Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 21, 2023

Får svensk konkurrent: - Toppmålvakt i norsk eliteserie

Som da Nicklas Dahlberg ble skadet i november 2021, har Frisk Asker igjen sett til MoDo for målvaktshjelp. Nå flytter Pontus Eltonius til Asker.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

25-åringen kommer på lån hele sesongen og skal danne en målvaktsduo med Henrik Fayen-Vestavik i Varner Arena etter at Nicklas Dahlberg forlot klubben.

- Vi er fornøyde med avtalen vi nå har inngått med MoDo. Det sikrer oss en målvakt som vi har stor tro på at vil gjøre seg bemerket i norsk hockey. Alle tilbakemeldinger vi har fått tilsier at Pontus vil være en toppmålvakt i norsk eliteserie, sier sportssjef Vidar Wold.

I november 2021 hentet Frisk Asker inn Isak Wallin på lån fra MoDo da Dahlberg ble skadet. Nå heter målvaktløsningen Pontus Eltonius, er 25 år og kommer fra Göteborg og Frölunda-systemet.

Hentet i vår

Eltonius var innom BIK Karlskoga, Växjö Lakers, Huddinge og AIK før han spilte to sesonger for Nybro Vikings i HockeyEttan.

I vår var han med på å spille laget opp i HockeyAllsvenskan før han ble hentet til MoDo som etter en dramatisk kvalifiseringen tok seg tilbake til SHL. Allerede etter seks uker sendes Eltonius nå på lån til Norge.

- Det skal bli veldig spennende - både det å bli en del av Frisk Asker og å flytte til Norge. Målet er å bidra til at laget tar mange seirer! Som målvakt leser jeg spillet bra og bruker min eksplosivitet godt. Dette skal bli veldig gøy og jeg gleder meg stort til høsten, sier Eltonius.

Presentasjonen av den 25 år gamle målvakten kommer kun fire dager etter at Frisk Asker fikk på plass kommende sesongs målvakttrener.

Svensk målvakttrener

Peter Josephson har tidligere jobbet seks år i Frisk Asker, var med da laget tok NM-gull i 2019, og skal nå utvikle nykommer Eltonius og Henrik Fayen-Vestavik.

- I Pontus får vi en atletisk målvakt som er veldig interessant. Han spiller mye på sjanser og er kjent for å lese spillet svært godt. Det er liten tvil om at Eltonius er et fremtidsnavn, sier Josephson.

- Han er litt uprøvd på høyre nivå og vil nok trenge litt tid, men i konkurranse med Fayen vil vi få en solid og god målvaktduo. De to vil utvikle hverandre og skape nødvendig konkurranse om keeperplassen, hver eneste trening. Det absolutt beste med denne signeringen er at de to vil fungere godt sammen, og vil utvikle hverandre.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form