Lukk søk

Elitehockeyligaen

July 26, 2023

Eriksson om VIF-forhandlingene: - Gjort på fem sekunder!

Henrik Eriksson vraket tilbud fra hjemlandet og den britiske ligaen for å komme til Vålerenga - og nå vil han bli norsk!

Foto med tillatelse: vif-hockey.no

- Både jeg og familien min trives så bra i Norge. Datteren vår på to år skal begynne i barnehagen nå til høsten så dette føles som en «perfect match», sier Eriksson til nitten.no.

Onsdag formiddag bekreftet Vålerenga overgangen nitten.no spekulerte i tidligere i uken etter at Oslo-klubben slapp en video i sosiale medier.

27-åringen kjenner Norge godt fra spill i Ringerike og Lillehammer - nå venter hovedstaden og en klubb som ønsker å kjempe om titler.

- Jeg kunne reist til Sverige eller blitt i Belfast, men Norge funker så bra for oss. I Oslo har jeg kun vært på noen bortekamper og spist noen middager, men det skal bli kjempekult å bosette oss der. Jeg ser også frem til å bli en del av reisen klubben har påbegynt der vi forhåpentligvis kan utfordre Stavanger Oilers og Storhamar. Det trigget meg, forteller Eriksson.

Norsk?

Svensken innledet forrige sesong i Lillehammer, men var en av spillerne som forsvant da klubbens satsing kollapset før jul. Han flyttet da til Nord-Irland og Belfast Giants der han denne våren var med på å vinne «The treble»; Challenge Cup, den britiske serien og sluttspillet.

Foran returen til Norge førstkommende helg, har Eriksson en søknad inne om å bli norsk statsborger.

- Da Vålerenga kom på banen, var det ingen snakk om noe annet. Det var gjort på fem sekunder, nesten. Enkle forhandlinger, sier svensken og smiler:

- Jeg håper å være en offensiv, produserende spiller som bidrar med mål og assists, men det viktigste er å vinne kamper. Jeg skal gjøre alt for laget, sier spilleren som var innom Brynäs, Södertälje, Kalmar, Mora og Östersunds IK i hjemlandet før han flyttet utenlands.

På sykehus

Eriksson er glad for erfaringen han fikk i britisk hockey andre halvdel av forrige sesong, men fikk en tøff start på oppholdet da han ble innlagt på sykehus og var borte i tre-fire uker etter å ha fått påvist hjerte- og lungeinflammasjon.

- Energinivået mitt gikk opp og ned i etterkant. Den ene dagen var jeg pigg og den neste følte jeg meg dårligere, men det er normalt etter en slik sykdom. Nå er alt bra, forsikrer svensken.

I 2021/22-sesongen gjorde han 31 poeng på 35 kamper for Lillehammer. Forrige sesong ble det 30 poeng på 29 matcher i Norge før flyttingen til Nord-Irland.

- Henrik viste i Lillehammer at han kan produsere mye poeng, og har en veldig høy fart på skøytene. Vi trenger poengspillere i laget, og ønsker å bygge vårt spill med høy fart. Derfor passer han veldig godt inn hos oss. Vi har samtidig gjort god research og vet at han har en god personlighet som vil passe godt inn i laget vårt, også utenfor isen. Det er også viktig for oss, så da han brått ble ledig på markedet, var dette et enkelt valg å ta, sier VIF-trener Fredrik Andersson.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form