Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 6, 2023

Forlenger ikke med Dahlberg: - Uten ham i mål, hadde det ikke blitt NM-gull

Nicklas Dahlberg forlater Frisk Asker etter 11 sesonger og nesten 450 matcher og vil bli hyllet under en spesiell kamp i Varner Arena neste sesong.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

«Ord blir fattige når man skal beskrive Nicklas Dahlberg sin karriere og betydning for Frisk Asker. Gjennom 11 sesonger og 442 kamper har han stått som en mur, og vært blant ligaens mest fryktede keepere. Nå er historien om Frisk Asker og Nicklas Dahlberg ved veis ende».

Slik takker Frisk Asker av den svenske målvakten som flyttet til Norge sommeren 2012 fra spill i HockeyAllsvenskan med Örebro. Klubben har bestemt seg for ikke å tilby 37-åringen ny kontrakt.

- Som spiller er han, sammen med Anders Bastiansen og noen få andre, blant de viktigste spillerne for Frisk i nyere tid. Nicklas har hatt et enormt nivå over lang tid, og er desidert den viktigste årsaken til at vi vant NM-gull i 2019. Som person er han en av mine nærmeste venner, og han kommer virkelig til å bli savnet. Han har kanskje fremstått som noe reservert utad, men han er en morsom og åpen person med oss gutta. En fantastisk fyr tvers gjennom, sier Frisk Askers Hampus Gustafsson til klubbens hjemmeside.

Hylles

Fra 2015 til 2017, tre år på rad, ble Dahlberg kåret til den beste målvakten på øverste nivå i Norge. Svensken er kjent for sin stabilitet, men har også dratt frem ekstraordinære ferdigheter i sluttspillet.

Mange mener Frisk Asker skal takke Dahlberg for at det ble NM-finaler i 2017 og ikke minst gull to år senere etter duellen mot Storhamar. Anders Bastiansen oppsummerer det greit:

- Uten ham i mål, hadde det ikke blitt NM-gull. Noen av kampene vant han nesten helt alene. Nicklas har over mange år vært Norges klart beste målvakt, samtidig som han har vært en leder i gruppen.

Ingen har stengt buret oftere i Frisk Asker-historien enn Dahlberg. 37-åringen står med 33 smultringer - 15 mer enn nåværende sportssjef Vidar Wold.

Målvakten var innom Vallentuna BK, Skellefteå, Sundsvall, Modo og Örebro før han flyttet til Norge. Denne sesongen står Dahlberg med 37 matcher og målvaktskollega Henrik Fayen-Vestavik 24.

- Da jeg var yngre, var Nicklas mitt store forbilde. Det var han man som ung keeper ønsket å bli. Da jeg kom opp på A-laget tok han meg virkelig under vingene. Jeg følte han så meg, ville at jeg skulle bli bedre og krige om plassen som førstekeeper. Det synes jeg sier mye om Nicklas, sier Fayen-Vestavik.

Inn og ut

Frisk Asker varsler at de ønsker å dedikere en kamp i Varner Arena til Dahlberg der han skal takkes for alt han har gjort for klubben både på og utenfor isen.

Anders Bastiansen og Patrick Bovim har lagt opp mens Dahlberg takker for seg.

Importen Felix Girard var først ut med å signere for neste sesong, Fredrik Bjørndal var nestemann ut, Marcus Valkvæ Erevik flyttes opp i A-troppen og får blir dermed lagkompis med broren Thomas Valkvæ Olsen som nylig skrev under en ny avtale.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form