Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 24, 2023

Innleder med seks bortekamper: - Ser kanskje litt bedre ut enn fryktet

Flomskadene på Schjongshallen fører til at Ringerike Panthers må starte sesongen med seks strake bortekamper - minst.

Foto: Janka Aasen

Først 8. oktober håper Ringerike Panthers å avvikle sesongens første kamp i Schjongshallen. Skadene på arenaen er omfattende som en følge av flommen som har preget distriktet denne høsten.

- Det går fremover her. Vi driver på for fullt og vasker og rydder. Takstmannen går rundt her og teller og skriver, forteller daglig leder Janka Aasen til nitten.no.

Høy vannstand i Storelva førte til at vannet omringet Schjongshallen og etter hvert trengte inn i arenaen. Den planlagte seriestarten mot Stavanger Oilers på Hønefoss 16. september er nå omberammet til DNB Arena fredag 15. september. 

Videre reiser Ringerike til bortemøter med Comet, Sparta og Storhamar, og også oppgjøret mot Vålerenga 30. september snus og spilles på Jordal. Etter matchen mot Frisk Asker i Varner Arena 5. august, håper Ringerike at Schjongshallen skal stå klar.

På tur

Det betyr i så fall at sesongens første hjemmekamp spilles mot Stjernen søndag 8. oktober.

- Vi bytter hjemme og borte på fire kamper for å kjøpe oss litt mer tid. Det er en veldig fin løsning for oss. Både forbundet og klubbene har vært veldig hjelpsomme, sier Aasen.

Ringerike Panthers-gjengen har de siste ukene leid seg inn i Askerhallen, Varner Arena og Holmen ishall i jakt på nødvendig istid inn mot seriestarten.

- Vi har fått veldig bra hjelp. Breddelagene er litt her og der, noen skal på en helg i Grünerhallen nå og andre trener i Ullensaker, noen i Holmen. Det går opp på et vis, men det blir noe mindre trening. Vi prøver også å lage et opplegg med halltid i noen gymsaler og slikt for å komme i gang med aktivitet, forklarer Aasen.

Ber om hjelp

Den nylagte isen røk i Schjongshallen som en følge av flommen og må legges på nytt om «et par uker» med litt flaks.

- Det ser kanskje litt bedre ut enn fryktet. Det ser ut som de store tekniske anleggene virker slik de skal mer eller mindre. Det er mye som må tørkes og det må byttes dører og vegger. Det blir en liten rehabilitering, sier Aasen.

- Hvordan ser kostnadssiden ut nå?

- Kommunen eier bygget og alt det byggtekniske i tillegg til at vi har en eiendelsforsikring. Det blir nok ikke veldig billig dette, men aller verst for kommunens forsikringsselskap. De er veldig hjelpsomme og flinke så vi håper dette løser seg ganske raskt.

Men selv om forsikringen vil dekke mye av skadene på Schjongshallen, mister Ringerike Panthers viktige arrangementsinntekter den kommende perioden som igjen preger klubbens likviditet.

- Det er også økte kostnader med leie av istid og transport. Vi har spurt kommunen og andre lokale instanser om hjelp, hvis ikke det løser seg står vi ovenfor litt likviditetsproblemer, men vi har fått gode signaler. Jeg tror det ordner seg, sier Ringerikes daglige leder.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form