Lukk søk

Elitehockeyligaen

May 1, 2022

Fire Oilers-spillere på årets lag i Fjordkraft-ligaen

Hockeyekspert Tor Nilsen har tatt ut det han mener er årets lag i Fjordkraft-ligaen. Ikke overraskende domineres det av dobbeltmester Stavanger Oilers.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er etter min oppfatning to lag som var litt sterkere enn de andre totalt sett noe som også preger «laguttaket», sier Nilsen og presiserer at valget er tatt basert på både serie- og sluttspill samlet.

Målvakt:
Henrik Holm, Stavanger Oilers

Henrik Hom fremstår som en matchvinner når det gjelder som mest. Holm har nok en gang vært en slik type målvakt lag behøver for å kunne vinne titler. Han er veldig rolig og gjør gode redninger med en trygghet som smitter over på sine forsvarspillere. I tillegg til et solid seriespill, som endte med seriegull, stengte han buret i den viktige kamp sju mot Sparta Sarpsborg i semifinalen og var etterpå helt rå gjennom finalespillet med kun fem baklengsmål på fire kamper. Det er rett og slett imponerende.

Back:
Patrick Ulriksen, Stavanger Oilers

Ulriksen har vært en spiller som har vært med å stenge ned motstandernes toppspillere i både serie- og sluttspill. Han er veldig god på skøyter, og selv om han ikke er den største spilleren i forsvarsrekka til Oilers, er han likevel en av de tøffeste å møte. Han har med sitt gode defensive spill til tider gjort motstandernes toppspillere frustrerte. En slik type back finnes ofte på vinnende lag, og i Oilers er Ulriksen forsvarssjefen. Oilers har sluppet inn færrest mål gjennom hele denne sesongen og Ulriksen leverte en solid pluss/minus-statistikk med pluss 25 i seriespillet og sju i sluttspillet - noe som beviser hans jevne og solide prestasjoner.

Back:
Marcus Fagerudd, Sparta

Fagerudd ble poengkonge blant backene i Fjordkraft-ligaen og en sterk bidragsyter til Sparta Sarpsborgs sterke sesong. Han har gode tekniske ferdigheter og er smart i spillet med puck. Fagerudd har vært en veldig viktig brikke i series- og sluttspillets mest effektive overtall. Han har tatt mye istid i et lag som har hatt en veldig god sesong og som var laget som utfordret Stavanger Oilers hardest i kampen om kongepokalen og tvang frem en kamp sju.

Forward:
Dan Kissel, Stavanger Oilers

Kissel står nok en gang frem som en nøkkelspiller i et Oilers-lag som vinner både serie og sluttspill. Han tok en viktig rolle i sluttspillets beste offensive formasjon og bidro med både mål og målgivende pasninger på et tidspunkt laget behøvde det som mest. Kissel ble også sluttspillets poengkonge med sine 12 poeng og leverte gode tall både i produksjonen, men også i pluss/minus-statistikken gjennom hele sesongen.

Center:
Jarrett Burton, Stavanger Oilers

Burton har vært en kjempesignering av Pål Higson i Oilers. En skikkelig toveiscenter som også kan produsere målpoeng. Burton vinner mange dropper og er veldig sterk i det defensive spillet. Med sitt kloke hockeyhode var han konstant trussel i sluttspillet. Kjemien Burton fant sammen med Dan Kissel og Steven Whitney gjordet at Oilers hadde en formasjon ingen lag klarte å stoppe i kampen om kongepokalen.

Forward:
Kristian Jakobsson, Sparta Sarpsborg

Jakobsson vant poengligaen i grunnserien og ble også beste poengplukker for sitt lag i NM-sluttspillet. Med god spilleforståelse, kloke pasninger og en stor vilje til å hele tiden ta skudd har han vært en viktig bidragsyter til Sparta Sarpsborgs sitt suksessfulle overtall denne sesongen. Jakobsson virker alltid å ha god tid når han har pucken og stresser aldri. Han har utvilsomt vært en av de beste offensive spillerne i årets sesong og en sterk bidragsyter til lagets medaljefangst.

Trener:
Sjur Robert Nilsen, Sparta Sarpsborg

Sjur Robert Nilsen har ledet sitt lag til medalje i både serie og sluttspill denne sesongen. Sparta har fremstått som et solid kollektiv og med veldig sterke tall i special teams. Det har vært en solid utvikling på laget og flere spillere har hatt god utvikling og sin beste sesong under Nilsens ledelse.

Laget kommer alltid godt forberedt og klubben har fått mye ut av de ressursene som legger forutsetninger for å kunne bygge et topplag i Sarpsborg. God kontinuitet på ledersiden med Sjur Robert Nilsen som hovedtrener sammen med blant annet Sten Gunnar Jørgensen har sørget for at laget kommer veldig godt forberedt til sine kamper. Nilsen viser en herlig blanding av litt «galskap» med god faglig styrke og har coachet sitt lag på en god måte gjennom sesongen - noe som har medført at Sparta ble en veldig tøff motstander.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form