har sett under campen i Danmark der landslaget lader opp til VM i Riga.

- Gutta jobber steinhardt og det står ikke på innsatsen og entusiasmen. Nå handler det om å tenke litt klokere i ulike situasjoner og få litt mer struktur i laget. Den taktiske biten og gjøre de rette valgene sitter ikke helt enda, sa Thoresen.

Han har varslet at samtlige spillere skal få sjansen i dobbeltkampene mot Sverige i Malmö, men i etterkant vil enkelte få beskjed om å reise hjem.

- Petter Thoresen og hans team vil garantert gi alt for å stille best mulig forberedt. Landslaget har også god erfaring fra å være i underdog-rollen. Norge har ikke like mange toppspillere som mange av konkurrentene og uten Mats Zuccarello, Patrick Thoresen og Andreas Martinsen osv er ikke laget like sterkt. Vi har uansett et spennende lag og det gir en mulighet til andre å få en større rolle. Det vil nok bli mye istid og ansvar på spillere som Mathias Trettenes, brødrene Olimb, Jonas Holøs og Erlend Lesund. Så får vi håpe at våre målvakter kan holde et høyt nivå gjennom turneringen, sier Tor Nilsen.

Foto med tillatelse: Bendik Havdal Eriksen, Hamar Arbeiderblad

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form