Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 28, 2022

Før dropp: Jordal-fest, trenerdebut og Booth-comeback

Fjordkraft-ligaen er endelig tilbake med en herlig romjulsrunde der blant annet Jordal Amfi er utsolgt for første gang siden åpningen for to år siden.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Storhamar - Stjernen, CC Amfi kl 17.00 (TV 2 Play)
Ringerike - Stavanger Oilers, Schjongsjallen kl 18.00 (TV 2 Play)
Sparta - Lillehammer, Sparta Amfi kl 18.30 (TV 2 Play)
Manglerud Star - Grüner, Manglerud ishall kl 18.30 (TV 2 Play)
Vålerenga - Frisk Asker, Jordal kl 19.30 (TV 2 Sport 1 og TV 2 Play)

Storhamar - Stjernen

Romjulsrundene innledes på Hamar onsdag ettermiddag med toppkamp på den meget jevne tabellen. Storhamar befinner seg på nedre halvdel, men har samtidig kun seks poeng opp til serieleder Sparta! Mellom disse to befinner Stjernen seg som nummer fire. Fredrikstad-gjengen avsluttes med tre strake seirer før julepausen, men må nå klare seg uten Andreas Heier som har reist til Østerrike i tillegg til at Emil Buskoven er ikke med i troppen. Storhamar sto med fem strake seirer før det ble hjemmetap mot Frisk Asker i den siste matchen før oppholdet. Jakub Kindl debuterte der, og i kveld får David Booth sine første minutter i gult og blått. Mathias Papuga er syk mens Miles Gendron og Anton Karlsson står over.

Odds:

Norsk Tipping: 1,87 - 4,70 - 3.75
Coolbet: 1,73 - 4,65 - 4,05

Ringerike - Stavanger Oilers

Ringerike-ledelsen håper på over 1000 tilskuere på Hønefoss med Stavanger Oilers på besøk. Hjemmelaget har hevet seg etter en treg start, fått spillere tilbake og avsluttet med to strake seirer hjemme mot Lillehammer og Grüner før pausen. Det betyr at det nå skiller kun to poeng opp til et Manglerud Star i fritt fall foran del to av sesongen. Ringerike har fått på plass troppen etter en periode med mye fravær, og her mangler kun Erik Bjerketvedt. Seks seirer på de sju siste kampene har sendt Oilers opp på andreplass. Har laget endelig stabilisert seg på et høyt nivå som den gullkandidaten mange spådde før seriestart? I så fall er dette en match gjestene skal ta seg av selv uten backene Dennis Sveum, Kristian Østby og Thomas Higson.

Odds:

Norsk Tipping: 8.65 - 7,50 - 1,20
Coolbet: 10,00 - 7,00 - 1,25

Sparta - Lillehammer

Sarpingene leder fortsatt tabellen, men viste seg menneskelige i desember etter den utrolige rekken på 12 strake seirer. På de fire kampene i julemåneden har det så langt blitt tap mot Storhamar, Frisk Asker og naboen Stjernen. Kommer oppturen mot Lillehammer i kveld? Det blir i så fall uten hjelp fra Jonas Holøs, Håvard Salsten, Martin Grönberg, Marcus Fagerudd og Miihkali Teppo. Trym Østby er tilbake. I OL-byen har det meste handlet om redningsaksjon og fokus utenfor isen de siste ukene. Klubben har akutt behov for penger og kan i verste fall gå konkurs. Spillerne fikk ikke lønn før jul, men klubben informerte nylig om han hadde det praktiske i orden rundt dagens reise til Sarpsborg. Det sier jo også en del om alvoret i situasjonen. LIK kommer uten Alexander Reichenberg og Karl Markström og tar med juniorene Mathias Strand og Jonathan Bergman Hjelmås.

Odds:

Norsk Tipping: 1,45 - 5,00 - 5,10
Coolbet: 1,55 - 5,50 - 4,70

Manglerud Star - Grüner

Oslo-duell på Manglerud i kveld der hjemmelaget lokker med pølser på grillen og julenissen på besøk. Klubben har selv behov for gaver på og utenfor isen etter en periode med økonomisk rot og få poeng. Importene, flere av de norske ungguttene samt trenerduoen Roy Johansen og Morten Ask er borte. Marius Trygg har tatt over og leder MS for første gang i det viktige lokaloppgjøret. Dansk-canadiske Albert Adamsen er klar og debuterer mellom stengene, og MS stiller med alle mann med noe usikkerhet rundt Emil Bejmo som har blitt pappa i romjulen. MS har kun to poeng ned til Ringerike, men 12 ned til dagens motstander. Grüner gjør gode enkeltkamper, men sliter med å sanke poeng. Veteranen Sean-Michel Sunnqvist har gjort comeback etter en periode i Kongsvinger og blir en viktig brikke i kampen om ny kontrakt. Her mangler Jørgen Kvål, Joachim Sommer Nielsen, Sebastian Labori Christiansen og Mattias Brenne Halvorsen. Kristoffer Skjervold hentes inn fra Furuset og målvakten Marcus Dehn lånes fra Frisk Askers U20-tropp.

Odds:

Norsk Tipping: 2,30 - 4,20 - 2,40
Coolbet: 2,45 - 4,45 - 2,45

Vålerenga - Frisk Asker

Runden avsluttes på Jordal Amfi i kveld der den nye arenaen er utsolgt for aller første gang! Allerede i går ettermiddag var den siste billetten til lokaloppgjøret revet vekk. Den første romjulsmatchen uten restriksjoner på Jordal på hele seks år er også en toppkamp da begge disse er blant de fem lagene som jakter Sparta. Vålerenga har kvittet seg med Svein Petter Falk-Larssen, mens Stian Solberg, Daniel Sørvik, Jørgen Karterud, Sebastian Johansen og Darien Craighead alle er skadet. Casper Haugen, Christian Torrissen og Herman Mowe hentes opp fra U20-troppen. Frisk Asker klatret opp på tredjeplass før pausen etter en sterk periode med seks strake seirer - de fem siste med ett måls margin og mot sterke motstandere som Oilers, Sparta og Storhamar. Frisk slo VIF 6-3 i serieåpningen, men Oslo-laget har vunnet de to siste duellene. Gjestene mangler kun Håkon Løken Pedersen her.

Odds:

Norsk Tipping: 1,85 - 4,40 - 3,20
Coolbet: 1,85 - 4,35 - 3,70

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form