Lukk søk

1. divisjon

February 12, 2023

Fornøyde Bergen slipper Nilsson til Comet: - Opp til spillerne

Bergen-spillerne avsluttet det som beskrives som en vellykket sesong søndag ettermiddag, men David Nilsson reiser videre for å hjelpe Comet.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

Nykommerne Bergen avsluttet 1. divisjonssesongen med å score åtte mål på Gjøvik-målvakten søndag. Etter matchen bekrefter klubbledelsen av svenske David Nilsson nå reiser til Halden for å hjelpe Comet de neste ukene.

- Vi har blitt kontaktet av noen, men det eneste som er bekreftet er at David skal til Comet. Vi har vært ærlige med alle og er ikke urimelige. Hvis noen vil forlenge sesongen, spiller mer og utvikle seg, er det bare hyggelig. Til syvende og sist er det opp til spillerne, sier daglig leder Martin Hansen Guerra til nitten.no.

- Kommer Nilsson tilbake neste sesong?

- Avtalen jeg og han har er at når sesongen er ferdig kommer han tilbake og vi setter oss ned for en prat. Så får vi se.

Tre poeng

Én scoring og to assists mot Gjøvik søndag kan ha vært avskjeden med «Badekaret» for Nilssons del. Svensken kom fra Haugesund foran denne sesongen og har gjort hele 69 poeng på 35 kamper.

Slik tall er det ingen på nivå to som kan matche, men flere av de andre lagene avslutter sesongen først neste helg.

- Det høres kanskje merkelig ut, men vi hadde et mål om å bli nummer fem eller seks. Da slipper vi nedrykkskvalifisering, og selv om det er morsomt å spille play in, koster det penger. Og vi er uansett ikke klar for spill i Fjordkraft-ligaen enda. Sånn sett ble dette 100 prosent måloppnåelse sportslig sett, sier Guerra.

Forrige måned startet Bergen-ledelsen jobben mot neste sesong. Nøyaktig hvordan satsingen blir i klubben mange etterlyser på toppnivå, er noe uklart.

- Vi har sett på organisasjon, stall, penger og er i rute, som det heter. Vi ligger så bra an som man kan samme dag som serien er avsluttet. Vi må ikke la konkurranseinstinktet løpe foran oss, det skal nødvendigvis satses, men det skal være edruelig og fornuftig.

Unngikk nedrykk

Bergen endte sju poeng foran Gjøvik, som må gjennom nedrykkskvalifisering sammen med Hasle-Løren, Ski og Kongsvinger, og ligger 11 poeng bak Lørenskog på den siste play in-plassen.

Comebacket på nivå to i norsk hockey ble omtrent slik Bergen hadde sett for seg.

- Som organisasjon, ut fra rammebetingelsene vi jobber etter, har vi gjort det kjempebra. Vi har gode arrangementer, bra publikumssnitt, en sterk og ryddig organisasjon, det er noe å gå på økonomisk, men vi har god kontroll. Det betyr ikke at vi har masse penger, men vi har kontroll på de pengene vi har. Å ta grep tidlig slik at man ikke havner i uføret mener jeg er å ta ansvar og være ryddig, sier Guerra.

Christer Dreberg erstattet Kim Wide i boksen foran denne sesongen. Svensken har kontrakt med 1. divisjonsklubben ut april måned.

- Vi snakket sammen senest i dag og skal sette oss ned og ta en prat senere i uken, oppsummere og evaluere litt. Han har gjort alt vi har bedt ham om å gjøre. Det er ingen dramatikk her, men vi skal se på hva vi ønsker og hva han ønsker. Hvor vi er, rett og slett.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form