Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 24, 2022

Fikk ikke lønn før jul: - Kom dessverre ikke i mål

Lillehammer-ledelsen hadde håpet å betale ut desember-lønnen én uke før normal utbetalingsdato, men likviditeten strakk ikke til.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

I en statusrapport lille julaften informerte kriserammede Lillehammer Ishockeyklubb selv om at de ikke kom i mål med å utbetale lønn til spillere, ledere og administrasjon til jul.

- Vi hadde også et sterkt ønske om å betale ut lønn til spillere, trenere og administrasjon før jul, men dette kom vi dessverre ikke i mål med, melder LIK på sin hjemmeside.

Klubben understreker at lønnsutbetaling i Lillehammer IK normalt er den 30. hver måned, men man har tidligere praktisert at desemberlønnen er på konto før jul. Dette lyktes med altså ikke med i år.

Romjulskamper

At Lillehammer samtidig opplyser om at «transport og nødvendige avklaringer» til bortekampen mot Sparta Sarpsborg 4. juledag er på plass, sier også noe om alvoret i situasjonen.

To dager senere venter Storhamar til lokaloppgjør i Eidsiva Arena. Sent fredag kveld hadde 2008 personer sikret seg billett til mjøsderbyet som trolig blir utsolgt. Det betyr viktige inntekter i klubbkassa i OL-byen.

- Vi ønsker å takke absolutt alle involverte for det store engasjementet og viljen til å finne løsninger - og ønsker dere en riktig god jul, skriver Lillehammer.

LIK-ledelsen har selv anslått at klubben har et kapitalbehov på i størrelsesorden 3 til 3,5 millioner kroner. Lokalavisen GD har tidligere skrevet at de mener å vite at LIK har nærmere fire millioner i negativ egenkapital.

En rekke samarbeidspartnere har sagt seg villige til å gå inn med 25 prosent av sitt opprinnelige bidrag i engangssum, supporterne har samlet inn rundt 250.000 kroner og en investorgruppe ser på løsninger.

Konkurs?

3. juledag planlegger LIK å starte arbeidet med å gå gjennom klubbens totale økonomi. Per Olav Andersen (Olympiaparken), Nils Kristian Myhre (Eidsiva) og NTG har sagt seg villige til å delta, ifølge fredagens statusrapport.

Det viktigste er selvsagt å unngå konkurs, men lisensen for spill på toppnivå er også i fare selv om Ottar Eide, generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, før helgen gikk langt i å antyde at det i så fall neppe skjer før tidligst foran neste sesong.

- Det er nok andre instanser setter ned foten før oss midt i en sesong. Vi har aldri gjort det før og har et sterkt ønske om at alle fullfører. Å avslutte midt i sesongen er det ingen som ønsker på noen som helst måte. Det har med sportslig rettferdighet og respekt for alle de andre lagene å gjøre, sa Eide til nitten.no og understreket samtidig at han ikke konkluderer på noen som helst måte i saken og at det er styret som gjør slike vurderinger i ishockeyforbundet.

Lillehammer IK har siden sommeren 2019 vært underlagt en handlingsplan fra Norges Ishockeyforbund der positiv egenkapital ved utgangen av 2022 er et av målene.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form