Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 8, 2022

Før dropp: Folkefest, skadefri tropp og comeback?

Kun ti kamper gjenstår av seriespillet i Fjordkraft-ligaen og halvparten av de spilles i kveld! I CC Amfi ventes det rundt 5000 tilskuere til klassikeren mot Vålerenga.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Stavanger Oilers - Ringerike, DNB Arena kl 18.00 (TV 2 Play)
Frisk Asker - Lillehammer, Varner Arena kl 18.30 (TV 2 Play)
Manglerud Star - Sparta, Manglerud ishall kl 18.30 (TV 2 Play)
Storhamar - Vålerenga, CC Amfi kl 18.30 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)
Grüner - Stjernen, Grünerhallen kl 19.00 (TV 2 Play)

Stavanger Oilers - Ringerike

Dette blir trolig en forsmak på kvartfinalene der Oilers selvsagt er store favoritter til å ta seg greit videre. Kvelden byr også på den såkalte McDonalds BamseBonanza i DNB Arena som betyr at kosedyr kastes på isen etter det første Oilers-målet til inntekt for Stine Sofies Stiftelse og deres viktige arbeid. Oilers har vært seriemestere en uke allerede, men ønsker selvsagt å avslutte med stil. Dan Kissel og Tristan Thompson står over her. Ringerike ender som nummer åtte og er strålende fornøyde med det. Henrik Eriksson er tilbake her og skyver David Åslin ut av troppen. Kenneth Pappalardo Gulbrandsen er syk og blir ikke med vestover. Det gjør heller ikke skadde Nikolai Dalen, Mathias Holst Jenssen, Karl Markström og Erik Bjerketvedt.

Odds:

Norsk Tipping: 1,15 - 7,80 - 11,00
Coolbet: 1,23 - 7,25 - 11,25

Frisk Asker - Lillehammer

Også her regner Frisk Asker med å fylle Varner Arena da det er gratis inngang i hjemmelagets nye hall. Kun noen få billetter er ledige med rundt fem-seks timer igjen til dropp. Frisk kjemper med Vålerenga om fjerdeplassen med kun to kampdager igjen av ligaen og stiller her sterkere enn på lenge selv om Endre Medby, Nicklas Dahlberg. Fredrik Bjørndal, Mats Frøshaug, Sondre B. Vaaler og Emil Wasenden mangler. Mikkel Christiansen, Joachim Opsahl og Jimi Kuronen er alle tilbake mot Lillehammer. Også gjestene kan glede seg over et viktig comeback når Andreas Martinsen er tilbake i trening og regnes som aktuell her. Vegard Fredriksen, Teemu Vuorisalo, Spencer Humphries, Martin Ellingsen og Daniel Sakshaug blir ikke med bussen sørover. Lillehammer ender som nummer sju uansett utfall av ukens to siste kamper.

Odds:

Norsk Tipping: 1,92 - 4,50 - 2,85
Coolbet: 2,15 - 4,40 - 2,90

Manglerud Star - Sparta

Bunn mot topp i Manglerud ishall der begge lag trolig har tankene mest rettet mot det som skal skje litt fremover i tid selv om Sparta kjemper med naboen Stjernen om andreplassen bak Oilers. MS kommer fra to strake 3-0-tap, men har hentet inn Roy Johansen for å styrke apparatet inn mot den viktige kvalifiseringen i håp om å øke sjansene til å berge plassen på øverste nivå. MS mangler Mats Trygg, Lars Haugen, Steffen Thoresen, Andrei Kostitsyn og Sam Hu. Sparta står med poengsnittet 63,57 mens Stjernen har 63,41 foran de to siste rundene i Fjordkraft-ligaen der begge de to Østfold-naboene i dag reiser til Oslo for å møte hvert sitt bunnlag. Mattias Nilsson er skadet og Jake Paterson er syk, men Emil Lundberg og Marcus Fagerudd er tilbake her.

Odds:

Norsk Tipping: 7,00 - 6,20 - 1,28
Coolbet: 7,45 - 6,50 - 1,33

Storhamar - Vålerenga

Dette er den såkalte Würth-kampen der Storhamar har gode tradisjoner for å fylle ishallen. Arrangørene håper på rundt 5000 mennesker som i så fall vil være sesongbeste i CC Amfi. Dette kan meget vel også bli en forsmak på kvartfinalene mellom de to gamle rivalene. Vålerenga kjemper med Frisk Asker om fjerdeplassen i ligaen som gir viktige hjemmebanefordel i sluttspillet mens Storhamar ser ut til å ende som nummer seks. Her må Anders Gjøse planlegge rekkene uten Jan Brejcak, Andreas Øksnes, Jonas Djupvik Løvlie, Jimmy Andersson og Jacob Lundell Noer. VIF har slitt med flere skader mer eller mindre sesongen, men melder her om at Jørgen Karterud, Colin Spaberg Olsen og Magnus Brekke Henriksen alle er tilbake og klare for Hamar-tur.

Odds:

Norsk Tipping: 2,45 - 4,20 - 2,25
Coolbet: 2,65 - 4,50 - 2,27

Grüner - Sternen

Stjernen kan også miste andreplassen etter en svak periode med kun to seirer på de sju siste kampene. Den går i så fall til rivalen Sparta som i likhet med Stjernen er favoritter i sin kamp i Oslo i kveld. Brendan Ellis, Andreas Heier, Jonathan Asbjørnsen og Philip Hansen blir ikke med til hovedstaden mens Jarl Tillman hentes opp fra U20-troppen. Grüner kommer fra tre strake bortetap mot Ringerike, Frisk Asker og Storhamar og avslutter serien med hjemmekamper mot Stjernen og Vålerenga. Her melder de lilla fra Grünerløkka om en skadefri tropp der samtlige mann er klare for kamp. Det lover ikke minst godt foran kvalifiseringen der Grüner skal kjempe om spill på øverste nivå også neste sesong.

Odds:

Norsk Tipping: 6,60 - 6,10 - 1,30
Coolbet: 7,35 - 5,75 - 1,37

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form