Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 19, 2023

Før dropp: Frisk-duo tilbake, Lørenskog-fravær, stabile Storhamar

Stavanger Oilers er opptatt med CHL, men EHL-torsdagen byr på sesongens første mjøsderby og Vålerenga mot Stjernen på Jordal.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Serierunden:

Comet - Frisk Asker, Halden ishall kl 18.30 (TV 2 Play)
Ringerike Panthers - Lørenskog, Schjongshallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Storhamar - Lillehammer, CC Amfi kl 18.30 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)
Vålerenga - Stjernen, Jordal Amfi kl 18.30 (TV 2 Play)

Rundetips fra «Blaker'n»:

- Comet så veldig svake ut mot Lørenskog. Dette er en match Frisk vinner greit. Storhamar tar Lillehammer og vinner den komfortabelt. Jeg så begge matchene mellom Ringerike og Lørenskog i kvalifiseringen live. Ringerike tar denne på hjemmebane. Dagens spill! Stjernen prøves som et langskudd.

Comet - Frisk Asker

Kun ni poeng på ni kamper er fasiten for Frisk Asker så langt, men her får laget en fin mulighet til å spille på seg litt selvtillit og øke poengfangsten. Motsatt utfall vil øke krisen i Varner Arena ytterligere der det knapt har vært spillere på isen de siste ukene. Roy Johansens mannskap sliter med en rekke skader og var i trøbbel allerede før Felix Girard forlot isen med smerter i kneet lørdag. Diagnosen ble røket korsbånd og sesongen er dessverre over. Lyspunktene er at Fredrik Bjørndal og Tobias Fladeby er tilbake her, men Magnus Geheb et par uker unna og også Alexander Bonsaksen, Tobias Skuterud og Petter Birkheim Andersen er ute. Comet har levert gode førsteperioder i de siste bortekampene mot Vålerenga og Lørenskog, men klappet sammen utover i matchene. Her er troppen den samme som søndag minus Elias Antonsen.

Odds:

Norsk Tipping: 15,00 - 11,00 - 1,08
Coolbet: 17,50 - 9,00 - 1,14
Comeon: 10,35 - 7,95 - 1,17
Unibet: 11,50 - 9,00 - 1,14

Ringerike Panthers - Lørenskog

Etter ni matcher skiller det fem poeng mellom disse to lagene i Lørenskogs favør. Det var det kanskje ikke så mange som hadde tippet før seriestart. Lørenskog har slått Comet to ganger, så sent som søndag, og har fått styrket troen på at det er mulig å ende blant de åtte beste. Da er trolig kveldens motstander et lag romerikingene bør ha bak seg på tabellen. Theodor Steen-Gulbrandsen og Dennis Rystad er ute med sykdom, Mathias Dehli og Henrik Fayen-Vestavik er skadet i tillegg til David Aas-Larsen. Herman Skjefstad og Mads Vestby (Hasle-Løren) er med her. onathan Andersen, Thomas Bækken, Jakob Rian, Colton Leiter og Erik Bjerketvedt manglet sist hos hjemmelaget. Ringerike Panthers fikk oppkjøringen ødelagt av flom og har i tillegg slitt med en del skader innledningsvis. Hjemmeseieren over Stjernen er høydepunktet så langt, men siden har det blitt tap mot Lillehammer og Stavanger Oilers. Seier her vil bety mye for Hønefoss-gjengens kamp for åttendeplassen fremover.

Odds:

Norsk Tipping: 1,65 - 4,40 - 3,75
Coolbet: 1,60 - 4,95 - 4,50
Comeon: 1,63 - 4,48 - 4,10
Unibet: 1,68 - 4,70 - 3,75

Storhamar - Lillehammer

I kveld er det klart for sesongens første mjøsderby. Storhamar har vunnet ni av ti kamper og ser sterke ut på toppen av tabellen, men ut fra forutsetningene har Lillehammer kanskje imponert vel så mye. Konkurstrussel og enorme kutt i fjor vinter er snudd til grønne tall og en tro på at det er mulig å ende blant de fem beste. Uansett utfall her vil Lillehammer ta helg på en fin fjerdeplass, og dette er matchen der laget kan vise at de har nærmet seg topplagene denne høsten. LIK kommer nå fra to strake kamper uten baklengs mens Storhamar har slått Frisk Asker og Stjernen henholdsvis 2-0 og 2-1 borte. Storhamar stiller med samme tropp - igjen - og mangler kun Jacob Lundell Noer. Lillehammer kommer med full tropp nedover E6.

Odds:

Norsk Tipping: 1,20 - 7,20 - 8,80
Coolbet: 1,17 - 8,00 - 14,00
Comeon: 1,19 - 7,75 - 9,10
Unibet: 1,09 - 10,50 - 17,00

Vålerenga - Stjernen

Vålerenga trenger poeng for å holde følge med Storhamar og Stavanger Oilers i teten - de to eneste lagene Oslo-klubben har tapt for hittil denne sesongen. Hjemme på Jordal har det blitt fem seirer på rad. Lørdag ble det en knepen 3-2-seier mot et skadeskutt Frisk Asker i Varner Arena. Anders Myrvold har signert den canadiske backen Andrew Nielsen, men han kommer ikke til Norge før rundt 1. november. Kun langtidsskadde Mark Auk mangler i kveld. Stjernen har vunnet og tapt annenhver kamp de siste seks rundene. Skal man tro den statistikken fortsetter, blir det seier på Jordal i kveld. 12 poeng og femteplass holder til å passere naboen Sparta Sarpsborg, men det begynner allerede å bli langt opp for Fredrikstad-gjengen. Calle Spaberg Olsen er ute og går glipp av møtet med gamleklubben. Også Eskil Stene mangler.

Odds:

Norsk Tipping: 1,45 - 4,80 - 5,10
Coolbet: 1,50 - 5,20 - 5,25
Comeon: 1,51 - 4,78 - 4,82
Unibet: 1,45 - 4,80 - 5,75

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form