Lukk søk

Fjordkraftligaen

May 16, 2022

Eskil Wold klar for finske HPK: - Veldig spennende

Frisk Asker-talentet Eskil Wold (19) forlater moderklubben og signerer en toårskontrakt med den finske Liiga-klubben HPK.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er veldig spennende med et nytt steg i karrieren min. Jeg gleder meg veldig! sier Wold til nitten.no.

Overgangen ble bekreftet av de to klubbene i ettermiddag. 19-åringen flytter til Finland og blir en del av Liiga-troppen på en toårskontrakt.

- Asker er stedet jeg har vokst opp så det er litt trist å forlate dem nå, men jeg følte det var på tide å ta et nytt steg. Skal man ut i de store ligaene og leve av dette føltes timingen riktig nå, forklarer Wold.

38 poeng denne sesongen

Unggutten har spilt i Frisk Asker hele karrieren og debuterte i Fjordkraft-ligaen i 19/20-sesongen. Denne sesongen ble det 38 poeng inkludert pene 22 scoringer på 43 kamper.

- Nå kommer jeg til en bra liga og en bra klubb. Klubben har vært veldig på fra start av og fulgt meg tett hele sesongen. De har veldig kontroll på meg som spiller og en klar plan, forteller Wold.

- Hva vet du om HPK?

- Jeg har hørt litt med noen som har spilt i Finland tidligere og de som kjenner finsk hockey. Det er en klubb som alltid er med i toppen og som etter hvert ble et ganske naturlig valg for meg.

HPK, eller Hämeenlinnan Pallokerho, som de heter, vant Liiga så sent som i 2019, endte på sjuendeplass denne sesongen og røk ut mot Michael Hagas Lukko Rauma i sluttspillet.

Måtte overtale mor

Frisk Asker-sportssjef Vidar Wold skulle gjerne beholdt sønnen i troppen, men det var ifølge Eskil andre i familien som måtte overtales for å sende flyttelasset østover.

- Pappa er positiv! Han støtter meg i dette valget. Mamma var litt mer skeptisk, men jeg fikk klarsignal til slutt. Nå er jeg snart 20 år så dette skal nok gå veldig fint. Det var nok mer mammahjertet som brant litt, sier Wold og ler.

Planen var lenge å reise til USA, men oppholdet ble utsatt grunnet pandemien. 19-åringen var i kontakt med to klubber i juniorligaen USHL, blant annet Youngstown Phantoms, og hadde stående tilbud om å reise til statene for å vise seg frem på camp.

- Planen ville vært å spille USHL og forhåpentligvis college etter hvert, men det ble vel mye frem og tilbake med grenser og reiser og restriksjoner. I tillegg var jeg ikke garantert å få noen plass selv om klubbene var veldig interesserte, sa Wold til nitten.no i fjor høst.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form