Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 4, 2021

Før dropp: Skadefri tropp, profil mot retur og Jordal-klassiker

Den 17. serierunden byr på noe så sjeldent som en helt skadefri tropp og en gammel klassiker med to av norsk hockeys giganter der begge mangler sentrale spillere.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Lillehammer - Frisk Asker, Eidsiva Arena kl 18.30 (TV 2 Play)
Ringerike - Stavanger Oilers, Schjongshallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Sparta - Manglerud Star, Sparta Amfi kl 18.30 (TV 2 Play)
Stjernen - Grüner, Stjernehallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Vålerenga - Storhamar, Jordal kl 19.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)

Lillehammer - Frisk Asker

Det ble en opptur for Lillehammer sist med 3-2-seier på Hønefoss, men laget er fortsatt sist i rekken på sju lag som har skilt seg ut som en stor tetklynge. Status i troppen er god foran kveldens kamp mot Frisk Asker der kun Andreas Martinsen er ute med en skade. Hos Asker-laget derimot er fremdeles fraværsrekken svært lang. Troppen er den samme som i 7-4-seieren over Grüner i helgen der Hampus Gustafsson, Endre Medby, Joakim Opsahl, Mikael Dokken, Nicklas Dahlberg, Fredrik Bjørndal og Mikkel Christiansen (karantene) alle manglet. Sistnevnte soner sin nest siste kamp i den seks kamper lange karantenen i OL-byen i kveld.

Odds:

Norsk Tipping: 2,05 - 4,10 - 2,80
Coolbet: 2,15 - 4,35 - 2,90

Ringerike - Stavanger Oilers

Har hverdagen kommet litt for Ringerike? Etter den råsterke 4-3-seieren på Jordal for to uker siden har det nå blitt tre strake tap uten at det på noen som helst måte skaper krisestemning på Hønefoss. Både mot Sparta og Lillehammer har det blitt poeng og overtidstap. Her får Ringerike tilbake viktige Dustin Parks, men Mathias Holst Jenssen, Nikolai Dalen, Linus Rosdahl og Brett Perlini mangler fortsatt. Fem strake seirer nå for Oilers som har inntatt andreplassen bak Stjernen. I Oilers-troppen står Nicolai Bryhnisveen over i dag og erstattes av Noah Aarthun. Tommy Kristiansen er ventet tilbake etter landslagspausen neste uke.

Odds:

Norsk Tipping: 5,80 - 5,40 - 1,35
Coolbet: 7,50 - 6,00 - 1,35

Sparta - Manglerud Star

Sparta stiller i kveld med noe så sjeldent som en fulltallig tropp blottet for skader og sykdom. Det betyr tøff kamp om plassene og sterke rekker klare for å tromme på mot MS på jakt etter å klatre opp fra femteplassen. Gjestene fra Oslo har fått en opptur under Knut Jørgen Stubdal. 3-1-tapet i Stjernehallen var hederlig og i helgen kom det første poenget siden seriestarten i lokaloppgjøret mot Vålerenga. Shafaat Hashim, Tord Thoresen og Christer Simonsen får selskap av Theodor Steen-Gulbrandsen på fraværslisten i kveld. Jesper Öhrwall testes inn mot kampstart i Sarpsborg.

Odds:

Norsk Tipping: 1,20 - 6,90 - 8,80
Coolbet: 1,25 - 6,75 - 11,00

Stjernen - Grüner

Nummer 1 mot nummer 9 på tabellen møtes i Fredrikstad. Stjernen har reist seg raskt etter tapet i Stavanger med to strake seirer der særlig lørdagens trepoenger på Hamar var imponerende. Her mangler kun Jonathan Asbjørnsen som soner sin siste kamp etter den omdiskuterte situasjonen med linjedommeren i Stavanger. Fem av de siste seks Grüner-kamper før helgens Frisk Asker-duell hadde endt med maks ettmålseirer, men da kom smellen med hele sju baklengs for Oslo-laget til tross for at skuddstatistikken ble vunnet 35-30. Kun Mikkel Wik mangler hos Grüner i dag som dermed på hvile noen av de ni backene og 13 løperne som er kampklare.

Odds:

Norsk Tipping: 1,05 - 12,00 - 18,00
Coolbet: 1,09 - 13,50 - 21,00

Vålerenga - Storhamar

Klarer Vålerenga å slå publikumsrekorden på den nye arenaen for tredje hjemmekamp på rad? 3678 så matchen mot Oilers sist. VIF innledet Jordal-sesongen med seier mot Frisk Asker, men siden har det faktisk blitt fire ettmålstap. Det nærmer seg med andre ord to måneder uten full pott hjemme, men det hører med til historien at VIF underveis her har spilt sju strake bortekamper under bryte-VM. Tommy Taimi, Filip Lalande, Jonas Oppøyen og Pontus Finstad mister denne klassikeren. I Storhamar-leiren er Jacob Lundell Noer, Markus Mikkelsen, Erik de la Rose, Jonas Djupvik Løvlie, Samuel Solem, Patrick Elvsveen, Jimmy Andersson og Martin Rønnild ute, mens Sander Vedul-Kjelsås er tilbake her.

Odds:

Norsk Tipping: 1,85 - 4,40 - 3,00
Coolbet: 2,00 - 4,40 - 3,20

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form