Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 14, 2023

Før dropp: Skadekrise, utlån og fulltallige Lillehammer

Det spilles fire EHL-kamper lørdag der Vålerenga møter et skadeskutt Frisk Asker til lokaloppgjør i Varner Arena.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Serierunden:

Stjernen - Storhamar, Stjernehallen kl 16.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)
Lillehammer - Sparta Sarpsborg, Eidsiva Arena kl 16.00 (TV 2 Play)
Ringerike Panthers - Stavanger Oilers, Schjongshallen kl 16.00 (TV 2 Play)
Frisk Asker - Vålerenga, Varner Arena kl 18.30 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)

Rundetips fra «Blaker'n»:

- Lillehammer har overrasket, men får kjenne på et topplag i Sparta i dag. Jeg tror Sparta tar den, men det blir ikke lett. Vålerenga tar Frisk. Storhamar ser bra ut og skal slå Stjernen greit. Det er en lørdagstrippel! Oilers vinner.

Stjernen - Storhamar

Stjerne reiste seg på første forsøk etter tapet på Hønefoss og vant det sesongens første lokaloppgjør mot Sparta Sarpsborg 3-2 tirsdag kveld. Austin Cangelosi og JJ Piccinich fortsetter produksjonen fra forrige sesong og er nå på henholdsvis tredje- og fjerdeplass på poenglisten (begge med 14 poeng). Marius Carho Hansen og Emil Buskoven mangler. Storhamar dundrer på videre med åtte seirer på ni kamper. Tapet kom overraskende nok borte mot nyopprykkede Lørenskog, men nå har Petter Thoresens gutter to strake seirer mot Vålerenga og Frisk Asker uten baklengsmål. Gjestene stiller nok en gang uforandret noe som betyr at kun Jacob Lundell Noer er ute.

Odds:

Norsk Tipping: 4,30 - 4,30 - 1,60
Coolbet: 4,25 - 4,70 - 1,65
Comeon: 3,79 - 4,39 - 1,70
Unibet: 3,50 - 4,40 - 1,79

Lillehammer - Sparta Sarpsborg

Etter ni serierunder ligger Lillehammer, konkursrammet for under ett år siden, tre poeng foran Sparta Sarpsborg - laget som lenge ledet serien forrige sesong og tok seg til semifinalen i sluttspillet. LIK har fått til mye på kort tid og har også to spillere på topp av poengligaen. Derian Plouffe har vært en suksess med 16 poeng mens Alexander Reichenberg ser ut til å ha fått en ny vår (evnt høst). Lillehammer har vunnet kampene de «skal vinne» så langt og kan her vise at de har noe å gjøre blant de fire-fem beste denne sesongen. Antti Virtanen er tilbake fra sykdom og stiller med fullt lag. I Sarpsborg har det blitt tre tap på de fire siste kampene, og etter tirsdagens nederlag i Fredrikstad ligger Sparta nede på sjetteplass. Det er ikke Sjur Robert Nilsen fornøyd med. Troppen er den samme som sist minus Paulius Gintautas som er lånt ut til Comet. Jonas Nyhus Myhre er ute.

Odds:

Norsk Tipping: 4,00 - 4,50 - 1,60
Coolbet: 4,50 - 4,95 - 1,60
Comeon: 4,74 - 4,73 - 1,52
Unibet: 4,80 - 4,80 - 1,52

Ringerike Panthers - Stavanger Oilers

Nummer ni på tabellen møter nummer to på Hønefoss. Ringerike Panthers fikk en etterlengtet opptur med hjemmeseier over Stjernen forrige helg, men 5-0-tapet på Lillehammer torsdag var et steg tilbake. Martin Boork har slitt med en rekke fravær innledningsvis og får en tøff match her mot et Stavanger Oilers-lag som har vunnet sju av åtte kamper. Mikael Dokken var tilbake sist, men da manglet Jakob Rian. Gjestene var opptatt med Champions Hockey League i midtuken der det ble tap hjemme mot Ocelari Trinec. I serien har ikke Oilers gått på noen feilskjær, og her er Dan Kissel på rekordjakt. Med 614 målpoeng er han ett poeng unna å bli historisk i DNB Arena. Cliff Watson og Tommy Kristiansen har vært ute de siste matchene for Oilers.

Odds:

Norsk Tipping: 20,00 - 8,00 - 1,10
Coolbet: 17,50 - 10,00 - 1,12
Comeon: 16,90 - 8,55 - 1,11
Unibet: 12,50 - 9,50 - 1,13

Frisk Asker - Vålerenga

Lørdagens runde avsluttes med kveldskamp i Varner Arena. Disse to møttes også i serieåpningen der Vålerenga nesten solgt ut Jordal i 4-1-seieren. Seks seirer og to tap er fasiten for Vålerenga så langt, og laget er også store favoritter her. Med Mark Auk ute hele sesongen er canadieren Andrew Nielsen hentet inn, men han ankommer ikke Norge før 1. november. Didrik Nøkleby Svendsen nærmer seg comeback på isen, men er denne helgen med samarbeidsklubben Grüner i 1. divisjon. Linus Rosdahl er skadet. Frisk Asker er inne i en tung periode med få poeng og mange skader. Den siste uken har de oransje tapt mot Sparta Sarpsborg og Storhamar uten å score mål. Toppscorer Tobias Fladeby var det siste tilskuddet på fraværslisten sist. Alexander Bonsaksen, Magnus Geheb, Petter Birkeheim Andersen og Tobias Skuterud har manglet den siste tiden, og torsdag måtte Felix Girard gå av med en smell.

Odds:

Norsk Tipping: 4,60 - 4,30 - 1,55
Coolbet: 4,80 - 4,70 - 1,57
Comeon: 4,02 - 4,45 - 1,65
Unibet: 3,90 - 4,40 - 1,70

PS! Runden avsluttes søndag med duellen mellom de to nyopprykkede lagene på Romerike; Lørenskog og Comet Halden.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form