Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 7, 2021

Før dropp: Frisk-fravær, Oilers-fest og Oslo-derby

Torsdagens runde i Fjordkraft-ligaen byr på Stavanger Oilers-fest, toppkamp i Askerhallen og på Hamar samt et Oslo-derby der Vålerenga jakter nye poeng.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Stavanger Oilers - Lillehammer, DNB Arena kl 18.00 (TV 2 Play)
Frisk Asker - Stjernen, Askerhallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Ringerike - Manglerud Star, Schjongshallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Grüner - Vålerenga, Grünerhallen kl 19.00 (TV 2 Play)
Storhamar - Sparta, CC Amfi kl 19.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)

Stavanger Oilers - Lillehammer

Det rigges til fest i DNB Arena der det i kveld skal markeres at det onsdag var 20 år siden Oilers spilte sin første kamp noensinne og 9 år siden laget flyttet inn i den nye arenaen i byen. En 20 meter lang kake er blant ingrediensene i festen som Lillehammer helt sikkert har planer om å ødelegge. Aleksander Smirnovs gutter reiser vestover uten skadde Vegard K. Fredriksen og Trym Gran. Også Christian Fosse og Alexander Reichenberg mangler i kveld, men ventes tilbake allerede lørdag. I Oilers-troppen er det to endringer fra laget som slo Ringerike. Steve Whitney er tilbake mens Ludvig Hoff fikk seg en smell sist og er ute. Tommy Kristiansen og Andreas Klavestad mangler fortsatt.

Odds:

Norsk Tipping: 1,60 - 4,40 - 4,10
Coolbet: 1,65 - 4,60 - 4,60

Frisk Asker - Stjernen

Laget som har hatt den mest hektiske uken i ligaen får besøk av serielederen i Askerhallen. Frisk spilte Champions Hockey League-kamp i Polen tirsdag og røk der 4-3 med et redusert mannskap. Det er status også i dag der Endre Medby, Hampus Gustafsson, Mikael Dokken og Joakim Opsahl alle er ute. Jacob Lagacé og David Morley testes inn mot kampstart i håp om å rekke matchen. Mats Frøshaug og Anders Bastiansen er klare. Stjernen avga poeng i Grünerhallen i helgen, men klorer seg fast på tabelltoppen ett poeng foran Sparta og Lillehammer. Mikael Mikalsen er tilbake i troppen mens Philip Lyngsmo Hansen og Jonathan Asbjørnsen står over.

Odds:

Norsk Tipping: 2,25 - 4,20 - 2,50
Coolbet: 2,60 - 4,40 - 2,33

Ringerike - Manglerud Star

Dette er en viktig duell i kampen om den siste sluttspillplassen der Ringerike så langt har sett sterkest ut. Manglerud Star har faktisk ikke tatt poeng siden serieåpningen mot Lillehammer, men det var tegn til bedring hjemme mot Sparta lørdag. Samme dag fikk Ringerike kjørt seg i vest der Oilers vant skuddstatistikken hele 46-14. Skal Ringerike få sin andre seier for sesongen eller blir det en viktig opptur på MS her? Oslo-laget stiller uten Christer Simonsen, Mats Trygg og Shafaat Hashim på isen i kveld. Jesper Örhvall er friskmeldt og klar etter å ha vært ute en periode. Hos Ringerike er Nikolai Dalen, Mathias Holst Jenssen og Robin Bjørnstad ute. Karl Markström soner karantene.

Odds:

Norsk Tipping: 2,10 - 4,20 - 2,65
Coolbet: 2,15 - 4,40 - 2,88

Grüner - Vålerenga

Oslo-derby på Løkka der Vålerenga er rundens store favoritter. Det er ikke så rart, men Kenneth Larsens gutter har vært ustabile så langt, tapte klart på Hamar lørdag og ligger nede på en sjuendeplass selv om veien opp er kort. Steffen Søberg var tilbake mellom stengene sist og måtte tåle fire baklengsmål. Han står over i kveld og overtalter keeperjobben til Tobias Johansen Breivold. Jonas Oppøyen er tilbake og kan få sine første minutter for sesongen. Grüner fikk en opptur da laget kom tilbake fra Stjernens tidlige 2-0-ledelse lørdag takket være en Gustaf Berling-dobbel og endte opp med ett poeng. Trym Auren, Sean-Michel Sunnqvist og Mikkel Wik er ute i kveld mens Mathias Landrø og Jonathan Lafjell Ed er tilbake. Joakim Aarseth Opsahl og Tobias Arntzen er leid inn fra nettopp VIF for å komplettere troppen.

Odds:

Norsk Tipping: 9,20 - 7,50 - 1,18
Coolbet: 12,00 - 9,75 - 1,17

Storhamar - Sparta

Kveldens TV-kamp spilles i CC Amfi der det lørdag var nesten 4500 mennesker på plass for å se Storhamar slå rivalen Vålerenga. Det sendte samtidig laget opp på fjerdeplass med kun tre poeng opp til tabelltoppen. Noen endringer i troppen her: Jacob Lundell Noer, Markus Mikkelsen og Erik de lo Rose er fortsatt ute for en stund mens Mats Larsen Mostue og Jonas Djupvik Løvlie er tilbake. Samuel Solem soner karantene. Solide Sparta har hatt en del fravær de siste ukene, men situasjonen ser bedre ut nå. I dag rapporteres det at kun Martin Grönberg og Mattias Nilsson mangler. Det betyr at også Henrik Knold er tilbake fra skade.

Odds:

Norsk Tipping: 1,90 - 4,30 - 2,85
Coolbet: 2,15 - 4,45 - 2,85

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form