Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 2, 2023

Før dropp: Låner hat trick-helt, VIF-trio ute med sykdom og Booth på USA-tur

Fjordkraft-ligaen er tilbake med full runde, fem matcher og toppkamp på Hamar der Storhamar kan legge press på Stavanger Oilers i gullkampen!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Lillehammer - Vålerenga, Eidsiva Arena kl 18.30 (TV 2 Play)
Stjernen - Frisk Asker, Stjernehallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Manglerud Star - Ringerike, Manglerud ishall kl 18.30 (TV 2 Play)
Grüner - Sparta, Grünerhallen kl 19.00 (TV 2 Play)
Storhamar - Stavanger Oilers, CC Amfi kl 19.00 (TV 2 Sport 1 og TV 2 Play)

Lillehammer - Vålerenga

Med sju runder igjen og ni poeng opp til Oilers, er dette kamper Vålerenga må vinne for å ha håp om seriegullet. Og lørdag kommer nettopp siddisene til Jordal i det som trolig blir en utsolgt toppkamp! Søndagens tap mot Stjernen sendte også VIF ned på fjerdeplass med kun tre poeng ned til nettopp Fredrikstad-laget i den jevne tetstriden. Oslo-laget kan glede seg over at Rasmus Ahlholm er tilbake etter langvarig skade her, men Thomas Olsen må regne med noen uker på sidelinjen. Trioen Mathis Olimb, Mika Partanen og Joachim Lunde Hermansen er alle syke. Jørgen Karterud, Stian Solberg og Daniel Sørvik mangler fortsatt. Det unge Lillehammer-mannslapet kjemper på videre og kommer til å ende som nummer sju. Karl Markström, Joakim Lilliehöök, Liam Sætre og Sverre Rønningen er ute.

Odds:

Norsk Tipping: 13,00 - 8,20 - 1,15
Coolbet: 13,50 - 7,55 - 1,20

Stjernen - Frisk Asker

Tabellnaboene på midten møtes i Fredrikstad der hjemmelaget meldte seg på igjen med 2-1-seieren på Jordal i helgen. Kun fire poeng skiller opp til Storhamar på andreplass foran ukene som avgjør både medaljekampen og utgangspunktet for kvartfinalene. Stjernen varsler at Mikael Mikalsen og Markus Mikkelsen mister dagens kamp. Det har skjedd mye hos gjestene Frisk Asker de siste ukene. Trener Jan André Aasland måtte gå etter nederlaget mot Manglerud Star i helgen, sportssjef Vidar Wold er tilbake i boksen og skal forsøke å redde sesongen med en sterk innspurt og sluttspill. Med ti poeng opp til fjerdeplassen, får Wold en tøff oppgave. Felix Girard, Mikkel S. Christiansen, Magnus Geheb og Håkon Løken Pedersen er alle skadet.

Odds:

Norsk Tipping: 1,75 - 4,50 - 3,45
Coolbet: 1,90 - 4,50 - 3,45

Manglerud Star - Ringerike

På Manglerud spiller disse tabellnaboene om meget viktige poeng. Manglerud Star er fortsatt nummer åtte med fem poeng ned til Ringerike med én kamp mindre spilt. Hjemmelaget fikk en solid opptur etter fire strake tap i helgen da de slo Frisk Asker 5-2 her mens Ringerike feide over Grüner og fikk sin første seier på åtte kamper. MS må klare seg uten Emil Frøshaug og Tobias Degvold her mens veteranen Steffen Thoresen er usikker og testes før dropp. Hønefoss-laget har slitt voldsomt med sykdom og skader en periode, men stilte fire fulle rekker i søndagens storseier. Kenneth Pappalardo Gulbrandsen, Håkon Opheim Engh, David Åslin og Even Tangen Fosse var alle tilbake der og troppen er den samme i Oslo i kveld.

Odds:

Norsk Tipping: 2,75 - 4,30 - 2,05
Coolbet: 2,80 - 4,60 - 2,15

Grüner - Sparta

Bunn mot topp på Grünerløkka. Det virker nå mer eller mindre klart at Grüner kommer til å ende på sisteplass i ligaen, men de lilla har yppet seg den siste tiden med fine hjemmeseirer over Lillehammer og Manglerud Star. Det lovet godt foran den kommende nedrykkskvalifiseringen. Alexander Andersson og Nils Carnbäck står over i dag, men Grüner forsterker troppen med å leie inn Kasper Walther-Sneve for de tre kommende kampene - unggutten som scoret hat trick i VIF-debuten mot Grüner i januar. Sparta fikk bank i toppkampen mot Oilers i helgen, men med to kamper til gode er sarpingene godt med i gullkampen. Sjur Robert Nilsen disponerer full tropp her minus Miihkali Teppo og Jonas Holøs.

Odds:

Norsk Tipping: 18,00 - 10,50 - 1,07
Coolbet: 26,00 - 12,00 - 1,09

Storhamar - Stavanger Oilers

Torsdagen avsluttes med storkamp i CC Amfi der hvert fall hockeyekspert Tor Nilsen mener Storhamar må vinne for å ha håp om å ta igjen Oilers og stikke av med seriemesterskapet. Åtte poeng skiller opp til tabelleneren foran duellen som er ventet å samle godt over 4000 mennesker. Det får ikke David Booth oppleve da han har reist tilbake til USA for å spille en all star-kamp i regi av Florida Panthers. Også Adrian Saxrud Danielsen og Eskild Bakke Olsen står over - begge er skadet. Mens Storhamar har fem strake seirer, står Oilers med sju triumfer på rad der spesielt lørdagens 5-2-triumf i Sarpsborg var imponerende. Anders Tangen Henriksen er tilbake her, og også langtidsskadde Kristian Østby nærmer seg selv om denne kampen kommer for tidlig.

Odds:

Norsk Tipping: 2,70 - 4,20 - 2,10
Coolbet: 2,75 - 4,30 - 2,25

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form