Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 29, 2021

Forsanger Thoresen: - Husker alle det heiaropet?

Etter den første seieren siden serieåpningen (!) måtte Steffen Thoresen spørre om lagkompisene faktisk husket heiaropet før MS-gjengen kunne feire søndag kveld.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

- Nå kjører vi det heiaropet! Husker alle det heiaropet?

Det ropte Steffen Thoresen i MS-garderoben etter 6-2-seieren borte mot naboen Grüner til stor latter fra støtteapparatet og lagkameratene. Men spørsmålet var trolig på sin plass; husker du sist drabantbylaget vant?

Svaret er serieåpningen hjemme mot Lillehammer 11. september - og da på straffer. Søndagens seier kom etter 78 dager og 20 strake kamper uten seier.

- Det er jo lenge siden sist så jeg visste ikke hva folk husket. Vi har jo også fått noen nye spillere. Kanskje de ikke visste hva de skulle gjøre, om det ble bølgen eller hva som skulle skje. Men det var heldigvis ikke glemt, sier en lattermild Thoresen til nitten.no.

«MS go»

Nå skal det også sies at teksten «MS go, MS go, MS go go go» bør være overkommelig å ha i repertoaret for guttene i gult og grønt selv om det var lenge siden sist.

- Det var litt humor der, sier Thoresen som selv satte inn 5-2-målet i Grünerhallen søndag kveld.

Lokaloppgjøret var Knut Jørgen Stubdals åttende kamp mot MS-trener. Fasiten så langt er to tomålstap og fem ettmålstap i tillegg til helgens trepoenger.

- Seieren måtte komme før eller siden. Vi har vært med i alle kampene i det siste, og da er det mye morsommere å spille hockey. Å tape med fem-seks mål hver kamp går på selvtilliten til slutt. Plutselig blir vi også dårligere enn vi egentlig er. Nå har det vært viktig å vise hva som bor i oss. Vi har spilt tett, fine matcher. Jeg skal ikke si det har vært god stemning i garderoben da vi har tapt kamper, men det har sett bedre ut, sier Thoresen.

- Dere har fått et løft under «Stubben»?

- Helt klart. Han kom inn med en litt enklere filosofi som folk forstår. Og han kan norsk hockey mye bedre enn Corey (Neilson) som var ny i landet og ligaen. Det har gitt oss en lettere inngang til kampene.

Sluttspill?

MS ligger fortsatt sist med åtte poeng, men avstanden opp til Grüner er nå på kun fire poeng og ikke ti slik den ville vært med hjemmeseier søndag. Ringerike på den viktige åttendeplassen har sanket 23 poeng så langt.

- Åttendeplassen er for langt unna for øyeblikket. Ringerike har plukket jevnt med poeng og taper ikke 15 kamper på rad, men de kan kanskje få en liten dupp. Det er en grunn til at de ligger der de gjør, men jeg syns de har overprestert litt. Førsterekka deres er veldig bra, men kanskje ikke alle har hatt nok respekt for den så langt, sier Thoresen.

- Vi får håpe vi er ferdig med duppen og fortsette å plukke poeng fremover. Plutselig ser det litt bedre ut. Det hadde gledet meg veldig om vi klarte å presse Ringerike om den åttendeplassen. Med litt mer flyt og rutine i slutten av kampene hadde vi kanskje hatt 10-15 poeng til. Det blir viktig for oss å holde sifrene nede fremover.

Og da blir den kommende uken en skikkelig prøvelse med serieleder Stjernen torsdag og Vålerenga på Jordal lørdag.

- Det er tøffe oppgjør hver match for oss. Vi var nær poeng i Stjernehallen sist så vi har troen i hver eneste kamp. Vi har ikke noe press på oss. Det er det de som møter oss som har, sier Thoresen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form