Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 31, 2023

Foreslår påbud om bruk av halsbeskyttelse

Dødsfallet i britisk hockey ryster en hel hockeyverden. Norges Ishockeyforbund besluttet mandag at de ønsker påbud om halsbeskyttelse også på seniornivå.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- I kveld vedtok forbundsstyret i Norges Ishockeyforbund at vi ved neste oppdatering av reglementene våre skal foreslå påbud om bruk av halsbeskyttelse også på seniornivå, skrev ishockeypresident Tage Pettersen på sin Facebook-side mandag kveld.

Forbundet reagerte raskt etter helgens tragiske ulykke i britisk hockey. Adam Johnson ble truffet av en skøyte i halsen i kamp for Nottingham Panthers og døde som en følge av skadene.

Halsbeskyttelse også på seniornivå på styremøtet i ishockeyforbundet mandag der man raskt ble enige om at man ønsker en regelendring.

- I mellomtiden håper jeg at spillerne selv reflekterer litt rundt dette og husker at selv om det ikke er et påbud i dag - så er det helt tillatt å ta på seg halsbeskyttelse allerede i morgen, skriver Pettersen.

Også internasjonalt?

Samtidig som ishockeyforbundet jobber for en regelendring i Norge, håper Pettersen på sikt på endringer også over hele verden.

- Vi ønsker en regelendring i Norge og samtidig også jobbe for at det skal bli påbudt med halsbeskyttelse for alle internasjonalt, sier Pettersen til NTB.

I dag er halsbeskyttelse obligatorisk for alle ishockeyspillere i Norge unntatt på seniornivå.

– Frem til dette er en del av vårt nasjonale regelverk, vil forbundsstyret sterkt oppfordre alle seniorspillere til å bruke halsbeskyttelse, sier Pettersen.

Ble hyllet i natt

Amerikanske Adam Johnson fikk en skøyte i halsregionen under kamp for Nottingham Panthers mot Sheffield Steelers i helgen. Publikum ble bedt om å forlate arenaen mens 29-åringen fikk hjelp på isen, men livet sto ikke til å redde.

Johnson spilte 13 kamper for Pittsburgh Penguins i NHL og var innom Malmö Redhawks i 2020/2021-sesongen. Han kom til Panthers i sommer etter et opphold i tyske Augsburger Panther.

De kommende kampene i den britiske ligaen er utsatt, blant annet Panthers' oppgjør mot Andreas Heiers Manchester Storm. Panthers har startet en innsamling til Johnsons familie samtidig som bortgangen markeres over hele verden.

Pittsburgh Penguins og Anaheim Ducks hedret Johnson i nattens NHL-kamp blant annet med teksten «AJ47» på hjelmene.

- Våre tanker og bønner er med hans familie og nærmeste. Han er en herlig fyr og herlig lagkamerat med strålende innstilling. Han var genuint glad for å spille i NHL. Våre hjerter er knust, sa Sidney Crosby etter nattens kamp.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form