Lukk søk

1. divisjon

December 27, 2022

Falk-Larssen klar for Nidaros: - Veldig viktig forsterkning

For 11 år siden forlot Svein Petter Falk-Larssen Trondheim og Rosenborg Hockey. Nå returnerer 26-åringen for å hjelpe Nidaros opp i Fjordkraft-ligaen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Dette er en veldig, veldig viktig forsterkning for oss, sier Nidaros-sportssjef Martin Jansson til nitten.no.

Overgangen bekreftes kun timer etter at Vålerenga annonserte Falk-Larssens exit fra Jordal.

- Falk-Larssen var en riktig bra lagspiller, en som alltid stilte opp for laget og som jobbet hardt både på treninger og i kamper. Dessverre kunne ikke vi gi han mer spilletid, så for at han skal kunne utvikle seg videre har vi blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet, uttalte Vålerenga-trener Fredrik Andersson til klubbens hjemmeside.

Hjem

Etter det nitten.no får opplyst har også Grüner sett på mulighetene for å knytte til seg Falk-Larssen, men 26-åringen har bestemt seg for å flytte hjem til Trondheim.

- Dette er noe vi har jobbet med lenge. Han har jo hatt kontrakt med Vålerenga, men da mener han trenger mer istid og da var det bra for oss. Nå får vi en spiller som er veldig laglojal, en lagspiller, en spiller med stor fart som passer inn hos oss, sier Jansson.

Falk-Larssen forlot Trondheim og Rosenborg allerede som 15-åring for å starte hos NTG på Lillehammer. Etter en periode i Stavanger Oilers ble det retur til hjembyen og Nidaros før Narvik lokket trønderen som fylte 26 første juledag nordover.

Etter opprykk og én sesong på øverste nivå, dro Falk-Larssen til Sparta. For ett år siden ble han en del av en byttehandel der Calle Spaberg Olsen endte i Sarpsborg og forwarden i VIF.

- Han har gjort veldig mye poeng tidligere. 30 poeng på 43 kamper for Narvik i Fjordkraft-ligaen er mye. Her er det mye å ta av og mye å hente, sier Jansson.

Opprykk?

Nidaros leder 1. divisjon inn det nye året med sju poeng ned til Narvik som har to kamper til gode på serielederen. Også Comet er med i opprykkskampen, men trønderne føler for alvor de nå har sjansen til å ta steget opp på øverste nivå.

- Og der blir Svein Petter veldig viktig. Vi vil gjøre et forsøk på å kjempe om opprykk, og da trenger vi spillere med slik erfaring, sier Jansson.

- Et det all in for opprykk nå?

- Vi gir det en sjanse, hvert fall. Vi ser at det finnes muligheter til å konkurrere med lagene i bunnen av Fjordkraft-ligaen da vi selv mener å ha et slagkraftig lag. Med litt ekstra krydder inn, kan dette bli spennende.

- Betyr det at det er mer på vei inn?

- Det betyr det så absolutt. Det er ikke stengt hos oss.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form