Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 4, 2023

Fikk brystet kuttet opp av skøyte: - Da de begynte å rope etter en lege, skjønte også jeg at dette var alvorlig

Først da han så lagkameratenes reaksjon i boksen, skjønte Jonas Nyhus Myhre at skaden var mer alvorlig enn det først kjentes ut som.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det var mot Storhamar torsdag forrige uke Myhre fikk en Storhamar-spiller over seg etter en duell. Til Sarpsborg Arbeiderblad, som først omtalte saken, forklarer Myhre:

- Jeg taklet en Storhamar-spiller. Da han falt forover dro han med seg beina og skøytene i fallet. Han traff meg i brystet, kuttet opp drakta, beskyttelsen og den høyre brystmuskelen, sier Myhre.

Til nitten.no forteller 19-åringen, som spilte videre noen sekunder etter smellen, at det var først i boksen han skjønte det var snakk om en stygg skade. Myhre dro der opp drakten spurte medspillerne om han blødde.

- Da fikk jeg en sjokkreaksjon. Da de begynte å rope etter en lege, skjønte også jeg at dette var alvorlig, sier Myhre.

På sykehuset

Men det var først på sykehuset den lovende backen fikk se kuttet i brystet han selv beskriver som et krater.

- Det var ikke noe deilig det der. Et krater midt på brystkassa, sier Myhre og sukker.

14 sting senere var brystet lappet sammen igjen. Også selve muskelen måtte sys, ifølge Myhre:

- De måtte inn og sy under huden og i muskelen. Den fikk kjørt seg, sier 19-åringen.

- Vondt?

- Jeg skal ikke sammenligne det med å bli knivstukket, for det har jeg aldri opplevd, men det var veldig vondt siden også muskelen ble kuttet.

Ny skade

Myhre, som ble hentet til Sparta Sarpsborg i fjor vår, har slitt voldsomt med skader den siste tiden. En meniskskade holdt Oslo-gutten på sidelinjen i åtte måneder før han fikk problemer med skulderen.

Nå blir det nye seks uker med hvile.

- Det blir den tredje skaden så langt i år, ja. Kjedelige greier, men jeg får prøve å trene noe alternativt selv om det er viktig at muskelen får hvile helt i seks uker. Jeg kan hvert fall ikke spille hockey.

Skaden betyr at også U20-VM i romjulen ryker for den unge backen som ble leid ut fra Sparta Sarpsborg til Lørenskog nettopp for å få matchtrening inn mot mesterskapet i Göteborg.

- Veldig kjedelig. Jeg har vært skadet så lenge at jeg trengte spilletid, men nå skal jeg tilbake til Sparta og få oppfølging der så er jeg forhåpentligvis tilbake i slutten av januar, sier den unge backen.

PS! Slik nitten.no skrev lørdag er også Isak Hansen, en annen ung Sparta-back, ute de neste fire ukene med brudd i hånden.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form