Lukk søk

Fjordkraftligaen

September 28, 2021

Eskil (19) om USA-drømmen: - Aktuelt å prøve igjen

Eskil Wold i målform er glad for at han droppet planene om juniorhockey i USA denne høsten, men utelukker ikke at han prøver lykken i statene neste sommer.

Foto: nitten.no

Den lovende Frisk Asker-spilleren hadde kommet langt i planleggingen av USA-eventyret, men begynte å tvile på prosjektet da pandemien lammet verden.

På ferie i Spania i starten av juli kom kom beskjeden om at Wold måtte ventet helt til starten av september før han kunne reise over og at han i mellomtiden ikke kunne bidra for Frisk.

- Da så jeg ikke noe poeng lenger. Det ville blitt for mye venting. Det var jeg ikke interessert i, sier Wold til nitten.no.

USHL

19-åringen var i kontakt med to klubber i juniorligaen USHL, blant annet Youngstown Phantoms, og hadde stående tilbud om å reise til statene for å vise seg frem på camp.

- Planen ville vært å spille USHL og forhåpentligvis college etter hvert, men det ble vel mye frem og tilbake med grenser og reiser og restriksjoner. I tillegg var jeg ikke garantert å få noen plass selv om klubbene var veldig interesserte, forklarer Wold.

- Du angrer ikke på at du ble i Norge nå?

- Nei! Jeg har også fått en større rolle i Frisk nå enn forrige sesong. Da tror jeg det er like bra utviklingsmessig å være her. USA er enormt kult hvis man klarer å slå gjennom, men jeg er veldig fornøyd med dette valget.

Ny vurdering

Wold har likevel ikke lagt USA-planene helt vekk nå som verden er på vei tilbake til mer normale tilstander. Det er ikke utelukket at han forlater Frisk Asker og trenerpappaen Vidar neste sommer.

- Jeg er åpen for å reise etter hvert, men nå er det Frisk. Kommer sjansen er det aktuelt å prøve igjen. Vi får se til sommeren. Men jeg trives veldig bra her, sier 19-åringen.

Han scoret et viktig mål hjemme mot Storhamar forrige torsdag og fulgte opp med 1-1-målet borte mot Ringerike søndag. Spesielt hjemmeseieren over hedmarkingene ga selvtillit i Frisk-leiren foran kveldens storkamp hjemme mot Stavanger Oilers.

- Vi slo et av topplagene med tre rekker. Endelig ble det noen scoringer også. Jeg gjorde som normalt, skatet hardt og gjorde jobben 100 prosent. Scoring er bonus

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form