Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 18, 2021

Før dropp: Frisk-bedring, VIF-profil tilbake og Sparta-skader

Fjordkraft-ligaen er tilbake med den første fulle runden siden landslagspausen! Både serieleder Stjernen og toer Oilers skal ut i tøffe bortekamper.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Frisk Asker - Stavanger Oilers, Askerhallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Manglerud Star - Lillehammer, Manglerud Ishall kl 18.30 (TV 2 Play)
Storhamar - Ringerike, CC Amfi kl 18.30 (TV 2 Play)
Grüner - Sparta, Grünerhallen kl 19.00 (TV 2 Play)
Vålerenga - Stjernen, Jordal Amfi kl 19.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)

Frisk Asker - Stavanger Oilers

Asker-laget har slitt med voldsomt mange fravær, men avsluttet likevel med fire strake seirer før landslagsoppholdet. De tre siste kom på bortebane, og den siste til og med i Stjernehallen. Det gir en femteplass på tabellen med gode muligheter for å melde seg på i teten. Men da bør det ikke bli null poeng mot Oilers her. Da hjelper det å ha Hampus Gustafsson, Mikkel Christiansen og Joakim Opsahl tilbake. Isak Wallin er klar, men Henrik Fayen-Vestavik står i mål. For første gang på åtte kamper stiller Frisk mer enn tre rekker! Oilers har virkelig funnet formen og står med sju strake seirer. Det siste tapet kom faktisk hjemme mot nettopp Frisk Asker, og nå er avstanden opp til Stjernen på kun to poeng. Steve Whitney står over, men Tommy Kristiansen er tilbake her.

Odds:

Norsk Tipping: 2,65 - 4,20 - 2,10
Coolbet: 2,71 - 4,50 - 2,23

Manglerud Star - Lillehammer

I Manglerud Ishall blir det reprise på serieåpningen der MS faktisk tok sin eneste seier denne sesongen. Kan det samme skje i dag? Knut Jørgen Stubdal ser ut til å ha hatt en god innflytelse på MS-gjengen der målet har vært et enklere grunnspill der alle vet hva alle skal gjøre. Hittil har det gitt poeng i to strake hjemmekamper. Christer Simonsen, Tord Thoresen, Shafaat Hashim, Theodor Steen-Gulbrandsen og Hampus Sjöbrink mister denne. På Lillehammer var Andreas Martinsens skadefravær et tungt slag, og her mangler også suspenderte Teemu Vuorisalo. Det går heller ikke særlig bra på isen med kun én seier på de siste sju kampene. Tirsdag ble det et fortjent tap i Sarpsborg. Nå venter MS og Grüner i de to neste kampene.

Odds:

Norsk Tipping: 5,80 - 5,90 - 1,35
Coolbet: 6,50 - 6,00 - 1,39

Storhamar - Ringerike

Du husker kanskje hva som skjedde sist disse to lagene møttes i CC Amfi? Ringerike avgjorde i spilleforlengelsen og tok det klubben selv omtalte som en av de største triumfene i klubbens historie. Etter nok et mirakel på Jordal gikk den nyopprykkede gjengen på fire strake tap før det ble overtidsseier mot MS i den siste kampen før pausen. Nikolai Dalen og Mathias Holst Jenssen er fortsatt ute, men Ringerike får tilbake viktige Brett Perlini og Linus Rosdahl. Storhamar gikk inn i pausen med tre strake tap mot Stjernen, Vålerenga og Sparta og trenger en opptur her i kveld. Det blir i så fall uten Jacob Lundell Noer, Martin Rønnild, Markus Mikkelsen, Erik de la Rose, Jimmy Andersson og Andreas Øksnes.

Odds:

Norsk Tipping: 1,25 - 6,40 - 7,50
Coolbet: 1,33 - 6,60 - 7,30

Grüner - Sparta

Det siste som skjedde i Grüner-leiren inn mot denne kampen var at Gustaf Berling ble kjøpt fri og flyttet til dansk hockey. Oslo-klubben ser på muligheten for å erstatte svensken i det som kan bli en spennende vinter med tanke på den siste sluttspillplassen. Avstanden opp til Ringerike er på seks poeng etter fire stake tap mot sterk motstand. Mikkel Wik og Mathias Landrø er ute, Stian Thorbjørnsen og Espen Klepp Hermanrud usikre. Sparta vant hengekampen mot Lillehammer tirsdag, har vunnet sju av de siste åtte kampene og har kommet opp på en pen tredjeplass. William Fällström er hentet fra Vita Hästen, men rekker ikke denne. Henrik Knold og Martin Grönberg er ute mens både Svein Petter Falk-Larsen og Sander Thoresen måtte gå av underveis mot LIK tirsdag.

Odds:

Norsk Tipping: 6,90 - 5,70 - 1,30
Coolbet: 6,80 - 5,60 - 1,40

Vålerenga - Stjernen

Rundens storkamp spilles på Jordal der serieleder Stjernen gjester fjerdeplasserte Vålerenga. Oslo-laget har slitt på den nye arenaen, men avsluttet med seirer over Storhamar og Grüner med totalt 12 scoringer og bra besatte tribuner. Nå snakkes det om nok en tilskuerrekord i kampen der VIF med seier kan kutte avstanden opp til Stjernen til fire poeng. Da er det kjekt å ha Tommi Taimi og Pontus Finstad, men Jonas Oppøyen, Filip Lalande og Stefan Espeland er ute. Fredrikstad-laget har vært bunnsolide hele sesongen, men gikk på en sjelden smell mot Frisk Asker i den siste kampen før oppholdet. Jonathan Asbjørnsen, Jonathan Hafsmoe og Brandon Ellis er ute. Casper Myklebust og Erik Erkleiv blir med fra U20-troppen.

Odds:

Norsk Tipping: 2,30 - 4,20 - 2,40
Coolbet: 2,35 - 4,35 - 2,60

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form