Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 24, 2023

Før dropp: VIF-import tilbake, Frisk-profil friskmeldt og derby i Østfold

Tirsdag og full runde i Fjordkraft-ligaen der høydepunktet må sies å være toppkampen og derbyet i Fredrikstad der Stjernen får besøk av Sparta.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Stavanger Oilers - Grüner, DNB Arena kl 18.00 (TV 2 Play)
Vålerenga - Manglerud Star, Jordal kl 18.30 (TV 2 Play)
Lillehammer - Ringerike, Eidsiva Arena kl 18.30 (TV 2 Play)
Frisk Asker - Storhamar, Varner Arena kl 18.30 (TV 2 Play)
Stjernen - Sparta, Stjernehallen kl 19.00 (TV 2 Sport 1 og TV 2 Play)

Stavanger Oilers - Grüner

Runden innledes i vest der serielederen møter tabelljumboen. Forskjellen på lagene er såpass stor at flere spilleselskap faktisk ikke tilbyr odds på hjemmeseier, men Oilers har tremålsseier som sesongbest mot de lilla. Hjemmelaget har sakte, men sikkert kommet seg i en finfin posisjon med seks poeng ned til Sparta (to kamper mindre spilt) og Vålerenga 11 runder før slutt. Siden hjemmetapet mot Vålerenga har Oilers fire strake seirer med 28-3 i målforskjell. I tillegg til langtidsskadde Kristian Østby manglet Markus Søberg og Patrick Ulriksen i nedsablingen av MS lørdag. MS-nabo Grüner fikk en skikkelig opptur med 5-0-seier over Lillehammer samme dag. I tillegg til Jørgen Kvål og Joachim Sommer Nielsen savnet gjestene Sander Frøberg, Christopher van Doorn og Stavanger-gutten Julius Kvandal.

Odds:

Norsk Tipping: 1,00 - 21,00 - 32,00
Coolbet: 1,02 - 25,00 - 65,00

Vålerenga - Manglerud Star

Oslo-duell på Jordal der Vålerenga er nesten like store favoritter som Oilers mot MS. Hjemmelaget fikk rekken av seirer stoppet på åtte da Storhamar avgjorde storkampen i CC Amfi lørdag. Fredrik Andersson disponerer samme tropp her, det betyr at Jørgen Karterud, Rasmus Ahlholm, Stian Solberg, Villiam Strøm og Daniel Sørvik mangler, med unntak av Darien Craighead som er tilbake og gjør comeback mot klubben han startet sesongen i. 3-0, 5-2, 7-1 er resultatene i favør VIF i de innbyrdes oppgjørene denne sesongen. MS har 17 baklengs på sine to siste kamper mot Storhamar og Oilers, og må også i kveld klare seg uten Emil Frøshaug og målvakt Albert Adamsen.

Odds:

Norsk Tipping: 1,01 - 16,00 - 32,00
Coolbet: 1,04 - 18,00 - 45,00

Lillehammer - Ringerike

To lag i trøbbel møtes i OL-byen. Ni strake tap for Lillehammer nå som trolig fikk oppleve sesongens bunnpunkt med 5-0-tap på Grünerløkka lørdag. 21 poeng ned til niendeplass betyr uansett at laget i praksis er sikret plass i sluttspillet også selv om det skulle bli tap mot Ringerike her. Aleksander Smirnov har flyttet opp fem NTG-juniorer i A-troppen denne uken der nok en spiller forsvant da Trym Gran signerte for Storhamar. Oskar Östlund er på plass på trening, men ikke signert. Karl Markström, Liam Sætre og Joakim Lilliehöök er skadet. Joachim Engesveen leies inn fra Gjøvik. Ringerike har seks poeng opp til MS og fem strake tap. Flere av spillerne som har vært syke den siste tiden er tilbake og innleide Robin Haglund Mathisen debuterer, men Thor Jørgen Torp Friestad ble skadet i helgen og er ute.

Odds:

Norsk Tipping: 2,25 - 4,40 - 2,45
Coolbet: 2,20 - 4,40 - 2,80

Frisk Asker - Storhamar

Med ti poeng opp til Oilers og svak form virker Frisk Asker å være mer eller mindre hektet av i kampen om seriegullet. I helgen ble det 4-0-tap i Sarpsborg, men Alexander Bonsaksen er tilbake fra sykdom og forsterker backsiden mot Storhamar. David Morley har status som usikker mens Felix Girard og Håkon Løken Pedersen er skadet. Med fire seirer på de fem siste kampene og 2-1 over Vålerenga i storkampen lørdag har Storhamar virkelig meldt seg på i teten. Trym Gran er hentet fra Lillehammer og kommer inn i troppen her. Adrian Saxrud Danielsen og Andreas Dahl er skadet, Eskild Bakke Olsen usikker. Jacob Berglund har slitt med sykdom en ukes tid, men ventes på isen i Varner Arena.

Odds:

Norsk Tipping: 3,45 - 4,40 - 1,77
Coolbet: 4,05 - 4,75 - 1,72

Stjernen - Sparta

Runden avsluttes med det man hvert fall i Østfold mener er kveldens høydepunkt. Dette er siste møte mellom Stjernen og Sparta i Fredrikstad i seriespillet denne sesongen, og det går mot utsolgt hall. Stjernen har vunnet to av tre oppgjør så langt og kan faktisk passere rivalen med seier her i kveld da kun ett poeng skiller (Sparta har to kamper mindre spilt). Kun Sander Rønnild mangler i hjemmelagets tropp. Skadesituasjonen er bedre også hos Sparta som tar den korte turen til nabobyen uten Jonas Holøs og Niklas Roest. Sarpingene var solide i 4-0-seieren hjemme mot Frisk Asker lørdag, men må plukke jevnt med poeng også i tiden som kommer for å henge med Oilers og holde Vålerenga bak seg. Dette kan bli en thriller!

Odds:

Norsk Tipping: 2,30 - 4,20 - 2,40
Coolbet: 2,35 - 4,35 - 2,60

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form