Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 19, 2023

Før dropp: Utsolgt toppkamp, Sparta-duo tilbake og fraværssmell for Ringerike

Full runde og fem matcher i Fjordkraft-ligaen torsdag kveld der Vålerenga og Sparta møtes til utsolgt toppkamp på Jordal!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Stavanger Oilers - Lillehammer, DNB Arena kl 18.30 (TV 2 Play)
Stjernen - Grüner, Stjernehallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Vålerenga - Sparta, Jordal kl 18.30 (TV 2 Sport 1 og TV 2 Play)
Frisk Asker - Ringerike, Varner Arena kl 18.30 (TV 2 Play)
Storhamar - Manglerud Star, CC Amfi kl 18.30 (TV 2 Play)

Stavanger Oilers - Lillehammer

Torsdagens runde innledes i vest der Lillehammer tar turen til Stavanger. Oilers møter de fire lagene som ligger nederst på tabellen de fire neste rundene der kun 12 poeng er godt nok. Hjemmelaget tok seg greit av Stjernen tirsdag og har inntatt tabelltoppen tre poeng foran Sparta som har to kamper til gode. Dennis Sveum ble meldt tvilsom der, men spilte et snaut kvarter. Kristian Østby er fortsatt ute. Lillehammer imponerte de første kampene på nyåret etter å ha blitt ribbet for sine beste spillere, men kommer nå fra stortap i Stjernehallen og 3-1-tap mot MS. Karl Markström, Liam Sætre og Joakim Lilliehöök er skadet, duoen Alexander Reichenberg og Trym Gran er tilbake i trening, men rekker ikke denne. Kristoffer Rogstadmoen blir med fra Gjøvik-troppen.

Odds:

Norsk Tipping: 1,03 - 13,00 - 27,00
Coolbet: 1,10 - 11,00 - 24,00

Stjernen - Grüner

Stjernen er én av tre storfavoritter i kveldens runde. Fredrikstad-laget hadde tre seirer på rad før det ble 4-0-tap i Stavanger tirsdag kveld. Fredrik Johansson stengte garderoben og tok en skikkelig prat med spillerne før bussturen østover. Svensken føler seg trygg på å få se et forbedret mannskap til kveldens oppgjør der billettprisene er senket i håp om å fylle tribunene. Jarl Tillman og Douglas Byrkjeland var ikke med sist. Grüner kommer fra to hederlige tap mot Vålerenga og Frisk Asker, og lørdag ledet de lilla også 2-0 før Frisk snudde. Jørgen Kvål og Joachim Sommer Nielsen er langtidsskadet, men ellers er situasjonen i troppen god. Nils Carnbäck og Karl Olovsson må testes i løpet av dagen.

Odds:

Norsk Tipping: 1,07 - 10,50 - 18,00
Coolbet: 1,10 - 12,00 - 21,00

Vålerenga - Sparta

Rundens toppkamp spilles på Jordal som ble utsolgt på bare noen få timer i romjulen da Vålerenga la ut samtlige billetter til kun 1 krone. Sparta og VIF har like mange poeng på medaljeplass, men sarpingene har to kamper mindre spilt enn Oslo-laget som dermed ikke bør tape denne for å holde liv i gulldrømmen. Fredrik Anderssons gutter står med sju strake seirer, men tapte hele 5-1 sist Sparta besøkte Jordal. I VIF-leiren er Darien Craighead, Rasmus Ahlholm, Jørgen Karterud, Stian Solberg og nå også Villiam Strøm ute. Thomas Olsen og Didrik Nøkleby Svendsen er tilbake og Justin Hamonic debuterer. Sparta har vunnet tre av tre kamper i 2023 og skadesituasjonen ser bedre ut med Martin Grönberg og Håvard Salsten tilbake, men Niklas Roest er ute med hjernerysytelse. Jonas Holøs venter fortsatt på re-debuten.

Odds:

Norsk Tipping: 1,80 - 4,20 - 3,45
Coolbet: 1,85 - 4,30 - 3,75

Frisk Asker - Ringerike

Et lite lokaloppgjør i Asker der Frisk fortsatt er et såret dyr på jakt selv om det ble 3-2-seier over Grüner etter en snuoperasjon i helgen. 9-2-nederlaget mot Oilers forrige uke svir fortsatt. Frisk ligger på femteplass, men er for fullt med i medaljekampen. Da må kamper som denne vinnes, og da hjelper det at kun backen Håkon Løken Pedersen er ute. Ringerike står med tre strake tap, alle på egen is, og har slitt i dagene etter 50-årsfeiringen hjemme mot Vålerenga lørdag. Onsdag var så mye som ti (!) spillere borte fra trening med sykdom og skader. To-tre av disse testes i dag i håp om å rekke dropp i Varner Arena, men det er et svekket Ringerike-lag som tar turen fra Hønefoss.

Odds:

Norsk Tipping: 1,30 - 6,10 - 6,70
Coolbet: 1,40 - 5,85 - 6,45

Storhamar - Manglerud Star

Er Storhamar rundens største favoritt? Ja, mener spillselskapene som tror Storhamar får en grei jobb med å slå tilbake etter helgens straffetap i Sarpsborg. Troppen er forsterket med mål om å fylle premieskapet i CC Amfi, og da må kamper som denne vinnes. Lørdag venter storkamp og toppkamp mot Vålerenga på Hamar. Status i troppen er som følger: Adrian Saxrud Danielsen har brukket håndleddet, Jacob Berglund er syk, Anton Karlsson tilbake i spill og Mathias Papuga kommer inn. To forwards må testes før dropp. MS slo Lillehammer lørdag og har fått en luke på seks poeng ned til Ringerike. Målvakten Albert Adamsen er fortsatt ute og får selskap på tribunen av Emil Bejmo og Emil Frøshaug her.

Odds:

Norsk Tipping: 1,03 - 13,50 - 26,00
Coolbet: 1,06 - 14,00 - 36,00

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form