Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 1, 2022

Før dropp: MS-kaos, Grüner-skader og VIF-debut

Torsdagen byr på fem kamper og full runde i Fjordkraft-ligaen der Sparta jager seier nummer 13 (!) på rad og Stjernen møter Oilers til toppkamp i Fredrikstad.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Frisk Asker - Grüner, Varner Arena kl 18.30 (TV 2 Play)
Vålerenga - Ringerike, Jordal kl 18.30 (TV 2 Play)
Storhamar - Sparta, CC Amfi kl 18.30 (TV 2 Play) 
Lillehammer - Manglerud Star, Eidsiva Arena kl 18.30 (TV 2 Play)
Stjernen - Stavanger Oilers, Stjernehallen kl 18.30 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)

Frisk Asker - Grüner

Frisk Asker kommer fra en råsterk seier i DNB Arena og er selvsagt store, store favoritter her i kveld. Asker-gjengen ligger nå midt i en klynge på fem lag der kun fem poeng skiller. Veien er kort både opp til andreplass og ned til sjetteplass. Håkon Løken Pedersen er fortsatt ute med skade, men backen er også troppens eneste uaktuelle her. Grüner-gjengen har kommet seg på beina etter en periode med voldsomt mye og aggressiv sykdom med to kamper den siste uken. Fem scoringer mot Vålerenga og Storhamar er lyspunkter, men Oslo-laget har vært langt unna poeng. Joachim Sommer Nielsen, Jørgen Kvål, Mathias Brenne Halvorsen, Sebastian Labori Christiansen, Sander Frøberg, Charlie Björlin og Kevin Berg er alle ute. Tim Robin Johnsgård, Tobias Skuterud og Nicolai Eliesen er nå tilbake fra sykdom mens Kristoffer Fayen-Vestavik og Emil Ruud hentes inn fra Furuset.

Odds:

Norsk Tipping: 1,04 - 13,00 - 24,00
Coolbet: 1,05 - 16,00 - 36,00

Vålerenga - Ringerike

6-2-tapet i storkampen hjemme mot Oilers for en uke siden gjorde vondt på Jordal, men laget reiste seg oppskriftsmessig og slo naboen Grüner i helgen. Det betyr at VIF leder an i gruppen i fem lag som jakter Sparta foran hjemmematchen mot Ringerike. Troppen er den samme som sist; det betyr at Jørgen Karterud, Daniel Sørvik, Mika Partanen og Stian Solberg fortsatt er ute. Jonas Myhre er tilbake i Lørenskog mens Joachim Lunde Hermansen får sin debut etter overgangen fra Manglerud Star. Ringerike slo MS på bortebane for to uker siden og har siden gitt både Sparta og Storhamar tøff match. Også Hønefoss-gjengen har samme tropp som sist og reiser til Oslo med unntak av Dustin Parks som ble skadet i helgen. Dennis Ryttar, Johnny Corneil, Reid Petryk og Even Tangen Fosse er ute.

Odds:

Norsk Tipping: 1,17 - 7,80 - 10,00
Coolbet: 1,18 - 8,65 - 13,00

Storhamar - Sparta

Sjur Robert Nilsen returnerer til CC Amfi med et Sparta-lag som står med elleville 12 strake seirer. I gruppen på seks lag som har fått en liten luke har sjetteplasserte Storhamar 12 poeng opp til serielederen. Storhamar har slått Ringerike og Grüner den siste uken, men får en langt tøffere oppgave her. Miles Gendron og Robin Haglund Mathisen er fortsatt ute for hjemmelaget mens et par andre må testes i løpet av dagen. Sparta virker helt ustoppelige for tiden og kommer nå fra to strake kamper uten baklengsmål. Jonas Holøs, Håvard Salsten, Eirik Børresen og Trym Østby spiller ikke denne mens Marcus Fagerudd håper å bli klar. Matchen er starten på en tøff periode for serielederen som har Vålerenga, Frisk Asker og Stjernen som kommende motstandere før julepausen.

Odds:

Norsk Tipping: 2,25 - 4,30 - 2,45
Coolbet: 2,45 - 4,35 - 2,50

Lillehammer - Manglerud Star

Fem seirer på de siste sju kampene har gitt Lillehammer kontakt med topp seks-lagene. Foran denne runden skiller sju poeng opp til naboen Storhamar som er et av lagene formsterke LIK har slått de siste ukene. Søndag ble det en fin 5-2-seier hjemme mot Stjernen. Skadene har vært færre den siste tiden i Aleksander Smirnovs tropp, og i kveld er det kun Alexander Reichenberg og Karl Markström som mangler. Lillehammer henter inn Lauri Nevala fra samarbeidsklubben Gjøvik for å fylle opp troppen. Hva så med MS? Onsdag kom nyheten om at Roy Johansen og Morten Ask forlater klubben, men har sagt seg villige til å bidra frem til 10. desember. Troppen er enormt svekket etter at hele åtte mann har takket for seg som følge av den økonomiske situasjonen. Troppen som setter seg på bussen i ettermiddag teller 16 utespillere.

Odds:

Norsk Tipping: 1,06 - 11,50 - 19,00
Coolbet: 1,08 - 14,00 - 24,00

Stjernen - Stavanger Oilers

Kun ett poeng skiller disse to foran kveldens match i Fredrikstad. Stjernen står med to strake hjemmeseirer, men tapte på Lillehammer i helgen og mistet andreplassen til Vålerenga. Kevin Davis, Filip Gunnarsson, Brendan Ellis, Emil Buskoven og Douglas Byrkjeland er alle ute i det TV-sendte oppgjøret i kveld. Oilers fortsetter å variere voldsomt både i prestasjoner og resultater. Tap på Lillehammer ble etterfulgt av 4-0-seier over Storhamar og sterke 6-2 på Jordal før det lørdag ble hjemmetap mot Frisk Asker. Også troppen har vært gjennom endringer med Paul Bittner og Jan Brejcak ut og Rob Bordson tilbake. Thomas Higson og Kristian Østby har begge vært ute med skade en periode mens Bryce Gervais og Vegard Faret begge er usikre.

Odds:

Norsk Tipping: 2,80 - 4,40 - 2,00
Coolbet: 2,75 - 4,45 - 2,20

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form