Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 4, 2023

Før dropp: Nye Frisk-skader, syk VIF-back og fulltallige Sparta

For en deilig hockeylørdag! EHL fortsetter med fire kamper der toppoppgjøret på Jordal mellom de to rivalene Vålerenga og Storhamar skiller seg ut.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Serierunden:

Vålerenga - Storhamar, Jordal kl 16.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)
Frisk Asker - Sparta Sarpsborg, Varner Arena kl 16.00 (TV 2 Play)
Stjernen - Ringerike Panthers, Stjernehallen kl 16.00 (TV 2 Play)
Comet - Stavanger Oilers, Halden ishall kl 16.00 (TV 2 Play)

Rundetips fra «Blaker'n»:

- Stavanger tar seg av Comet. Jeg syns ikke Stjernen så bra ut mot Lørenskog, de er litt av og på og det tror jeg Ringerike kan utnytte. Sparta har vært best mot Oilers og VIF og slår et vaklende Frisk. Vålerenga-Storhamar blir jevnt og morsomt!

Vålerenga - Storhamar

Vi starter med lørdagens godbit! Klassikeren er nå også en toppkamp mellom tabelltoeren og serielederen. Vålerenga står med full pott på Jordal denne sesongen mens Storhamar kun har avgitt i Lørenskog ishall og i overtidsseieren i DNB Arena. Fem poeng skiller de to før dagens utsolgte duell, men hjemmelaget har én kamp mindre spilt. Storhamar vant greit 4-0 da lagene møttes i CC Amfi for en måned siden. Storhamar hadde Sverre Rønningen tilbake sist, men Eirik Salsten er fortsatt ute med karantene og Martin Rønnild er skadet. Andrew Nielsen debuterte for Vålerenga etter kun et drøyt døgn på norsk jord da laget tok en sterk 2-1-seier i Sarpsborg torsdag. Han får sin første Jordal-opptreden her, men Gabriel Koch står over med sykdom. Mark Auk er langtidsskadet. Denne er verdt å få med seg!

Odds:

Norsk Tipping: 2,25 - 4,00 - 2,45
Coolbet: 2,27 - 4,30 - 2,65
Comeon: 2,12 - 4,06 - 2,77
Unibet: 2,16 - 4,10 - 2,60

Frisk Asker - Sparta Sarpsborg

Sparta ser bedre ut og sto med tre strake seirer før det ble 2-1-tap hjemme mot Vålerenga torsdag i en match der hjemmelaget følte de skulle hatt poeng. Sjur Robert Nilsens gutter holder fjerdeplassen og har stilt med stort sett samme tropp den siste tiden. Samtlige Sparta-spillere er friske og skadefrie, men Jonas Nyhus Myhre er leid ut til Lørenskog. Det samme kan man så definitivt ikke si om Frisk Asker-troppen der skadeplagene ikke ser ut til å ha noen ende. Alexander Bonsaksen, Magnus Geheb, Felix Girard, Tobias Skuterud, Thomas Valkvæ Olsen, Petter Birkheim Andersen og Anton Holm manglet alle da laget røk hele 5-1 for Ringerike torsdag. Nå meldes det om ytterligere fravær og målvakten Pontus Eltonius spiller ikke. Ytterligere et par andre spillere har status som usikre foran lørdagskampen i Varner Arena.

Odds:

Norsk Tipping: 4,60 - 4,80 - 1,50
Coolbet: 5,50 - 4,95 - 1,50
Comeon: 4,58 - 4,57 - 1,56
Unibet: 4,20 - 4,60 - 1,55

Stjernen - Ringerike Panthers

To lag som fikk en opptur for to dager siden møtes i Stjernehallen der hjemmelaget byr på gratis inngang og håper på bra med folk! Etter seks strake tap kom seieren for Ringerike Panthers torsdag, og det med hele 5-1 i lokaloppgjøret mot Frisk Asker. Det betydde mye for Hønefoss-gjengen. Slikt gir selvtillit, og Martin Boork stiller med samme tropp i Fredrikstad i dag. Håkon Engh ble ikke klar sist, rekker heller ikke denne og står over sammen med Colton Leiter og Jakob Rian. Stjernen er ikke fornøyd med seks seirer og åtte tap så langt, men torsdag ble det en grei 5-2-seier på Lørenskog. Calle Spaberg Olsen og Eskil Stene har fått selskap av Joachim Barmoen på fraværslisten her.

Odds:

Norsk Tipping: 1,33 - 5,20 - 7,20
Coolbet: 1,35 - 5,75 - 7,25
Comeon: 1,42 - 5,05 - 5,56
Unibet: 1,34 - 5,30 - 6,40

Comet - Stavanger Oilers

Lørdagens siste kamp spilles i Halden der tabelljumboen møter gulltippede Stavanger Oilers. Dette er den siste i rekken av hele fem hjemmekamper på rad for Comet som var sjanseløse mot lignende motstand for to dager siden da Storhamar vant 6-0. Oilers røk i Sarpsborg tirsdag, men tok seg greit av Lillehammer og vant 5-0 torsdag uten Patrick Elvsveen, Tommy Kristiansen, Simon Bourque og Nicolai Bryhnisveen. Selv på bortebane er Oilers er av sesongens største favoritter så langt her, men Comet-trener Leif Carlsson sier laget gleder seg til å møte tøff motstand og få nye erfaringer. Troppen er den samme som torsdag. Det betyr at Anders Meisingset, Niclas Jessesen og Sander Rekstad står over.

Odds:

Norsk Tipping: 150,00 - 120,00 - 1,00
Coolbet: 50,00 - 25,00 - 1,01
Comeon: -
Unibet: -

PS! Runden avsluttes søndag mellom to av lagene som har overrasket positivt innledningsvis; Lørenskog og Lillehammer.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form