Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 14, 2023

Før dropp: Ringerike-feiring, Oilers-lån og målvaktfravær

Fire matcher i Fjordkraft-ligaen denne lørdagen der runden avsluttes på Hønefoss der Ringerike Panthers feirer 50-årsdagen med besøk fra Vålerenga.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Sparta - Storhamar, Sparta Amfi kl 16.00 (TV 2 Play)
Manglerud Star - Lillehammer, Manglerud ishall kl 16.00 (TV 2 Play)
Grüner - Frisk Asker, Grünerhallen kl 16.00 (TV 2 Play)
Ringerike - Vålerenga, Schjongshallen kl 18.00 (TV 2 Play)

Sparta - Storhamar

En av mange toppkamper fort tiden som utløses av den meget jevne tabellen spilles i Sarpsborg i ettermiddag. Sparta har fått spillere tilbake fra sykdom og skader, og har brukt uken til å ta seks poeng mot Grüner og MS. Med ligaens høyeste seiersprosent har sarpingene to kamper opp til Oilers med to kamper mindre spilt. Jonas Holøs, Håvard Salsten og Martin Grönberg er fortsatt ute, men Sparta har et lite håp om å få Miihkali Teppo klar. Kun fem poeng skiller de fem beste lagene i ligaen der Storhamar ligger som nummer fem før denne. Petter Thoresen disponerer samme tropp som slo Ringerike 6-3 torsdag, men det er noe usikkerhet rundt målvaktsituasjon før avreise til Østfold der Storhamar faktisk er favoritter hos spillselskapene.

Odds:

Norsk Tipping: 2,50 - 4,20 - 2,25
Coolbet: 2,85 - 4,45 - 2,15

Manglerud Star - Lillehammer

Tabellnaboene Manglerud Star og Lillehammer møtes i Oslo, men hele 18 poeng skiller disse to før dagens duell. Marius Trygg fikk sin første seier som MS-sjef da laget slo Ringerike første uken i januar, men siden har det blitt to tap og 13 baklengs uten den nye målvakten Albert Adamsen. Emil Frøshaug er fortsatt ute med skade og spiller ikke dagens match. Nye Lillehammer imponerte stort mot både Vålerenga og Frisk Asker, men denne uken ble det 5-0-tap mot et sykdomsplaget Stjernen. Karl Markström og Alexander Reichenberg er fortsatt ute, og her mangler også Joakim Lilliehöök samt målvakten Trym Gran som er syk. Det betyr at Daniel Ingvaldsen får sjansen mellom stengene.

Odds:

Norsk Tipping: 3,40 - 4,60 - 1,75
Coolbet: 3,50 - 4,65 - 1,85

Grüner - Frisk Asker

Grüner fikk en opptur i romjulen med seier borte mot MS, men siden har det blitt fire strake tap - tre av dem hjemme på Grünerløkka. Nye sjanser til å gjøre noe med den statistikken her mot et Frisk Asker-lag som fikk bank sist. Trioen Jørgen Kvål, Joachim Sommer Nielsen og Sander Frøberg manglet da Grüner gjorde et hederlig forsøk, men røk 4-2 på Jordal for to dager siden og er ute også her. Frisk Asker er nede på sjetteplass, men har kun sju poeng opp til serieleder Oilers - laget som vant hele 9-2 i Varner Arena torsdag. Frisk slapp der til hele 69 skudd, men får en fin sjanse til å reise seg mot tabelljumboen her. Håkon Løken Pedersen har vært uten en periode, men nærmer seg comeback. Det samme gjør Mats Frøshaug og Bobby MacIntyre som var ute med sykdom sist.

Odds:

Norsk Tipping: 13,00 - 8,65 - 1,12
Coolbet: 12,00 - 8,00 - 1,20

Ringerike - Vålerenga

Runden avsluttes på Hønefoss der Ringerike i dag feirer 50 år! Det blir uteservering, grilling, kake og billige billetter på Hønefoss der klubben håper på fulle tribuner og 1750 tilskuere. Martin Boorks gutter har tapt de to siste hjemmekampene mot MS og Storhamar og får tøff motstand også i jubileet. Ringerike hadde full tropp torsdag, men Michael Söderberg, Thomas Bækken og Dennis Ryttar er ute i dag. Vegard Faret er lånt inn fra Stavanger Oilers frem til landslagspausen i februar. Seks strake seirer har sendt Vålerenga opp på tredjeplass foran den viktige uken med kamper mot Ringerike, Sparta og Storhamar. Rasmus Ahlholm, Darien Craighead, Jørgen Karterud, Daniel Sørvik og Stian Solberg er skadet mens Thomas Olsen er syk. 18 år gamle Kasper Walther-Sneve debuterte med hat trick tordag og er med i også i dag.

Odds:

Norsk Tipping: 7,80 - 6,50 - 1,25
Coolbet: 7,50 - 6,00 - 1,35

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form