Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 10, 2022

Før dropp: Kindl-debut, MS-avskjed og Grüner-skader

De siste matchene før jul spilles denne helgen der Roy Johansen avslutter mot gamleklubben og Storhamar møter Frisk Asker til toppkamp.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Grüner - Stavanger Oilers, Grünerhallen kl 16..00 (TV 2 Play)
Storhamar - Frisk Asker, CC Amfi kl 16.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)
Ringerike - Lillehammer, Schjongshallen kl 16.00 (TV 2 Play)
Manglerud Star - Vålerenga, Manglerud ishall kl 16.00 (TV 2 Play)

Grüner - Stavanger Oilers

Grüner er fortsatt sist på tabellen med sine sju poeng, men gjør stadig vekk gode enkeltkamper. Bare de siste ukene har laget vært nær poeng borte mot Frisk Asker og mot Lillehammer sist. Der debuterte Christopher van Doorn etter overgangen fra Gjøvik og bidrar til å fylle opp en tropp som preges av at trioen Mikkel Wik, Mattias Brenne Halvorsen og Stian Thorbjørnsen er ute i lang tid. Også Sebastian Labori Christiansen, Jørgen Kvål, Kevin Berg og Joachim Sommer Nielsen har manglet den siste tiden, og her er også Lars Erik Francke-Enersen ute. Mange ventet Oilers-overkjøringen av MS torsdag, men siddisene nøyde seg med 3-0-seier. Det er likevel den tredje på rad og sørger for at laget mange hadde som favoritt før seriestart nå er nærmest serieleder Sparta. Og avstanden opp har krympet til fire poeng selv om sarpingene har én kamp mindre spilt. Vegard Faret var tilbake sist mens Kristian Østby, Andreas Klavestad og Thomas Higson sto over. Rob Bordson ble ikke klar mot MS -rekker han denne?

Odds:

Norsk Tipping: 17,00 - 11,00 - 1,07
Coolbet: 25,00 - 12,00 - 1,09

Storhamar - Frisk Asker

Nummer fire får besøk av nummer tre til toppkamp i CC Amfi der hallen skal feires og Jon-Hroar Nordstrøms drakt heises i taket! Storhamar er i form, har tatt innpå tetlagene kraftig den siste tiden og har ikke minst styrket troppen solid den siste uken. Jakub Kindl debuterer og fikk fredag selskap på Hamar av nok en tidligere NHL-profil. David Booth har ønsket seg tilbake til Norge og kan få sin debut for Storhamar i romjulskampene. I rekken på fem strake seirer har de gule og blå blant annet stoppet Spartas triumfferd og tatt tre poeng på Jordal. Miles Gendron og Robin Haglund Mathisen er skadet, Jordal-helten Markus R. Stensrud og Mathias Papuga er på U20-samling, Andreas Øksnes usikker og Martin Lundberg kommer inn i troppen. Også Frisk Asker har hevet seg etter en middels periode og har i likhet med Storhamar fem seirer på rad. 1-0-seieren over Sparta sist sørger for at kun seks poeng (!) skiller de fem lagene på øvre halvdel! Frisk disponerer samme tropp som sist - det betyr at Håkon Løken Pedersen og Thomas Valkvæ Olsen er ute.

Odds:

Norsk Tipping: 1,65 - 4,70 - 3,85
Coolbet: 1,60 - 4,75 - 4,90

Ringerike - Lillehammer

Niendeplasserte Ringerike møter Lillehammer som holder til kun to plasser lenger opp på tabellen, men hele 29 poeng skiller likevel disse to. Ringerike ser virkelig muligheten for å ta igjen skakk-kjørte MS og har gjort ålreite kamper gode lag den siste tiden. Hønefoss-gjengen har fått tilbake viktige brikker i troppen, men må fortsatt klare seg uten Robin Bjørnstad og Dustin Parks mens Sole Marius Ryen er på U20-samling. Reid Petryk testes. Lillehammer tok en oppskriftsmessig 4-2-seier mot Grüner i OL-byen for to dager siden og kjemper videre på for å tette luken opp til topp seks-lagene. Da bør kamper som denne vinnes. Alexander Reichenberg og Karl Markström er skadet mens Vegard Fredriksen er syk. Pål Nyland plukkes opp fra U20-laget mens Kyrre Svarstad sendes til Gjøvik for å få mer istid.

Odds:

Norsk Tipping: 3,65 - 4,60 - 1,70
Coolbet: 3,60 - 4,50 - 1,85

Manglerud Star - Vålerenga

Oslo-duell på Manglerud i dag mellom to naboer som begge trenger en god opplevelse. MS-restene kjemper på, men har rett og slett ikke strukket til mot solid motstand de siste ukene - før torsdag. En helnorsk tropp kjempet heroisk, endte med kun tre baklengs og vant også skuddstatistikken i midtperioden borte mot Oilers. Det gir ungguttene selvtillit og tro foran lokaloppgjøret som blir Roy Johansen og Morten Asks siste ved roret. Vålerenga har ramlet ned på sjetteplass etter å ha tapt mot Oilers, Sparta og Storhamar de siste fem rundene. I hjemmetapet torsdag måtte laget også gå av nye Jordal uten scoring for første gang. Mika Partanen var tilbake, men måtte gi seg etter kun noen minutter og rekker ikke denne. Daniel Sørvik, Jørgen Karterud, Stian Solberg, Darien Craighead og Sebastian Johansen er skadet.

Odds:

Norsk Tipping: 17,00 - 11,00 - 1,07
Coolbet: 25,00 - 12,00 - 1,09

PS! Runden avsluttes søndag med Østfold-derby mellom Stjernen og Sparta - det er også den nest siste matchen i ligaen på denne siden av pakkeåpningen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form