Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 26, 2023

Feiret gullet i Stavanger i natt: - Hadde tro på dette hele veien!

Selv da Oilers innledet sesongen med å tape flere kamper enn de vant, trodde spillerne på gull. Nå har laget avgjort den rekordjevne serien én runde før slutt!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Feiring? Ja, det ble litt i loungen i hallen der vi hilste på sponsorer og supportere. Det var kjekt, men jeg er ikke helt i form så det ble ganske så rolig, forteller Thomas Berg-Paulsen til nitten.no ved frokosttid dagen derpå.

Rundt 12 timer tidligere kunne Stavanger Oilers juble for nok et seriegull etter å ha slått MS hjemme i DNB Arena. På stillingen 2-0 i første periode kunne speakeren i hallen opplyse om at Vålerenga hadde slått Storhamar 3-2.

Oilers hadde fått hjelpen de trengte og kunne cruise inn til tre nye poeng. Den rekordjevne tetstriden var avgjort én serierunde før slutt.

- Vi fokuserte ikke noe på det der og da, men skjønte det lå i våre hender og at vi ville bli seriemestere med mindre vi hadde sluppet oss ned og gått på en smell, sier Berg-Paulsen.

Startet tregt

Oilers var - som vanlig - seriefavoritt hos flere hockeyeksperter, men fikk en treg start i fjor høst. Etter fem serierunder hadde Sparta, Vålerenga og Stjernen alle mesterne fra forrige sesong.

Siddisene hevet seg, men fem tap på sesongens første 13 kamper og knepne seirer mot flere av bunnlagene styrket håpet hos flere av konkurrentene. Begynte Oilers å vise svakheter?

- Vi startet litt tregt, men det har skjedd før. Vi hadde tro på dette hele veien, stoler på prosessen og viste etter hvert hvilket lag vi er, sier Berg-Paulsen.

- Dere begynte aldri å tvile?

- Nei, aldri. Vi har et såpass rutinert lag der mange har vært i samme situasjon før. Vi stolte på prosessen og visste dette kom til å bli bra. At vi står igjen som vinnere, viser hvor sterkt lag vi har.

Én runde før slutt leder Oilers serien med 96 poeng og vil ende på 99 med tre poeng i Grünerhallen. Mesterne har fire poeng ned til Storhamar, fem til Vålerenga og sju til Stjernen som nå har passert naboen Sparta.

Mer gull?

«Alle» forventet ni Oilers-poeng mot de tre bunnlagene den siste uken av seriespillet. Thomas Berg-Paulsen mener det har handlet om ikke å undervurdere motstanderne.

- Mange sier at seriegull ikke teller så mye, men det er vel ofte de som ikke har vunnet selv. Gull er gull. Det smaker veldig godt for oss og gir oss ikke minst en stor fordel inn mot sluttspillet, sier den lokale landslagsspilleren.

Nå venter enten Lillehammer eller Manglerud Star i kvartfinalene. Den første matchen spilles i DNB Arena fredag.

- Først og fremst gleder jeg meg bare. Det er dette vi venter litt på hele sesongen. Ikke noe er kjekkere enn å spille et sluttspill i hockey. At det blir tøft, er bare kjekt. Nå har vi satt oss i en god posisjon der målet er å feire et NM-gull i april, sier Berg-Paulsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form