Lukk søk

Elitehockeyligaen

May 31, 2023

Finsk interesse for Vålerenga-toppscorer: - Har blitt imponert

Et godt VM for Norge har gjort Thomas Olsen attraktiv for større ligaer. To finske klubber vurderer nå å benytte seg av en klausul 27-åringen har i sin kontrakt med VIF.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Olsen forlenget sin avtale med Vålerenga så sent som i januar i år og er i utgangspunktet knyttet til Oslo-klubben ut 2024/2025-sesongen.

I den nye avtalen har toppscoreren likevel en klausul som sier at han kan gå til klubber i Liiga og SHL. Og det er nettopp denne nå to finske klubber vurderer å benytte seg av.

- Det er to finske klubber fra Liiga jeg har kontakt med, bekrefter Olsen-agent Patrick Gandolfi Hellman i Divent til nitten.no.

- Begge har blitt imponert over Thomas i VM.

Canada-straffe

Olsen har spilt for Vålerenga hele karrieren og fikk sitt definitive gjennombrudd forrige sesong som også ble kronet med mesterskapsdebut for Norge i Riga.

Der fikk Oslo-gutten stor oppmerksomhet på en langt større scene da han satte inn den avgjørende staffen på lekkert visi Norges sensasjonelle seier over Canada.

- Det største jeg har vært med på. Uten tvil, sa Olsen etter bragden.

De to foregående sesongene sto Olsen med henholdsvis tre mål på 25 kamper og ni mål på 39 kamper. Nå ble det pene 22 mål på 36 seriekamper.

- Jeg føler kanskje jeg er blitt litt smartere. Jeg får mye tillit nå og scoringer gir selvtillit. Det har vært litt snøballeffekten hittil så handler det bare om å fortsette, har Olsen uttalt til nitten.no om fremgangene.

Klausul

Etter det nitten.no kjenner til skal klausulen som sier at Olsen kan gå til klubber i Liiga og SHL ha en viss tidsbegrensning. Agent Hellman sier interessen foreløpig ikke har resultert i et skriftlig tilbud.

- De har også andre spillere på blokka så foreløpig er det ikke noe konkret forslag på bordet, sier Hellman.

Fra Sverige har det ikke overraskende vært flere henvendelser og stor interesse fra klubber i HockeyAllsvenskan, men klausulen i kontrakten gjelder ikke for spill på nivå to.

- Vi får se hva det blir til, men håper selvsagt å ha med Thomas videre. Han har vært helt rå denne sesongen, sier VIF-sportssjef Anders Myrvold til nitten.no.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form