Lukk søk

Fjordkraftligaen

September 16, 2021

Før dropp: Målvaktsbytte, backexit og profil mot comeback

Den første fulle serierunden i Fjordkraft-ligaen spilles i kveld med herlige lokaloppgjør både i Sarpsborg, på Lillehammer og Jordal der Frisk Asker besøker Vålerenga.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Stavanger Oilers - Manglerud Star, DNB Arena kl 18.00 (TV 2 Play)
Sparta - Stjernen, Sparta Amfi kl 18.30 (TV 2 Play)
Ringerike - Grüner, Schjongshallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Lillehammer - Storhamar, Eidsiva Arena kl 18.30 (TV 2 Play)
Vålerenga - Frisk Asker, Jordal Amfi kl 19.00 (TV 2 Sport 1 og TV 2 Play)

Stavanger Oilers - Manglerud Star

- En kamp vi skal vinne syv dager i uken, er den klare beskjeden fra Oilers-profil Tommy Kristiansen. Siddisene serieåpner først i dag og det med publikum hjemme i DNB Arena for første gang i 2021. Christian Wetteland er ute med langtidsskade, og dag står også nykommer Martin Lefebvre over. Manglerud Star og Oilers møttes kun én gang forrige sesong da kveldens favoritter vant 4-1 i Oslo. MS viste fine takter i serieåpningen mot Lillehammer sist og flyr vestover i dag med en solid porsjon selvtillit. Gisle Olsen i MS-leiren rapporterer om en skadefri og optimistisk tropp som ser muligheter i hver kamp fremover. Unntaket er Mats Trygg som fortsatt er på krykker etter sin smell i foten.

Odds:

Norsk Tipping: 1.12 - 9,00 - 13,00
Coolbet: 1,17 - 9,25 - 13,00

Sparta - Stjernen

Allerede i kveld kommer sesongens første Østfold-derby mellom to lag som begge tok tre poeng i serieåpningen og håper å blande seg inn i medaljekampen. Sparta hadde grei kontroll mot Grüner lørdag mens Stjernen tok seg av gullfavoritt Vålerenga. Med på bussen 17 kilometer nordover til Sarpsborg blir ikke Benjamin Byrkjeland som fikk seg en smell mot Vålerenga. Jonathan Asbjørnsen er tilbake fra skade og tar hans plass i troppen. Sparta manglet kun Sebastian Labori Christiansen i Oslo lørdag, og det meldes om mye å velge i for trener Sjur Robert Nilsen foran oppgjøret som kommer til å fylle alle de 1500 tilgjengelige plassene i Sparta Amfi i kveld.

Odds:

Norsk Tipping: 2,10 - 4,20 - 2,55
Coolbet: 2,15 - 4,70 - 2,75

Ringerike - Grüner

De innbyrdes oppgjørene mellom Ringerike, Grüner og MS kan avgjøre mye i bunnen dersom forhåndstipsene slår inn. Ringerike kom godt fra comebacket på øverste nivå i CC Amfi lørdag mens Grüner ble et hakk for små mot Sparta. Tinus Rise Moe er fristilt fra sin kontrakt med de lilla fra Oslo og returnerer til Vålerengas U20-tropp. Mathias Landrø og Trym Auren er heller ikke med til Hønefoss i kveld. Det er derimot Gustaf Berling som sto over lørdag. Det meldes ikke om endringer i Ringerike-troppen - noe som betyr at Linus Rosdahl er ute med skade, Nikolai Dalen er ute på ubestemt tid og Mathias Holst Jenssen langtidsskadet.

Odds:

Norsk Tipping: 1,90 - 4,50 - 2,80
Coolbet: 2,15 - 4,40 - 2,88

Lillehammer - Storhamar

Også i OL-byen er det lokaloppgjør i kveld mellom de to rivalene fra mjøsdistriktet. Lillehammer måtte nøye seg med ett poeng mot MS i Oslo lørdag mens Storhamar med flere sentrale fravær slo Ringerike 3-2. Lillehammer melder om full tropp i kveld der også Alexander Reichenberg nærmer seg comeback på isen. Om det skjer i kveld eller mot Grüner lørdag, er ikke endelig avklart ifølge assistent Anton Säll i formiddag. Storhamar stiller med tilnærmet samme tropp som mot Ringerike, men nykommer Andreas Dahl er tilbake fra sykdom. Mats Bakke Olsen kommer opp fra juniorlaget og får sin debut i derbyet. Finske Konsta Mäkinen signerte onsdag og rekker ikke matchen.

Odds:

Norsk Tipping: 2,25 - 4,30 - 2,35
Coolbet: 2,35 - 4,50 - 2,55

Vålerenga - Frisk Asker

Rundens hovedkamp hos TV 2 spilles på nye Jordal Amfi der det for første gang blir firesifret antall tilskuere på en Vålerenga-kamp. Gullfavoritten røk 3-1 i Stjernehallen lørdag og må i kveld klare seg uten målvakt Steffen Søberg som er ute med skade. Det betyr 20 år gamle Tobias Johansen Breivold mellom stengene. Også Jonas Oppøyen mangler hos VIF. I det som blir Frisks serieåpning mangler Kristoffer Thomassen og Joakim Opsahl med skader mens Erik Beier Jensen er lånt ut til Lørenskog. I tillegg må tre spillere testes inn mot kampstart. Christian Kåsastuls leieperiode er over, og med flere fravær på backplass kan det bety en mer defensiv rolle på Anders Bastiansen på Jordal.

Odds:

Norsk Tipping: 1,75 - 4,40 - 3,30
Coolbet: 1,95 - 4,60 - 3,20

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form