Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 23, 2023

Før dropp: Solem-karantene, Ringerike-duo tilbake, Oilers uten Kristiansen

Etter kun én hviledag spilles det også lørdag full runde i EHL med storkamp mellom Stavanger Oilers og Vålerenga i DNB Arena.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Serierunden:

Comet - Stjernen, Halden ishall kl 16.00 (TV 2 Play)
Lørenskog - Storhamar, Lørenskog ishall kl 16.00 (TV 2 Play)
Lillehammer - Frisk Asker, Eidsiva Arena kl 16.00 (TV 2 Play)
Sparta Sarpsborg - Ringerike Panthers, Sparta Amfi kl 16.00 (TV 2 Play)
Stavanger Oilers - Vålerenga, DNB Arena kl 18.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)

Rundetips fra «Blaker'n»:

- Storhamar blir for sterke for Lørenskog og vinner den med et par mål. Stjernen slår Comet ganske enkelt. Der kan det fort bli en del mål og. Det er en nydelig dobbel det! I Stavanger mener jeg Vålerenga er spillbare. Også lukter det en del scoringer på Lillehammer.

Comet - Stjernen

Sesongens første derby i Østfold spilles uten Sparta Sarpsborg, men med Comet som er tilbake på toppnivå. Lagte spilte sin første match i den øverste divisjonen på 14 år lørdag og tok sine første poeng torsdag da Ringerike Panthers ble slått i forlengningen. Haldenserne ledet også 2-0 før gjestene kom tilbake.  Niclas Jessesen, Hugo Enock og Daniel Trnavsky er ute en lengre periode, men viktige Sander Rekstad var tilbake sist sammen med svenske David Nilsson. Her er Tobias Skaarberg ute - han ersattes av Anders Meisingset. Erik Strand er ekstra forward. Stjernen spiller sin tredje strake bortekamp her, men får om ikke annet en kort tur hjem. Knepent tap på Hamar ble etterfulgt av 4-2-nederlag i en jevnspilt affære i Varner Arena for to dager siden. Fredrik Johanssons gutter trenger poeng her om ikke seriestarten skal bli en stor skuffelse i Fredrikstad. Joachim Barmoen og Eskil Stene står over.

Odds:

Norsk Tipping: 8,65 - 5,80 - 1,25
Coolbet: 10,00 - 7,15 - 1,25
Comeon: 
Unibet: 6,00 - 6,50 - 1,30

Lørenskog - Storhamar

Nyopprykkede Lørenskog er tippet i bunnen av mer eller mindre samtlige, men har gjort en fin figur i EHL så langt. 4-1-seier i premieren i Halden ble fulgt opp med en solid match i Sarpsborg torsdag der romerikingene følte de hadde fortjent mer i 3-1-tapet. Svenske Alexander Nilsson var tilbake raskere enn ventet og tok plass mellom stengene der. Dennis Rystad returnerer fra karantene, men David Aas-Larsen, Kristoffer Thomassen og Fredrik Pedersen mangler fortsatt. Storhamar står med seks poeng etter to hjemmekamper mot Stjernen og Stavanger Oilers og har med det en fin sjanse til å få en meget god start på sesongen om man følger opp her. Jacob Lundell Noer er skadet mens Peter Quenneville er tilbake fra karantene. Nå er det Samuel Solem som soner sin første av fire matcher for en takling mot Oilers sist.

Odds:

Norsk Tipping: 21,00 - 7,50 - 1,11
Coolbet: 21,00 - 10,00 - 1,12
Comeon: 12,80 - 7,75 - 1,15
Unibet: 15,00 - 10,50 - 1,08

Lillehammer - Frisk Asker

Lillehammer er en av to klubber som har rukket å gjøre unna tre kamper allerede. Comet ble slått 7-4 i målfesten tirsdag, men to dager senere ble det sju mål andre veien på Jordal - tre av dem med én spiller mer på isen! Det må Lillehammer rette opp raskt skal de ha mulighet til å få med seg noe her. Den nye treneren Jakub Petr har hatt få skader innledningsvis og stiller med samme tropp som sist også her. Nykommer Tobias Fladeby sto bak to av målene da Frisk Asker snudde 1-2 til 4-2 mot Stjernen for to dager siden. Trepoengeren var viktig for Roy Johansen etter å ha innledet med tap på Jordal og enkelte viktige fravær som Alexander Bonsaksen. Her mangler også Tobias Skuterud, Magnus Geheb og Thomas Valkvæ Olsen.

Odds:

Norsk Tipping: 7,00 - 4,80 - 1,37
Coolbet: 5,85 - 5,55 - 1,45
Comeon: 5,09 - 4,97 - 1,47
Unibet: 5,50 - 6,10 - 1,34

Sparta Sarpsborg - Ringerike Panthers

Sarpingenes seriestart er ganske så enkel å oppsummere. To x 3-1 hjemme mot to lag som er tippet godt ned på tabellen. Torsdag sto den nye backen Tim Daly for to av målene da Lørenskog ble slått, men det siste målet kom sent og matchen ble mer spennende enn hjemmefansen hadde håpet på. Miihkali Teppo og Jonas Nyhus Myhre har manglet den første uken. Flomrammede Ringerike var som ventet sjanseløse i DNB Arena, men sikret seg sesongens første poeng torsdag da laget kom tilbake og sikret forlengning mot Comet i Halden. Leonards Rimjans er tilbake og klar for sesongdebut sammen med Thor Jørgen Torp Friestad, men Jakob Aasen Rian, Mikael Dokken, Erik Wang Bjerketvedt og Tobias Falkeid mangler.

Odds:

Norsk Tipping: 1,15 - 6,50 - 17,00
Coolbet: 1,20 - 7,75 - 13,00
Comeon: 
Unibet: 1,12 - 9,00 - 11,50

Stavanger Oilers - Vålerenga

Lørdagens godbit og rundens siste match spilles i DNB Arena der det ventes fulle tribuner til den moderne klassikeren mellom Stavanger Oilers og Vålerenga. Det er fotballfeber i byen, men siddisene har på ingen måte glemt Oilers. Anders Gjøse har åpnet med tre poeng på to matcher som sjef etter at forrige sesongs mestere endte uten både mål og poeng i CC Amfi. Tommy Kristiansen har ikke vært på isen den første EHL-uken og rekker heller ikke denne. Resten av troppen er klare. Det er ikke noe å legge vekt på enda så klart, men Vålerenga leder tabellen med seks poeng og 11-2 i målforskjell etter hjemmekampene mot Frisk Asker og Lillehammer. Felles for dem begge? VIF kom under 0-1 tidlig i første periode. Magnus Brekke Henriksen er tilbake for gjestene etter å ha stått over sist, men Gabriel Koch og Didrik Nøkleby Svendsen er fortsatt ute.

Odds:

Norsk Tipping: 1,70 - 4,30 - 3,80
Coolbet: 1,90 - 4,55 - 3,40
Comeon: 1,75 - 4,25 - 3,68
Unibet: 1,68 - 4,35 - 3,90

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form