Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 28, 2023

Før dropp: Oilers-profiler hviler, tynn Frisk-tropp og Østfold-duell

Tirsdag er det klart for den 45. og siste serierunden der sølv- og bronsemedaljer skal deles ut og Stjernen og Sparta kjemper om fjerdeplassen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Sparta - Stjernen, Sparta Amfi kl 19.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)
Grüner - Stavanger Oilers, Grünerhallen kl 19.00 (TV 2 Play)
Manglerud Star - Vålerenga, Manglerud ishall kl 19.00 (TV 2 Play)
Storhamar - Frisk Asker, CC Amfi kl 19.00 (TV 2 Play)
Ringerike - Lillehammer, Schjongshallen kl 19.00 (TV 2 Play)

Sparta - Stjernen

For en thriller dette TV-sendte oppgjøret kan bli! Stjernen kan i teorien fortsatt ta medalje, men er da avhengige av at Vålerenga snubler mot MS. Trolig vil de to Østfold-naboene her gjøre opp om fjerdeplassen og hjemmebanefordel i sluttspillet - der de to fort kan komme til å møtes igjen. Ett poeng skiller Stjernen fra tabellnaboen og det står 2-2 i innbyrdes oppgjør foran det hete duellen i Sparta Amfi. Hjemmelaget har noen fravær og stiller her med samme lag som tapte 4-1 i Varner Arena lørdag. Vetle Salsten, Sondre Ahlsen, Jonas Meisingset og Miihkali Teppo og Martin Grönberg er ute. Stjernen kommer fra storseier over de to bunnlagene, men reiser til nabobyen uten Sander Rønnild og Alex Dostie.

Odds:

Norsk Tipping: 2,30 - 4,20 - 2,40
Coolbet: 2,50 - 4,35 - 2,45

Grüner - Stavanger Oilers

Nummer ti mot nummer én avslutter seriespillet på Grünerløkka. Oslo-laget kom nær sesongens 17. poeng på Lillehammer i helgen, men tapte til slutt 4-3. Det er likevel det som skal skje i kvalifiseringen de neste ukene som er viktigst for Grüner. Som på Lillehammer må de lilla klare seg uten Joachim Sommer-Nielsen, Jussi Tammela, Tim Robin Johnsgård, Sebastian Labori Christiansen, Petter Grønstad og Nils Carnbäck. Det ble gullfest i vest der Oilers med tre poeng kunne feire tittelen da Storhamar røk på Jordal. Både i kveld og i kvartfinalene blir seriemesterne store, store favoritter. Rob Bordson, Greg Mauldin, Martin Lefebvre, Dennis Sveum og Dan Kissel får alle hvile i kveld mens 17-åringen Iver Wick-Karlsen får sin debut.

Odds:

Norsk Tipping: 30,00 - 16,00 - 1,00
Coolbet: 45,00 - 25,00 - 1,03

Manglerud Star - Vålerenga

Det ble en fin helg for MS til tross for tapet i DNB Arena da Stjernens seier over Ringerike sendte laget til sluttspill. Det må sies å være en meget sterk prestasjon av Marius Trygg og hans gutter med tanke på at laget mistet flere av sine beste spillere før jul som en følge av den økonomiske situasjonen. Kjetil Martinsen får selskap av Theodor Steen-Gulbrandsen på skadelisten her, mens Stian Holth, Sander Hammerø og Mats Brandsdal tas med fra U20-laget. Vålerenga kommer fra 3-2-seier over Storhamar på et fullsatt Jordal Amfi og jager nettopp Storhamar på andreplass, men trenger da hjelp fra Frisk Asker. Mest sannsynlig blir det tredjeplass på laget som også her stiller uten Stian Solberg og Thomas Olsen.

Odds:

Norsk Tipping: 21,00 - 11,50 - 1,05
Coolbet: 28,00 - 15,00 - 1,07

Storhamar - Frisk Asker

Gullhåpet røk for Storhamar med tapet på Jordal, men det var uansett ikke mange på Hamar som trodde Oilers ville snuble de siste rundene. Nå handler det om å sikre andreplassen, og det gjøres med seier her. Petter Thoresen mangler fire mann i kveld; Eirik Salsten, Markus R. Stensrud, Martin Lundberg og Petter Birkheim Andersen. Det har en periode vært klart at Frisk Asker kommer til å ende på sjetteplass og at det som skjer fredag er viktigere enn kveldens match. Frisk opplyser at Anton Holm, Hampus Gustafsson, Magnus Geheb, David Morley, Emil Wasenden og Nicklas Dahlberg er skadet eller syke og at flere andre er usikre og skal testes tre dager etter laget fikk en opptur med hjemmeseier over Sparta.

Odds:

Norsk Tipping: 1,09 - 10,50 - 15,00
Coolbet: 1,15 - 8,50 - 19,00

Ringerike - Lillehammer

16 poeng skiller nummer ni mot nummer sju på tabellen, men mye tyder på at det ikke gir noe godt bilde av styrkeforholdet mellom disse to for øyeblikket. Ringerike fikk håpet om sluttspillplass knust lørdag med stortap mot Stjernen i Fredrikstad og har kun æren å spille for her. I tillegg til lagets langtidsskadde spillere hviles Håkon Engh og Johnny Corneil som begge har små kjenninger. Lillehammer kommer fra årets andre seier da Grüner ble slått 4-3 i OL-byen lørdag og gjør seg klare for kvartfinale der naboen Storhamar kan bli motstander. Lillehammer opplyser om at de stiller uten importduoen Karl Markström og Joakim Lilliehöök på Hønefoss.

Odds:

Norsk Tipping: 1,58 - 4,50 - 4,20
Coolbet: 1,63 - 4,80 - 4,60

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form