Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 3, 2022

Før dropp: Seks Stjernen-spillere ute og VIF-nykommer tvilsom

Helgen byr på fem matcher fra Fjordkraft-ligaen, og den kanskje heteste duellen kommer i ettermiddag der Sparta får besøk av Vålerenga.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Grüner - Stjernen, Grünerhallen kl 16.0 (TV 2 Play)
Sparta - Vålerenga, Sparta Amfi kl 16.00 (TV 2 Play)
Manglerud Star - Storhamar, Manglerud ishall kl 16.00 (TV 2 Play)

Grüner - Stjernen

Grüner ligger sist på tabellen med syv poeng, men virker å være på rett vei etter flere uker med et voldsomt sykdomsutbrudd i troppen. Torsdag kveld kom laget tilbake etter å ha ligget under 2-0 mot Frisk Asker og mistet det ene poenget først ti minutter før slutt. Fraværsrekken har vært lang en periode, og flere spillere trenger tid for å komme tilbake i form etter sykdom, og her mangler Joachim Sommer Nielsen, Jørgen Kvål, Mattias Brenne Halvorsen, Sebastian Labori Christiansen, Sander Frøberg og Kevin Berg. Emil Ruud hentes inn fra Furuset. Stjernen varierer i prestasjonene for tiden og har ramlet ned til sjetteplass på den jevne tabellen etter fem tap på de siste sju kampene. Torsdag ble det hele sju baklengs hjemme mot Stavanger Oilers. Kevin Davis, Jarl Tillman, Filip Gunnarsson, Brendan Ellis, Emil Buskoven og Douglas Byrkjeland er ute.

Odds:

Norsk Tipping: 13,00 - 9,00 - 1,12
Coolbet: 18,00 - 10,00 - 1,13

Sparta - Vålerenga

Spartas elleville seiersrekke stoppet på 12 kamper da Storhamar stoppet gamletrener Sjur Robert Nilsen i CC Amfi torsdag kveld. Avstaden ned til konkurrentene er likevel på minst fem poeng, og Sparta har én kamp mindre spilt enn de øvrige topplagene. Laget har fått solid støtte hjemme i Sarpsborg den siste tiden, og lørdagskamp mot Vålerenga bør bidra til å fylle opp setene. Sparta har savnet Jonas Holøs, Håvard Salsten, Eirik Børresen og Trym Østby de siste ukene. Marcus Fagerudd kan bli klar. Vålerenga er laget nærmest Sparta på tabellen selv om det ble kun to poeng hjemme mot Ringerike torsdag kveld. VIF ledet tidlig 2-0, men så ut til å slippe seg ned og avgjorde først i overtiden. Med seier her vil luken opp til serielederen se langt bedre ut foran innspurten frem mot jul.  Jørgen Karterud, Daniel Sørvik, Mika Partanen og Stian Solberg er ute mens Darien Craighead er usikker.

Odds:

Norsk Tipping: 2,25 - 4,20 - 2,50
Coolbet: 2,30 - 4,40 - 2,65

Manglerud Star - Storhamar

To lag med svært forskjellig formkurve møtes i Manglerud ishall. MS er i oppløsning og har mistet hele åtte spillere de siste ukene. Joachim Lunde Hermansen er den siste som takket for seg da han signerte for naboen Vålerenga. Roy Johansen og Morten Ask gir seg om en uke, men har sagt ja til å hjelpe MS i en overgangsperiode. Torsdag disponerte de 16 utespillere i 8-0-tapet på Lillehammer. Status er den samme her, men MS får kanskje med ytterligere én U20-spiller. Storhamar har kommet seg opp på øvre halvdel med tre strake seirer. Seks poeng mot Ringerike og Grüner er som budsjettert på Hamar, men 3-0-seieren som stoppet Spartas ville seiersrekke torsdag kveld var imponerende. Og avstanden opp til tabelltoppen er ikke på mer enn ni poeng for Petter Thoresens gutter. Miles Gendron og Robin Haglund Mathisen er ute, Andreas Øksnes er tvilsom og nykommer Jakub Kindl er ikke spilleklar.

Odds:

Norsk Tipping: 22,00 - 14,50 - 1,03
Coolbet: 45,00 - 22,00 - 1,03

PS! Runden avsluttes i morgen når Lillehammer reiser til Stavanger og Ringerike tar imot Frisk Asker til et lite lokaloppgjør på Hønefoss.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form